reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@mamaincogito ja jeszcze przed ciążą czułam, że już jest gorzej. Nie mogłam się zebrać do okulisty, strasznie nie lubię tego lekarza. Podejrzewam, że załatwiło mnie oświetlenie w pracy, bo po ostatniej zmianie okularów naprawdę długo nie czułam pogorszenia.
Też korzystam z soczewek, nosze miesięczne. Jak siedzę w domu to mniej, prowadziłam mocno ekstremalno-aktywny styl życia i w końcu musiałam zainwestować w soczewki, bo szkoda było mi okularów za miliony monet. Tak się przyzwyczaiłam, że w słoneczne dni nie daje rady bez przeciwsłonecznych okularów, więc soczewki muszą iść w ruch.

reklama
Ja makijaż codziennie, klima w samochodzie, praca przed komputerem. Może dlatego mi sie tak suszą.
Na szczęście żadnych zapaleń nie miałam, noszę w sumie ponad 8 lat.

Marta ja pisalam juz o tym kiedys ze mam tez suche oczy zwlaszcza po zdjeciu kiedy w nocy ide do toalety to czuje dyskomfort. Mam krople do oczy na suche oczy przyjazne dla soczewek I zaczelam uzywac I niby lepiej. Tyle ze ja teraz rzadko nosze moze dwa razy w tygodniu odkad jestem na zwolnieniu.

Dziewczyny powodzenia na wizytach!!

Ja wazylam 3950, a moja corcia 3830. Takze podobnie. Straszyli, ze bedzie ponad 4 kg, ale na szczescie nie bylo tak zle ;-)

Czy wam tez kreci sie w glowie? Mi od kilku dni jakos slabo sie robi i w glowie sie kreci...

Mi się w głowie kręci jak wstaję - nieważne czy siedziałam 10 minut czy godzinę - właściwie już od miesiąca. Słabo mi, jesli nie zjem czegoś dłuzej niż przez trzy godziny. I to tak naraz - mroczki przed oczami, mdłości i muszę usiąść, bo czuję, że zemdleję. W pierwszej ciaży tez tak miałam, wiec w ogóle sie tym nie martwię. W ogóle mówią, że każda ciąża inna...no to nie wiem u kogo, bo u mnie są identyczne, tylko w tej szybciej brzuch wylazł.

Też nosze soczewki, ale poza pracą, jakoś przy kompie bardzo mi się oczy w soczewkach męczą / wysychają. Nawet jak używam jednodniowych.

reklama
Do góry