reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Kess juz wiem co jutro zrobie na obiad :D

Kasiapfin nie mam takich wspomnień z pierwszej ciazy... no moze oprócz tego golenia [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dokładnie. Dlatego, o ile lekarz nie zalecał leżeć, polecam aktywność w ciąży. Ja też mogłam się schylić po wszystko czy ubrać skarpetki do końca. Ba, żeby wywołać poród w 40tym tyg. wbiegałam na czwarte piętro i zbiegałam z powrotem. Aktywna mama naprawdę jest szczęśliwsza. Koleżanki na szokle rodzenia pod koniec miały same cierpiętnicze miny, bo puchną, bo ledwo są w stanie wstać z kanapy itd. A ja do końca wesoła i sprawna fizycznie ;)

reklama
Dokładnie. Dlatego, o ile lekarz nie zalecał leżeć, polecam aktywność w ciąży. Ja też mogłam się schylić po wszystko czy ubrać skarpetki do końca. Ba, żeby wywołać poród w 40tym tyg. wbiegałam na czwarte piętro i zbiegałam z powrotem. Aktywna mama naprawdę jest szczęśliwsza. Koleżanki na szokle rodzenia pod koniec miały same cierpiętnicze miny, bo puchną, bo ledwo są w stanie wstać z kanapy itd. A ja do końca wesoła i sprawna fizycznie ;)
A ja chwilę w domu posprzątałam i już czuje brzuch [emoji45] ruch nie dla wszystkich niestety

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Nie znam sie na opryszczkę, ale słyszałam ze ta pierwsza jest najbardziejniebespieczna, ja nigdy nie miałam wiec nie wiem...

Dreamscometrue córka ochrzczona, drugie te będziemy chrzcić ;)

O tak Annie dużo prawdy w tym ;) ja tez tak wywoływałem poród najpierw długi spacer wokół szpitala a na koniec pare przebierzeg po schodach zamiast winda na oddział, specjalnie do sklepiku po jedna rzecz szlam i wracałam i wieczorkiem sie zaczęło ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też słyszałam, ze to pierwsze zakażenie opryszczka jest niebezpieczne. Ja pytam o chrzest, bo u nas dziecko z in vitro. Normalnie bym chrzcila, a przez podejście Kościoła do sprawy się waham

dziewczyny mam pytanie czy któras z was cierpi na opryszczke ust. ja jej nigdy nie miałam, przynajmniej objawów. czytałam ze jej przechorowanie w okresie ciąży jest bardzo niebezpieczne a teraz jak na złość wszyscy wokół mnie maja opryszczke. nie całuje się z nimi itp., chodz dziś siostrzeniec cmoknal mnie w usta na pozegnanie a miał opryszczke nie zdarzyłam zareagować to była chwila. teraz mam schice jak zwykle u mnie:(

ja również pracuje w szkolnictwie i powiem szczerze ciesze się ze ten rok mnie ominie bo po reformach atmosfera może być ciezka, niektórzy zwiększyli swe godz a niektórzy stracili...a to nie sprzyja milej atmosferze....
Nie wiem jak z bezpieczeństwem ale wiem że mimo wszystko trudno się zarazić i trzeba mieć jakieś "predyspozycje" do tego. Mój tata miał od kad pamiętam problemy z opryszczka bo tego wirusa nie da się już na stałe usunąć z organizmu i w domu tylko on miał ten problem, nikogo nie zaraził

Też słyszałam, ze to pierwsze zakażenie opryszczka jest niebezpieczne. Ja pytam o chrzest, bo u nas dziecko z in vitro. Normalnie bym chrzcila, a przez podejście Kościoła do sprawy się waham

Ja chrzcze, jeśli normalnie byś chrzcila to ja nie widzę problemu. Moim osobistym zdaniem to wasza sprawa nie kościoła ;-)
My jesteśmy bez ślubu, łączą nas dzieci i wspólny kredyt :p kiedyś ślub w planach ale na chwilę obecną mam w nosie co tam księża sobie myślą

Starsza córka pojechała na kolonie, jeju ile nerwów mnie to kosztowało. W nocy prawie nie spalam bo się budziłam co trochę, chyba ja to bardziej przeżywałam niż ona.
No ale mam nadzieję że będzie zadowolona :-)

Starsza córka pojechała na kolonie, jeju ile nerwów mnie to kosztowało. W nocy prawie nie spalam bo się budziłam co trochę, chyba ja to bardziej przeżywałam niż ona.
No ale mam nadzieję że będzie zadowolona :-)
Wróci szczęśliwa[emoji6]

reklama
@marta64 super! Zazdroszcze, moja nie chce. Poza tym u nas (Niemcy Bawaria) wakacje dopiero ostatni weekend lipca sie zaczynaja. Wiec jeszcze troche czasu.

Chrzczenie dzieck zalezy od wyznania. Mieszkajac teraz w Niemczech doceniam to, ze Polska jest glownie jednowyzwnaniowa i jak waz e jest dbanie o to. Dlatego tak, zdecydowanie ochrzcimy.
Aa i zdecydowanie zaszczepimy :-)

Do góry