reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@marta64 super! Zazdroszcze, moja nie chce. Poza tym u nas (Niemcy Bawaria) wakacje dopiero ostatni weekend lipca sie zaczynaja. Wiec jeszcze troche czasu.

Chrzczenie dzieck zalezy od wyznania. Mieszkajac teraz w Niemczech doceniam to, ze Polska jest glownie jednowyzwnaniowa i jak waz e jest dbanie o to. Dlatego tak, zdecydowanie ochrzcimy.
Aa i zdecydowanie zaszczepimy :-)
Hehe szczepic bede na pewno [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
Mysle ze w ogole powinno sie szczepic dziecko zdrowe,bez kataru i przynajmniej 2 tyg po jakiejkolwiek infekcji.
W Niemczech do tej pory szczepienia nie byly obowiazkowe. Jednak, od tego roku niezaszczepione dzieci nie beda przyjmowane do zlobkow i przedszkoli. Uwazam ze fair.
We Francji tez byly nieobowiazkowe, a juz staly sie obowiazkowe. Na pewo wynika to z nomych naplywow z krajow egzotycznych

Mysle ze w ogole powinno sie szczepic dziecko zdrowe,bez kataru i przynajmniej 2 tyg po jakiejkolwiek infekcji.
W Niemczech do tej pory szczepienia nie byly obowiazkowe. Jednak, od tego roku niezaszczepione dzieci nie beda przyjmowane do zlobkow i przedszkoli. Uwazam ze fair.
We Francji tez byly nieobowiazkowe, a juz staly sie obowiazkowe. Na pewo wynika to z nomych naplywow z krajow egzotycznych
Ja osobiście na szczepienie dziecka choćby z katarem bym się nie zgodziła. Młodsza daliśmy do żłobka i ciągle była chora więc naturalnie nam się szczepienia opoznily w czasie i sama doktorka stwierdziła że ona nie widzi nic w tym złego

Tez szczepimy, oczywiście jeśli katar, przeziębienie czy choroba to wiadomo ze lekarka sama odracza szczepionkę ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Opryszczka w ciąży jest bardzo groźna, ale na narzadach płciowych. Także spokojnie. Nie tak latwo sie nia zarazic. Moja mama często ma a tato nigdy moj M ma a ja nigdy. Od cmokniecia nic nie powinno się stać. W sluzbie zdrowia tez reforma i tez sie ciesze ze mnie ominie

Dziewczyny a jak to jest u Was? Jeśli macie ochotę o tym mówić, chrzcicie dzieci?

Ja będę chrzcić, szczepić i też się cieszę że wrócę do pracy po tej cholernej reformie, gdzie nikt naprawdę nie wie jak to będzie..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tego co wiem to wirus opryszczki trzeba mieć we krwi. Jeśli nie masz to się nie zarazisz. Mój mąż np.nie ma, a ja mam i nigdy się nie zaraził.

@dreamscometrue wiesz, że dałaś mi do myślenia z tymi produktami mlecznymi... ostatnio sporo ich jadłam, wczoraj odstawiłam wszystkie serki itp. i dziś czuję się już normalnie, moje przytulanie z porcelaną też było po owsiance na mleku, więc ja chyba też nie mogę bo mam identyczne reakcje...

My też będziemy szczepić i chrzcić. Zmienił się nam proboszcz w parafii i na prawdę aż miło z nim porozmawiać i do niego iść. Ja jestem wierząca, ale nie widzę nic przeciwko ani w invitro ani w pigułkach itp. Wręcz jest mi strasznie przykro, że takie jest podejście kościoła, szczególnie do invitro...

Miłego weekendu dziewczyny! Odpoczywajcie. Ja lecę odwiedzić dziadziusia w szpitalu, a wieczorem mamy kolacje u rodziców z okazji 50 taty, nie robimy hucznej imprezy ze względu na dziadka, ale kolacja też będzie wystarczająca :-)

Ostatnia edycja:
Do góry