reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@dreamscometrue odnosnie ochraniacza na lozeczko to moim zdaniem jest to niezbedny element. np. wieczorem chcesz poklikac na telefonie czy poczytac ksiazke przy swiatelku to z boku dziecka nie atakujesz swiatlem, tylko sobie ladnie spi. Po za tym po 1 miesiacu dziecko zaczyna sie przemieszczac, zawsze istnieje mozliwosc wlozenia nozki czy raczki miedzy szczebelki.
Jedyne co trzeba pryz ochraniaczu pamietac o 2 bardzop istotnych rzeczach.
1. Prac tak czesto jak posciel, dlatego warto miec 2 komplety
2. Musi byc dobrze przymocowany do barierek, tak aby dziecko nie zdjelo go sobie na buzke.

Baldachimy i inne rzeczy juz mysle wedlug gustu.

reklama
Wróciliśmy z zakupów i mamy i fotelik i wozek :D co do wózka zdecydowaliśmy się na Bebetto Tito, kolor brązowy. Już zamówiony, czeka się 8 tygodni, więc jak coś warto wcześniej pomyśleć (Ja się nie spodziewałam tak długiego czasu oczekiwania ) Foteliki wzięliśmy dwa + baza isofix. Kupiliśmy BeSafe izi modular i izi Go , oba są od 0 kg, jeden jest ten przenośny, z rączką (nie wiem jak on się fachowo nazywa;)), a drugi do 4 lat. Kupując cały zestaw baza do nich była w promocji za 1 zł (normalnie kosztuje koło 800 zł ) także jesteśmy mega zadowoleni ☺ Foteliki odbieramy w środę, także zdjęcia wkleję :) przy okazji kupiłam też sobie adapter do pasów z BeSafe.

Wróciliśmy z zakupów i mamy i fotelik i wozek :D co do wózka zdecydowaliśmy się na Bebetto Tito, kolor brązowy. Już zamówiony, czeka się 8 tygodni, więc jak coś warto wcześniej pomyśleć (Ja się nie spodziewałam tak długiego czasu oczekiwania ) Foteliki wzięliśmy dwa + baza isofix. Kupiliśmy BeSafe izi modular i izi Go , oba są od 0 kg, jeden jest ten przenośny, z rączką (nie wiem jak on się fachowo nazywa;)), a drugi do 4 lat. Kupując cały zestaw baza do nich była w promocji za 1 zł (normalnie kosztuje koło 800 zł ) także jesteśmy mega zadowoleni [emoji5] Foteliki odbieramy w środę, także zdjęcia wkleję :) przy okazji kupiłam też sobie adapter do pasów z BeSafe.
Już wózek zamówiony? [emoji3]
Omg [emoji3]
My raczej będziemy zamawiać w okolicach 30 tc [emoji16]

Dziewczyny a nie boicie sie tego ALI ? mnie chinskie rzeczy zawsze kojarzyly sie z totalna tandeta. Nawet jak u nas sa w sklepach chinskie ciuchy czy inne artykuly, to wydaje mi sie ze sa przebadane wedlug norm europejskich itd. chociazby na zawartosc rakotworczych substancji, farby w materialach itd.. a tak zamawiajac bezposrednio z Chin nikt tego nie kontroluje!
Tyle jest filmow dokumentalnych nt. wykorzystywania dzieci do pracy w chinskich fabrykach, oraz o szkodliwych, rakotworczych rzekach odpadow z fabryk!
Pomimo tego, ze jest tam wiele pieknych podrobek, wole kupic chyba ciuch z lumpeksu niz ryzykowac.
Dobra znajoma pracuje dla jednej korporacji sieci sklepow w Polsce. Jeździ średnio raz na kwartał do Azji do fabryk. Jak jakieś rzeczy nie przejdą ich kontroli "jakości" tzn np krzywy szew, końcówka materiału, itp. To robią to jako odrzut, który fabryka ma "zutylizować" i te "utylizację" zazwyczaj sprzedają na Ali.
Jak fabryka szyje coś na zlecenie danej firmy, to dla kilka podróbek nie będą zmieniać całej taśmy produkcyjnej, ekonomiczne samobójstwo. Zazwyczaj właśnie są to rzeczy, które zostały z zamówienia tych, które trafiają do polskich sklepów ;)
Inna znajoma od lat mieszka w Szanghaju, wyjechała z 3letnia córka, ona jest bardzo eko ;) i mowi, że poza smogiem, który jest przerażający to większość rzeczy nie odstaje od europejskich.
Na początku jeszcze jak kupowałam np oryginalne Lamaze to później jak kupiłam na Ali to z ciekawości porownalam metki. To samo, jota w jotę.

Aczkolwiek nigdy nie zamówiłam i nie zamówię zabawek z małymi częściami, majtek, etc.
Z butami też mam problem, oglądam ale jeszcze się nie zdecydowałam.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

mamaincogito

Dzieki za informacje! Prawdopodobnie jest tak jak piszesz, jednakze jak wchodze do sklepu chinskiego mnie odrzuca! Z reszta podejzewam ze jest grono fabryk na wsiach, ktore zajmuja sie szyciem tylko badziewia. Z reszta to samo w Polsce czy w Niemczech, jak cos jest dla mnie plastikowe np. skarpetki to od razu odrzucam!

zdjecie0187-jpg.815055
zdjecie0188-jpg.815056
zdjecie0189-jpg.815057
zdjecie0190-jpg.815058
zdjecie0185-jpg.815059
zdjecie0186-jpg.815060

Załączniki

• Zdjęcie0187.jpg
    Zdjęcie0187.jpg
    228,4 KB · Wyświetleń: 397
  • Zdjęcie0188.jpg
    Zdjęcie0188.jpg