reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Też mam taki szał a mąż też ma szał skąd kasę weźmie [emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Jak się pomału kompletuje wyprawkę to to aż tak "nie boli" :D my robiliśmy tak, że każdego miesiąca kupowaliśmy jakaś jedną droższa rzecz. Oczywiście poza tym kupowałam masę pierdół :D ale to już nie taki dramat był.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę tu bardziej o tych, które muszą go wtaszczyc po schodach :)
Też mam wózek, który prowadzi się jedną ręką, bardzo zwinny, mogę nim kółka za pętle bezpieczeństwa przy rączce kręcić (córka uwielbia ;) ), ale do tego waży 9 kg. Więc nawet obecnie, z dwulatka wagi piórkowej (11 kg), waży te 20 :) i w sumie dopiero od niedawna go wciągam po schodach do domu, bo wcześniej to normalnie podnosilam i wnosilam

Ja mam na dole w bloku wozkarnie na klucz tyle ze zawalona jest rowerami w tym moim ale kurde musze wygospodarować miejsce[emoji13] gondole bede i tak do domu zabierać a sama rama duzo miejsca nie zajmuje

Ja mam na dole w bloku wozkarnie na klucz tyle ze zawalona jest rowerami w tym moim ale kurde musze wygospodarować miejsce[emoji13] gondole bede i tak do domu zabierać a sama rama duzo miejsca nie zajmuje

To rower na balkon, po porodzie i tak go długo nie będziesz używać ;)

Jak się pomału kompletuje wyprawkę to to aż tak "nie boli" :D my robiliśmy tak, że każdego miesiąca kupowaliśmy jakaś jedną droższa rzecz. Oczywiście poza tym kupowałam masę pierdół :D ale to już nie taki dramat był.

Też tak staram się robić ale kurde my z wizytą i lekami wczoraj wydaliśmy 550zl i jeszcze badan nie robilam a muszę zanieść na kolejna wizytę. Także bym miała spore zakupy z tego ale co zrobię

Też tak staram się robić ale kurde my z wizytą i lekami wczoraj wydaliśmy 550zl i jeszcze badan nie robilam a muszę zanieść na kolejna wizytę. Także bym miała spore zakupy z tego ale co zrobię

Najważniejsze zdrowie Zosi :)
Bez innych gadżetów może się obejść, dokupisz po porodzie :)

Np ja pościel kupowałam dopiero jak młoda miała około roku :)
Strzelam sobie w kolano, bo sama szyję i sprzedaje wyprawki do łóżeczka, ale ja osobiście panicznie się bałam śmierci łóżeczkowej i córka spała bardzo długo tylko w rożku, później przykryta lekkim kocykiem. Dopiero jak zaczęła wędrować po łóżeczko w nocy to uszylam ochraniacz i posciel zaczęłam używać

@mamaincogito ja sobie później spacrówkę lekką kupiłam :) Te wielofunkcyjne starczyły mi zazwyczaj tylko przez około rok, może nawet krócej. Później już wskakiwałam w spacerówki miejskie :)

Co do akcesoriów- bardzo bym chciała bujaczek Baby Bjorn- mieliśmy go przy młodszym bardzo długo, ale pożyczony był od koleżanki i w końcu go jej zwróciłam. Jest bardzo mocny i siedzisko super sie dopierało. I nie jest wkurzająco pstrokaty :)

@dreamscometrue racja te wizyty tak kosztują, że za to by się już niejedną rzecz miało. Na całe szczęście do stycznia jest jeszcze trochę czasu.

reklama
@mamaincogito ja sobie później spacrówkę lekką kupiłam :) Te wielofunkcyjne starczyły mi zazwyczaj tylko przez około rok, może nawet krócej. Później już wskakiwałam w spacerówki miejskie :)

Co do akcesoriów- bardzo bym chciała bujaczek Baby Bjorn- mieliśmy go przy młodszym bardzo długo, ale pożyczony był od koleżanki i w końcu go jej zwróciłam. Jest bardzo mocny i siedzisko super sie dopierało. I nie jest wkurzająco pstrokaty :)

@dreamscometrue racja te wizyty tak kosztują, że za to by się już niejedną rzecz miało. Na całe szczęście do stycznia jest jeszcze trochę czasu.
No nam właśnie ten jeden wózek wystarczył na cały czas :) teraz dokupie dostawke dla starszej a młoda będzie w nim jeździć.

Bujaczek BabyBjorn to najlepsza inwestycja! Też mamy! Ja to się go chyba nawet nie pozbebe po drugim, jakby mnie za kilka lat naszło na trzecie [emoji23]

Do góry