reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mnie też dziś pytali czy chcę chodzić do szkoły rodzenia, dali tel i mam dzwonić. Tel działa tylko w pon między 11-12 i 15-16 [emoji23]
Rozwala mnie ten irlandzki system.

reklama
Dreams, Malinka - odbijecie sobie wyjazdami w przyszłym roku, teraz musicie być cierpliwe.
Wiem, dla Malutkiej wszystko. skoda mi tylko mojej STARSZEJ DWOJKI.

do szkoły rodzenia chodzilam10 lat temu w pierwszej ciąży i wspominam to bardzo dobrze. za drugim razem już nie.

Ja zakupilam ciuszki lidlowe ;) jak dla mnie jakosc jest ok i w dotyku super ;) i tak dziec tego dlugo nie ponosi bo zaraz bedzie male. Szkoda tylko ze gatkow chlopiecych nie bylo, same dziewczece :/ ogolnie chlopieca polka przebrana, dziewczece pelne po brzegi.

Co do szkoly rodzenia to sie waham, bo wiem ze bede miec cc wiec chyba wiele z tych zajec nie skorzystam.

Dziewczyny nie martwcie sie brakiem wyjazdow, za rok sobie odbijemy juz z dzieciami :-D :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Od wczoraj mam do nadrobienia 12 stron! Jesteście niemożliwe! [emoji16] A przecież siedze na L4, byłam pewna ze bede na bieżąco i co? [emoji23]
Doczytałam jednak o kontrolach z Zusu. Moja przyjaciółka pracuje w Zusie i mówi ze takie kontrole sa rzadkością. Kobiety w ciazy rzadko sa kontrolowane chyba ze na życzenie pracodawcy ale moim zdaniem taki pracodawca to kawał ch*ja. Ja rozumiem ze to zwolnienie lekarskie ale jest oznaczone 2, czyli mozna wychodzić. I nie koniecznie tylko na zakupy czy do lekarza ale i na spacer (ktory dobrze a nawet i zdrowotnie wpływa na kobietę i dziecko), do rodziny. To nie jest zwolnienie bo kobieta jest ciezko chora, tylko zwolnienie od pracy ktora moze byc szkodliwa w ciazy. Na urlop bym sie na L4 nie wybrała ale nie popadam w paranoje, wychodzę z domu normalnie :)

Zmieniając temat... przyszła mi dzis paczka z zamówionymi ubrankami [emoji7][emoji7]
1500553177-aaaaaa.jpeg
1500553183-aaaaaa.jpeg
1500553189-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Od wczoraj mam do nadrobienia 12 stron! Jesteście niemożliwe! [emoji16] A przecież siedze na L4, byłam pewna ze bede na bieżąco i co? [emoji23]
Doczytałam jednak o kontrolach z Zusu. Moja przyjaciółka pracuje w Zusie i mówi ze takie kontrole sa rzadkością. Kobiety w ciazy rzadko sa kontrolowane chyba ze na życzenie pracodawcy ale moim zdaniem taki pracodawca to kawał ch*ja. Ja rozumiem ze to zwolnienie lekarskie ale jest oznaczone 2, czyli mozna wychodzić. I nie koniecznie tylko na zakupy czy do lekarza ale i na spacer (ktory dobrze a nawet i zdrowotnie wpływa na kobietę i dziecko), do rodziny. To nie jest zwolnienie bo kobieta jest ciezko chora, tylko zwolnienie od pracy ktora moze byc szkodliwa w ciazy. Na urlop bym sie na L4 nie wybrała ale nie popadam w paranoje, wychodzę z domu normalnie :)

Zmieniając temat... przyszła mi dzis paczka z zamówionymi ubrankami [emoji7][emoji7]
1500553177-aaaaaa.jpeg
1500553183-aaaaaa.jpeg
1500553189-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Piękne

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Do góry