reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A ja właśnie skończyłam lepić pierogi ;-) 5 już zjadłam, ale ja lepię takie małe na 1/3 dłoni ;-)

U mnie są jakieś sklepiki, ale żeby cokolwiek zobaczyć to wybierzemy się do Warszawy. Tam jest sporo różnych, dużych sklepów z akcesoriami dla dzieci. Jeśli chodzi o ciuszki czy jakieś gadżety np.poszewki, pościel i jakieś drobiazgi ostatnio bardzo podobało nam się w Zara Home i na pewno tam wrócimy. Ten mój komplecik był z H&M. Mam też kilka takich upatrzonych sklepów internetowych np.Maylily i Dear Eco, jak mi się przypomną nazwy innych to Wam napiszę. Ceny różne, ale czasami są fajne promocje ;-) Ja zaczęłam robić listę co będzie nam potrzebne, ale jakoś jeszcze się nie rozglądałam tak bardzo.

reklama
Ja pewnie większość rzeczy też pozamawiam, wydaje mi się, że wyjdzie taniej, jeśli zrobię większe zamównienie w internetowym sklepie czy na allegro od jednego dostawcy. Jednak niektóre rzeczy - jak wózek, ubranka, kocyki itp. - chciałabym sobie podotykać, zobaczyć materiał. Tym bardziej takie zakupy w sklepie stacjonarnym będą bardziej cieszyć :)

Ja to boję się jeszcze cokolwiek kupować. Wczoraj zmacałam wszystkie malutkie ubranka w Smyku, ale na tym się skończyło. W sumie nawet do końca nie wiem co będzie potrzebne [emoji28] miałam nadzieję że ten temat to tak za 2 mce się rozwinie [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nawet jeszcze w ogole nie mysle o wyprawce, nie wchodzę do sklepów, nic jeszcze nie oglądam :) przyjdzie na to czas, poza tym i tak nie mam gdzie tego wszystkiego trzymac, mysle ze koło listopada dopiero zacznę kupować :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja to boję się jeszcze cokolwiek kupować. Wczoraj zmacałam wszystkie malutkie ubranka w Smyku, ale na tym się skończyło. W sumie nawet do końca nie wiem co będzie potrzebne [emoji28] miałam nadzieję że ten temat to tak za 2 mce się rozwinie [emoji4]

Kasia, tu chyba też masz termin na końcówkę stycznia?
Bo ja z tym moim niekończącym się obecnym 10. tygodniem czuję się jak młodsza siostra słuchająca "dorosłych" rozmów i niecierpliwiąca się, kiedy wreszcie i ja dorosnę do tych tematów [emoji23]

Kasia, tu chyba też masz termin na końcówkę stycznia?
Bo ja z tym moim niekończącym się obecnym 10. tygodniem czuję się jak młodsza siostra słuchająca "dorosłych" rozmów i niecierpliwiąca się, kiedy wreszcie i ja dorosnę do tych tematów [emoji23]
Tak, na końcówkę i też mam właśnie ciągle wrażenie że jestem mocno do tyłu [emoji6]

Ja właśnie chcę zobaczyć i podotykać takie rzeczy jak wózek, fotelik, mebelki itd. A kupować zacznę pewnie jak kupimy mebelki i będę mogła rozdzielić na spokojnie rzeczy dzidziusia od naszych. Planuję, że we wrześniu pomalujemy pokoik i kupimy mebelki i się zabierzemy za kompletowanie wyprawki. Na razie jakoś nie mam głowy i wole poczekać... przynajmniej do momentu jak będę miała poteierdzoną płeć. Ja część sklepów upatrzyłam z racji tego, że kupowałam trochę rzeczy dla maluchów w rodzinie i wśród znajomych, a jak gdzieś jestem i przy okazji widzę coś fajnego to też lubię sobie popatrzeć i podotykać co warto, a co nie.

reklama
No u mnie już za trzy dni skończy się 15tc i wejdziemy w 16 [emoji3]
Więc już powoli zdałoby się obczaic temat.. co trzeba, a co nie trzeba. Zwłaszcza, że też jeszcze jestem trochę jak takie dziecko we mgle [emoji3]

Do góry