reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Spokojnie, kolonie fajna sprawa :)

U mnie doszedł nowy objaw, ech. Zaczyna się uczucie pełnego nosa i pełno strupków po nocy, w dzień też zresztą. Strasznie to irytujące, a będzie pewnie do samego porodu :/ przynajmniej wiem, że wszystko jest ok. Chociaż z córką to był jeden z pierwszych objawów, więc i tak jestem 3 miesiące do przodu. Strasznie nie lubię tego uczucie :(

Ooo! Nie wiedziałam, że jest to objaw ciąży! Mecze się z tym praktycznie od samego początku! [emoji16]

Dzień dobry! Ja jeszcze w łożku, na 10 do pracy... dajcie mi siły! :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

U mnie doszedł nowy objaw, ech. Zaczyna się uczucie pełnego nosa i pełno strupków po nocy, w dzień też zresztą. Strasznie to irytujące, a będzie pewnie do samego porodu :/ przynajmniej wiem, że wszystko jest ok. Chociaż z córką to był jeden z pierwszych objawów, więc i tak jestem 3 miesiące do przodu. Strasznie nie lubię tego uczucie :(

@Mooms powodzenia na wizycie! Daj znac co I jak po!

Co do pelnego nosa to mam go po kazdej nocy od paru dobrych tygodni w tym w obu dziurkach wydzielina podbarwiona krwia. Jest to dosc uciazliwe ale czytalam ze to objaw zwiekszonego progesteronu w organizmie i przebywanie w wywietrzonym pokoju niby polepsza oddychanie itp....

Widze ze jest nas sporo z podobnym objawem takze jednocze sie z wami ;)

Milego dnia moje Drogie ;)

Czesc Mamuski!

Lacze sie w bolu z zawalonym nosen, ja tez to mam od kilku tyg, masakra :-(

Mooms trzymamy kciuki :-)

A to jest objaw ciąży? Ja właśnie dzisiaj w nocy miałam z tym problem ale myślałam że zmarzlam [emoji23]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Ale dziewczyny naprodukowałyście:cool2:

Agi.aguullka-cieszę się,że wszystko dobrze po wizycie:) jak u ciebie wygląda wizyta,bo z tego co sie orientuje to mieszkasz też w DE.Masz ginekologa polaka czy niemca,miałaś badania na HiV i różyczkę??Sorrki,że tak się dopytuje ale jestem zielona:baffled:
Lovi23-cieszę się,że u cb też okey.Teraz tylko szewik i za kilka msc będziesz tulić dzidzię:) P.S ślicznie twoja mama szyje masz szczęście:)

szarotka27- super wieści z wizyty:) Gratulację dla brata,nie tak dawno sama przechodziłam ten stres podczas obrony:p A co do dziaka to mam nadzieję,że mimo tego wszystko się dobrze skończy.Sama równo rok temu przechodziłam to z teściową,która była w hospicjum,a kilka lat wstecz z dziadkiem,któremu usówano płuco także wiem jaki to stres psychiczny szczególnie jeśli jest się związanym uczuciowo..ale dla dzidzi musisz się trzymać dzielnie:rolleyes2:

Funia90-mam nadzieję,że sie trzymasz:):happy:jesteśmy przy tobie myślami

Xssenia- wiem,że jeszcze się nie znamy wirtualnie:rofl2: ale czytam forum od poczatku i jestem ciekawa co u ciebie czy wszystko okey.pozdrawiam

A tak to narobiłyście mi smaka na kopytka i dziś zrobilam cała kuchnia w mące:szok:
Pierwszą ciąże znosilam dobrze żadnych głupich myśli itp.A teraz sama ciągle się nakręcam czy serduszko bije itp..nie wiem czemu jestem sama zła na siebie ale te myśli nie chcą odejść:sad: Mam stres przed jutrem...ostatni raz widziałam dzidzie miesiąc temu jak miała 1,5 cm.
Też uwielbiam czytać obecnie mało czasu ale staram się zawsze coś tam zalukać.Teraz książki bardziej o tematyce psychologicznej.
Dziewczynki u mn wszystko ok, zostawic was na kilka dni i juz mam 400postow do przegladniecia :-D :-D :-D :-D

Zaraz postaram sie odniesc do wszystkiego tylko jeszcze 200 mi zostalo do przeczytania ;-)

@dreamscometrue dziękuje za wpisanie wizyty.

Powodzenia tym które dziś moja wizyty [emoji106]

W UK bardzo ciepło.
Wczoraj przez to miałam ciężki dzień o w nocy śpi się ciężko.

Wracając do tematów...
Ja nie mam już w ogóle dziadków...

Mój mąż nie ma od 18 roku życia taty a moja mama odeszła 5 lat temu.

Mój tata miał od zawsze bardzo trudny charakter (ja podobno mam go po nim [emoji12]) ale na starość bardzo spokorniał i jest jak do rany przyłóż. Żałuje ze widujemy się tylko trzy razy w roku ale zawsze jak potrzebuje rady to jesteśmy w kontakcie.

Moja teściowa to tez super babka,bardzo piękna kobieta z klasa. Szanuje ja za to ze czasem chciałby na coś zwrócić uwagę ale gryzie się w język bo me chce wyjść na taka co wszystko neguje. Owszem czasem mi coś powiedziała ale zazwyczaj wzięłam to do siebie bo szanuje mądre rady a takie zazwyczaj są od niej.
Wiem ze starsi ludzie czasem żyją prehistorycznymi zasadami ale warto podejść do tego z uśmiechem i przemilczeć.
Zawsze powtarzam ze pozytywne nastawienie zmienia wszystko.
Nie lubię ludzi którym wydaje się ze pozjadali wszystkie rozumy ale siła rzeczy jeśli my będziemy stawać okoniem na każde ich słowa tez tacy będziemy...

No i my w UK jesteśmy z mężem sami i od początku córkę wychowuje sama.
To chyba tez dobrze wpływa na nasze stosunki z teściowa i tata.

Jacy by nie byli-kochają.

Stety niestety, ale ten nos to ciąża właśnie :D
Ogólnie zwiększona objętość krwi w organizmie, osłabione naczyńka, itd. Pod koniec ciąży z córką to nawet zdarzały mi się lekkie krwawienia z nosa po nocy.

Wszystko ustąpiło już w pierwszej dobie po porodzie, więc byle do stycznia :D

Można próbować nawilżać woda morska, ale mi nic to nie dawało i tak :D

mnie co noc raczej nie męczy....właśnie się zdziwiłam, bo mam ciepło bardzo i nie wiedziałam, skąd to przytkanie ;)

reklama

Ooo to już rozumiem dlaczego w tym roku "alergia" wyjątkowo mi dokucza!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry