reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Malinka ja mieszkam koło samego lasu, staram sie nie myślec o tych kleszczach... na szczęście od kad tu mieszkam ponad 3 lata żadnego nie złapałam.

Jola najważniejsze ze z dzidzia wszystko w porządku ;)

Poczułam dzis moje dziecko w brzuszku !!!! Jestem taka podekscytowana ;) jutro 16 tydz zaczynam wiec 2 tyg wcześniej jak w pierwszej ciazy [emoji7][emoji7] tyle wrażeń na jeden dzień i podglądanie maluszka a pózniej ruchy [emoji7][emoji7][emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Malinka ja mieszkam koło samego lasu, staram sie nie myślec o tych kleszczach... na szczęście od kad tu mieszkam ponad 3 lata żadnego nie złapałam.

Jola najważniejsze ze z dzidzia wszystko w porządku ;)

Poczułam dzis moje dziecko w brzuszku !!!! Jestem taka podekscytowana ;) jutro 16 tydz zaczynam wiec 2 tyg wcześniej jak w pierwszej ciazy [emoji7][emoji7] tyle wrażeń na jeden dzień i podglądanie maluszka a pózniej ruchy [emoji7][emoji7][emoji7]

Aaa bbubbka rewelacja! Gratuluję i mega zazdroszczę [emoji6] ja chyba na to najbardziej czekam

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wizytujące :)
Witam nową mamę, gratulacje!
Wspieram całym serduszkiem mamy leżące, odpoczywajcie i myślcie o maluszkach :)
@kass.es staraj się teściową omijać szerokim łukiem, wiem, że ciężko się denerwować ale nawet nie zdążysz się do tego przyzwyczaić, nawet nie spojrzysz i będziecie na swoim i o tym i o maleństwie trzeba myśleć.

Nie wiem czy spamiętałam wszystkie tematy żeby się odnieść ale spróbuję.
Jeśli chodzi o rodzeństwo, mam 8 lat młodszą siostrę i nadal jest to dla mnie przepaść chociaż coraz lepiej się dogadujemy, bardziej wspieramy i mamy więcej wspólnych tematów. Mała idzie teraz do szkoły średniej, więc to już krok od dorosłości i zostanie ciocią/mamą chrzestną więc to też zobowiązuje. O drugie dziecko chciałabym się postarać tak do 3 lat od porodu, mój B. śmieje się, że postaramy się żeby jeszcze w tym samym roku było, ale ja nie wyobrażam sobie od razu znów wchodzić w ciążę przy maleństwie. Zależy mi też bardzo na dwójce dzieci, mama nauczyła mnie, że rodzina jest bardzo ważna i na nią zawsze można liczyć. Pochodzi z dużej rodziny, ma 4 braci i wszyscy są blisko i się wspierają. Za to mój ojciec jest jedynakiem i nigdy nie chciałabym, żeby moje dziecko było takim samolubnym egoistą, zapatrzonym w siebie. Wiem, że absolutnie nie jest taki każdy jedynak ale mam osobistą awersje.
Kleszcze się mnie nie trzymają, nigdy nie miałam za to jestem ekspertem od wyciągania. Zawsze to ja jestem nominowana do wyciągania, cała rodzina i rodzinny zwierzyniec (konie, psy, koty). Teraz trochę bardziej uważam, staram się tak nie łazić po krzakach jak jesteśmy na wsi u mojej babci czy u teściowej. A trzeba strasznie uważać na to diabelstwo, nie tylko jak jesteśmy w ciąży. Moja babcia ma boleriozę i jest to masakryczna choroba. Praktycznie ciągle jest na antybiotyku, każda infekcja to osłabienie organizmu, bywają dni, że nie ma siły palca podnieść ale i tak jak dla mnie jest strasznie dzielna.

Ale się rozpisałam...

Jestem już po usg, 5 cm szczęścia, 2 nogi, 2 ręce, serce bije, jaka jestem szczęśliwa!
I jaka to ulga, bo tak dawno już blastki nie widziałam! [emoji846]

@bbubbka to wspaniale! Też się nie mogę doczekać, aż poczuję ruchy dziecka, bo do teraz trudno mi uwierzyć, że to maleństwo naprawdę jest w moim brzuchu... [emoji6]

Jestem już po usg, 5 cm szczęścia, 2 nogi, 2 ręce, serce bije, jaka jestem szczęśliwa!
I jaka to ulga, bo tak dawno już blastki nie widziałam! [emoji846]

@bbubbka to wspaniale! Też się nie mogę doczekać, aż poczuję ruchy dziecka, bo do teraz trudno mi uwierzyć, że to maleństwo naprawdę jest w moim brzuchu... [emoji6]
A nie mówiłam? [emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Kejka super wiesci!!!
Parkolka tez zawsze chcialam miec 2 dzieci ale zwiększą różnicą wieku. Gdy urodzil sie K to przez 3-4 lata nie wyobrażalam sobie miec drugiego dziecka. Cala milosc przelałam na niego. Gdy mlode sie urodzi to bedzie miedzy nimi 8 lat roznicy. Troche duzo ale tak sie zycie ulozylo.
Bbubbka ale super! Niby rodzimy w tym samym miesiącu a przepasc miedzy naszymi ciazami. Ja dopiero czekam na prenatalne a Ty juz ruchy czujesz :-)
Dziewczyny pytanie z innej beczki, jakie macie kolory w sypialniach? Jesli moglybyscie cos podrzucic na grupe zamknięta bo lada chwila bedziemy malowa a ja nie mam żadnego pomysłu. Jedynie chce biale lozko i szafeczki nocne. Bede tez miala białą toaletke ktora odnowie po babci.

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt[emoji4]

A jak czujecie pierwsze ruchy ,to jakie to uczucie?moze ktos opisac[emoji4]i kiedy mniej wiecej czulyscie pierwszy raz?

Do góry