reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej dziewczyny,
ja juz po USG - wszystko w normie, 2 raczki, 2 nozki, serduszko super, brzuszek przeziernosc itd.. troche sie nameczylismy - ok 30 minut bo dzdziunia spala sobie slodko, kciuka przy buzi trzymala, a przewrocila na sie na bok, a to pozjezdzala, musial lekarz budzic.

Krew pobrana, wyniki pod wieczor.

reklama
Mnie lekarka od początku ciąży kazała brać witaminy dla 2/3 trymestru właśnie ze względu na wit D. Brałam folik mama 2/3, teraz zmieniam na femibion natal 2 plus ze względu na DHA.
Obudziłam się razem z moim facetem po 5-tej, z masakrycznymi mdłościami. Zwymiotowałam samą żółcią, bo żołądek pusty i poszłam wymęczona spać dalej, do 10-tej :)
Piszecie, że u Was upały, a u mnie 23st i pochmurno.

@Lovi23 mnie cały czas coś ciągnie i gniecie od samego początku, zawsze mówię o tym lekarzowi ale nic niepokojącego nie widać na USG, nie mam tez żadnych niepokojących plamień i krwawień. Doktórka twierdzi, że wszystko rośnie i się rozciąga i musi poboleć.

@dreamscometrue mam wizytę kontrolna 24 lipca.
Posłucham bicia serca yupii [emoji12]

Co do picia wody polecam bardzo wodę kokosowa a w szczególności spakować do torby do szpitala.
Poczytajcie na internetach jeśli macie ochotę dowiedzieć się więcej.
Ja próbuje córkę nauczyć pic bo ona tylko na wodzie [emoji6]

Dreamscometrue nawet w szafie posprzątałam[emoji23] a juz dłuższy czas prosiła sie o porządek :D

Mam nadzieje ze nam zleci do wizyt ;) Ja wczoraj mężowi mówiłam zeby juz luty był- a najlepiej marzec [emoji23]

Właśnie szarotka przypomniałaś mi ze muszę sie o połówkowe badanie zapytać lekarza w poniedziałek ;)

Lovi wow 12 !! A ja myślałam ze moja 9 godzina to szczyt marzeń :D

Agi aguullka gratuluje wizyty !!! Super wiadomości ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja biorę Pregna Plus, tam jest jod, wit.D i kwas foliowy. Nic innego nie dostałam. A przed ciążą łykałam na początku sam kwas foliowy, a potem też witaminę D.

Ja jeszcze chwilkę czekam i też się będę zapisywała @bbubbka :-)

Mnie czasami boli/ciągnie biodro, ostatnio właśnie brzuch/wysokość pępka/bok/jajnik. Zakuwa, "jeździ" ale gin mi też wcześniej mówiła, że może się tak zdarzać, a wczoraj też powiedziała, że nic niepokojącego nie widzi. Także chyba tak musi być, przynajmniej u mnie, jak lekarz nic nie widzi, a my jesteśmy jeszcze do tego momentami przewrażliwione, a te które są w 1 ciąży to już w ogóle nie znają tych wszystkich różnych odczuć ;-)

Cześć dziewczyny, wczoraj wieczorem myślałam ze zejde... tak mnie glowa napier.... serio ona mnie nie bolala tylko napier... i do tego mroczki jakies przed oczami, chyba mnie migrena zaatakowala bo zazwyczaj bolala mnie sama glowa nawet przed ciążą no ale wczoraj to jakaś totalna rozpierducha :/ wielam apap i odrobine odpuscilo ale dzis jeszcze czuje ze mnie ćmi....

Aha i zapiszcie mnie w kalendarzu 15.07 wizyta kontrolna, dzieki :)

Hej dziewczyny,
ja juz po USG - wszystko w normie, 2 raczki, 2 nozki, serduszko super, brzuszek przeziernosc itd.. troche sie nameczylismy - ok 30 minut bo dzdziunia spala sobie slodko, kciuka przy buzi trzymala, a przewrocila na sie na bok, a to pozjezdzala, musial lekarz budzic.

Krew pobrana, wyniki pod wieczor.
Plec nieznana? [emoji23]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Też czujecie takie ciagniecie w pachwinach?
Sama już nie wiem co mnie powinno martwić, a co jest normalne w ciąży

O jak mnie dzisiaj ciągnie w pachwinach! Myslalam że to od długiego stania w pracy, bo mnie aż nogi bolały :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też czujecie takie ciagniecie w pachwinach?
Sama już nie wiem co mnie powinno martwić, a co jest normalne w ciąży

O jak mnie dzisiaj ciągnie w pachwinach! Myslalam że to od długiego stania w pracy, bo mnie aż nogi bolały :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry