reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@marta64 super! Zazdroszcze, moja nie chce. Poza tym u nas (Niemcy Bawaria) wakacje dopiero ostatni weekend lipca sie zaczynaja. Wiec jeszcze troche czasu.

Chrzczenie dzieck zalezy od wyznania. Mieszkajac teraz w Niemczech doceniam to, ze Polska jest glownie jednowyzwnaniowa i jak waz e jest dbanie o to. Dlatego tak, zdecydowanie ochrzcimy.
Aa i zdecydowanie zaszczepimy :-)
Hehe szczepic bede na pewno [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
Mysle ze w ogole powinno sie szczepic dziecko zdrowe,bez kataru i przynajmniej 2 tyg po jakiejkolwiek infekcji.
W Niemczech do tej pory szczepienia nie byly obowiazkowe. Jednak, od tego roku niezaszczepione dzieci nie beda przyjmowane do zlobkow i przedszkoli. Uwazam ze fair.
We Francji tez byly nieobowiazkowe, a juz staly sie obowiazkowe. Na pewo wynika to z nomych naplywow z krajow egzotycznych

Mysle ze w ogole powinno sie szczepic dziecko zdrowe,bez kataru i przynajmniej 2 tyg po jakiejkolwiek infekcji.
W Niemczech do tej pory szczepienia nie byly obowiazkowe. Jednak, od tego roku niezaszczepione dzieci nie beda przyjmowane do zlobkow i przedszkoli. Uwazam ze fair.
We Francji tez byly nieobowiazkowe, a juz staly sie obowiazkowe. Na pewo wynika to z nomych naplywow z krajow egzotycznych
Ja osobiście na szczepienie dziecka choćby z katarem bym się nie zgodziła. Młodsza daliśmy do żłobka i ciągle była chora więc naturalnie nam się szczepienia opoznily w czasie i sama doktorka stwierdziła że ona nie widzi nic w tym złego

Tez szczepimy, oczywiście jeśli katar, przeziębienie czy choroba to wiadomo ze lekarka sama odracza szczepionkę ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Opryszczka w ciąży jest bardzo groźna, ale na narzadach płciowych. Także spokojnie. Nie tak latwo sie nia zarazic. Moja mama często ma a tato nigdy moj M ma a ja nigdy. Od cmokniecia nic nie powinno się stać. W sluzbie zdrowia tez reforma i tez sie ciesze ze mnie ominie

Dziewczyny a jak to jest u Was? Jeśli macie ochotę o tym mówić, chrzcicie dzieci?

Ja będę chrzcić, szczepić i też się cieszę że wrócę do pracy po tej cholernej reformie, gdzie nikt naprawdę nie wie jak to będzie..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tego co wiem to wirus opryszczki trzeba mieć we krwi. Jeśli nie masz to się nie zarazisz. Mój mąż np.nie ma, a ja mam i nigdy się nie zaraził.

@dreamscometrue wiesz, że dałaś mi do myślenia z tymi produktami mlecznymi... ostatnio sporo ich jadłam, wczoraj odstawiłam wszystkie serki itp. i dziś czuję się już normalnie, moje przytulanie z porcelaną też było po owsiance na mleku, więc ja chyba też nie mogę bo mam identyczne reakcje...

My też będziemy szczepić i chrzcić. Zmienił się nam proboszcz w parafii i na prawdę aż miło z nim porozmawiać i do niego iść. Ja jestem wierząca, ale nie widzę nic przeciwko ani w invitro ani w pigułkach itp. Wręcz jest mi strasznie przykro, że takie jest podejście kościoła, szczególnie do invitro...

Miłego weekendu dziewczyny! Odpoczywajcie. Ja lecę odwiedzić dziadziusia w szpitalu, a wieczorem mamy kolacje u rodziców z okazji 50 taty, nie robimy hucznej imprezy ze względu na dziadka, ale kolacja też będzie wystarczająca :-)

Ostatnia edycja:
Do góry