reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@mamaincogito ja jeszcze przed ciążą czułam, że już jest gorzej. Nie mogłam się zebrać do okulisty, strasznie nie lubię tego lekarza. Podejrzewam, że załatwiło mnie oświetlenie w pracy, bo po ostatniej zmianie okularów naprawdę długo nie czułam pogorszenia.
Też korzystam z soczewek, nosze miesięczne. Jak siedzę w domu to mniej, prowadziłam mocno ekstremalno-aktywny styl życia i w końcu musiałam zainwestować w soczewki, bo szkoda było mi okularów za miliony monet. Tak się przyzwyczaiłam, że w słoneczne dni nie daje rady bez przeciwsłonecznych okularów, więc soczewki muszą iść w ruch.

reklama
Ja makijaż codziennie, klima w samochodzie, praca przed komputerem. Może dlatego mi sie tak suszą.
Na szczęście żadnych zapaleń nie miałam, noszę w sumie ponad 8 lat.

Marta ja pisalam juz o tym kiedys ze mam tez suche oczy zwlaszcza po zdjeciu kiedy w nocy ide do toalety to czuje dyskomfort. Mam krople do oczy na suche oczy przyjazne dla soczewek I zaczelam uzywac I niby lepiej. Tyle ze ja teraz rzadko nosze moze dwa razy w tygodniu odkad jestem na zwolnieniu.

Dziewczyny powodzenia na wizytach!!

Ja wazylam 3950, a moja corcia 3830. Takze podobnie. Straszyli, ze bedzie ponad 4 kg, ale na szczescie nie bylo tak zle ;-)

Czy wam tez kreci sie w glowie? Mi od kilku dni jakos slabo sie robi i w glowie sie kreci...

Mi się w głowie kręci jak wstaję - nieważne czy siedziałam 10 minut czy godzinę - właściwie już od miesiąca. Słabo mi, jesli nie zjem czegoś dłuzej niż przez trzy godziny. I to tak naraz - mroczki przed oczami, mdłości i muszę usiąść, bo czuję, że zemdleję. W pierwszej ciaży tez tak miałam, wiec w ogóle sie tym nie martwię. W ogóle mówią, że każda ciąża inna...no to nie wiem u kogo, bo u mnie są identyczne, tylko w tej szybciej brzuch wylazł.

Też nosze soczewki, ale poza pracą, jakoś przy kompie bardzo mi się oczy w soczewkach męczą / wysychają. Nawet jak używam jednodniowych.

reklama
Do góry