reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Właśnie teraz u nas jest tak jak w Niemczech.
W szpitalu po porodzie musiałam tylko wypełnić deklarację jaka przychodnie wybieram i jakiego pediatre, jeśli nie znałam pediatry to musiałam wskazać tylko adres przychodni.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Serio? Moze zalezy od wojewodztwa. Ja wczesnie w Kuj-Pom mieszkalam. Moja mama niedawno zmieniala przychodnie i wszystko bylo do wyboru
Serio, i u mnie była po porodzie 6 razy i 2-3 w trakcie ciąży jeszcze.
Może jak zmieniasz przychodnie to tak jest dla ludzi dorosłych.
Ja zmieniałam w tym roku córce pediatrę i przychodnie to też tylko nazwę przychodni wskazywalam.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do szkoły rodzenia pójdę napewno i zaciągne że sobą B. O ile do lekarza może że mną nie chodzić to do szkoły rodzenia obowiązkowo. Wstępnie oglądałam co w mieście dostępne, czekam na aktualne opinie dziewczyn na forum.
Położną niby deklarowałam przy swoim interniście, ale dziecko na pewno zapisze do innej przychodni i może tam spróbuje się dowiedzieć jak to wygląda.

To dobrze ze mówicie bo u mnie kiepski ośrodek pod wzg pediatrow jest to musze cos wybrać przed porodem nie wiedziałam ze w szpitalu taka deklaracje sie wypełnia... ale chyba sie i tak zdecyduje na przychodnie na miejscu zebym nie musiała z dzieckiem jeszcze w zimie gdzieś jeździć. Ja tez do rodzinnej zapisana jestem w szpitalu gdzie pracuję chyba tez przepisze sie do kogos na miejscu. A M od dziecka nie zmienił i tez dojeżdża [emoji13]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

To dobrze ze mówicie bo u mnie kiepski ośrodek pod wzg pediatrow jest to musze cos wybrać przed porodem nie wiedziałam ze w szpitalu taka deklaracje sie wypełnia... ale chyba sie i tak zdecyduje na przychodnie na miejscu zebym nie musiała z dzieckiem jeszcze w zimie gdzieś jeździć. Ja tez do rodzinnej zapisana jestem w szpitalu gdzie pracuję chyba tez przepisze sie do kogos na miejscu. A M od dziecka nie zmienił i tez dojeżdża [emoji13]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Ja na początku młodsza zapisałam do przychodni przy szpitalu bo tam dobra doktorka pracuje, ale dostać się do niej było ciężko bo zapisy wcześniej, a i tak najbardziej denerwujący był dojazd. Jak skończyła rok i były za nami te pierwsze szczepienia to przeniosłam ja do przychodni pod domem i to był dobry wybór. Młodsza dzidzie od razu zapisuje tutaj

W szpitalu przed porodem pytają o przychodnię i jej adres. Ja zmieniłam młodemu przychodnię jak miał 3 lata bo tamta była beznadziejna w stosunku do dzieci. Pani dr - swoją drogą kierownik przychodni przewracała oczami jak się wchodziło do gabinetu. Dwa razy tak mnie wnerwiła że bez skrupułów zmieniłam, a później dopytywali dlaczego zmieniłam. Więc powiedziałam. Teraz mamy fajną przychodnię. Natomiast u mnie położna była 1 raz z lekarzem :) Mnie wystarczyło :)

W szpitalu przed porodem pytają o przychodnię i jej adres. Ja zmieniłam młodemu przychodnię jak miał 3 lata bo tamta była beznadziejna w stosunku do dzieci. Pani dr - swoją drogą kierownik przychodni przewracała oczami jak się wchodziło do gabinetu. Dwa razy tak mnie wnerwiła że bez skrupułów zmieniłam, a później dopytywali dlaczego zmieniłam. Więc powiedziałam. Teraz mamy fajną przychodnię. Natomiast u mnie położna była 1 raz z lekarzem :) Mnie wystarczyło :)
U nas pytali przy wypisie

reklama
dziewczyny dołączam się do Dreams ja Wam tez zazdroszczę wyjazdów. w przyszłym roku zaszalejemy w tym niestety nie. dziś wyszłam po zakupy niewielkie i tak mnie w pachwinach ciagneło ze hoho. Brzusio mam duże i naprawdę w oczach rosnie. a co do tych kontroli to glupota, przecież na l4 chodzące jak się wyjdzie do sklepu czy nawet do kościoła i co wtedy? paranoja!
Temat podyplomowki minal, stwierdziłam ze z TROJKA będzie trudno, może jak urodze i ogarne się to cos zaczne wpierw musze sama przecież dojść do siebie i uporzadkowac potem wszystko, a zaczynać i nie konczyc to głupie.

Do góry