reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej dziewczyny,
ja juz po USG - wszystko w normie, 2 raczki, 2 nozki, serduszko super, brzuszek przeziernosc itd.. troche sie nameczylismy - ok 30 minut bo dzdziunia spala sobie slodko, kciuka przy buzi trzymala, a przewrocila na sie na bok, a to pozjezdzala, musial lekarz budzic.

Krew pobrana, wyniki pod wieczor.

reklama
Mnie lekarka od początku ciąży kazała brać witaminy dla 2/3 trymestru właśnie ze względu na wit D. Brałam folik mama 2/3, teraz zmieniam na femibion natal 2 plus ze względu na DHA.
Obudziłam się razem z moim facetem po 5-tej, z masakrycznymi mdłościami. Zwymiotowałam samą żółcią, bo żołądek pusty i poszłam wymęczona spać dalej, do 10-tej :)
Piszecie, że u Was upały, a u mnie 23st i pochmurno.

@Lovi23 mnie cały czas coś ciągnie i gniecie od samego początku, zawsze mówię o tym lekarzowi ale nic niepokojącego nie widać na USG, nie mam tez żadnych niepokojących plamień i krwawień. Doktórka twierdzi, że wszystko rośnie i się rozciąga i musi poboleć.

@dreamscometrue mam wizytę kontrolna 24 lipca.
Posłucham bicia serca yupii [emoji12]

Co do picia wody polecam bardzo wodę kokosowa a w szczególności spakować do torby do szpitala.
Poczytajcie na internetach jeśli macie ochotę dowiedzieć się więcej.
Ja próbuje córkę nauczyć pic bo ona tylko na wodzie [emoji6]

Dreamscometrue nawet w szafie posprzątałam[emoji23] a juz dłuższy czas prosiła sie o porządek :D

Mam nadzieje ze nam zleci do wizyt ;) Ja wczoraj mężowi mówiłam zeby juz luty był- a najlepiej marzec [emoji23]

Właśnie szarotka przypomniałaś mi ze muszę sie o połówkowe badanie zapytać lekarza w poniedziałek ;)

Lovi wow 12 !! A ja myślałam ze moja 9 godzina to szczyt marzeń :D

Agi aguullka gratuluje wizyty !!! Super wiadomości ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja biorę Pregna Plus, tam jest jod, wit.D i kwas foliowy. Nic innego nie dostałam. A przed ciążą łykałam na początku sam kwas foliowy, a potem też witaminę D.

Ja jeszcze chwilkę czekam i też się będę zapisywała @bbubbka :-)

Mnie czasami boli/ciągnie biodro, ostatnio właśnie brzuch/wysokość pępka/bok/jajnik. Zakuwa, "jeździ" ale gin mi też wcześniej mówiła, że może się tak zdarzać, a wczoraj też powiedziała, że nic niepokojącego nie widzi. Także chyba tak musi być, przynajmniej u mnie, jak lekarz nic nie widzi, a my jesteśmy jeszcze do tego momentami przewrażliwione, a te które są w 1 ciąży to już w ogóle nie znają tych wszystkich różnych odczuć ;-)

Cześć dziewczyny, wczoraj wieczorem myślałam ze zejde... tak mnie glowa napier.... serio ona mnie nie bolala tylko napier... i do tego mroczki jakies przed oczami, chyba mnie migrena zaatakowala bo zazwyczaj bolala mnie sama glowa nawet przed ciążą no ale wczoraj to jakaś totalna rozpierducha :/ wielam apap i odrobine odpuscilo ale dzis jeszcze czuje ze mnie ćmi....

Aha i zapiszcie mnie w kalendarzu 15.07 wizyta kontrolna, dzieki :)

Hej dziewczyny,
ja juz po USG - wszystko w normie, 2 raczki, 2 nozki, serduszko super, brzuszek przeziernosc itd.. troche sie nameczylismy - ok 30 minut bo dzdziunia spala sobie slodko, kciuka przy buzi trzymala, a przewrocila na sie na bok, a to pozjezdzala, musial lekarz budzic.

Krew pobrana, wyniki pod wieczor.
Plec nieznana? [emoji23]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Też czujecie takie ciagniecie w pachwinach?
Sama już nie wiem co mnie powinno martwić, a co jest normalne w ciąży

O jak mnie dzisiaj ciągnie w pachwinach! Myslalam że to od długiego stania w pracy, bo mnie aż nogi bolały :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też czujecie takie ciagniecie w pachwinach?
Sama już nie wiem co mnie powinno martwić, a co jest normalne w ciąży

O jak mnie dzisiaj ciągnie w pachwinach! Myslalam że to od długiego stania w pracy, bo mnie aż nogi bolały :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry