reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@dreamscometrue mi to bez różnicy bo ja i tak budzę się już od jakiejś 4.30, a wstaję czasami przed 6, czasami po 6. Nie sypiam ostatnio za dobrze. A sen do 8 to jest maksimum. W weekend poszalałam i pospałam dłużej, ale to może dlatego, że mąż był obok, a tak wstaje razem z nim i tylko krzyczy do mnie: śpij, też bym pospał :-)

Co do wizyt w WC. U mnie różnie, raz chodzę normalnie, a raz mogę biegać co 5 minut. Też zaczynałam się martwić, ale gin mówi, że mocz jest OK.

Ja teraz dostałam skierowanie od gin tylko na morfologię. To tak mi się przypomniało, co do ostatnich rozmów o badaniach ;-)

reklama
@dreamscometrue mi to bez różnicy bo ja i tak budzę się już od jakiejś 4.30, a wstaję czasami przed 6, czasami po 6. Nie sypiam ostatnio za dobrze. A sen do 8 to jest maksimum. W weekend poszalałam i pospałam dłużej, ale to może dlatego, że mąż był obok, a tak wstaje razem z nim i tylko krzyczy do mnie: śpij, też bym pospał :-)

Co do wizyt w WC. U mnie różnie, raz chodzę normalnie, a raz mogę biegać co 5 minut. Też zaczynałam się martwić, ale mocz jest OK.

Ja teraz dostałam skierowanie od gin tylko na morfologię. To tak mi się przypomniało, co do ostatnich rozmów o badaniach ;-)
Jak samopoczucie? Dajesz radę?

Witajcie w czwartek! Ale ten czas zasuwa, już czwartek! Lato u nas dziś średnie, niby ciepło a zachmurzone przez co troszke boli głowa - jestem meteopatką ;)
Brzuch przestał bolec, gnieść i rano był już normalny, nie wzdety :) To chyba ten kalafior. Od teraz zero kalafioru !
Do łazienki budze sie raz w nocy, pózniej śpię do rana, dzisiaj wstałam po 1 i pózniej o 8. W pracy latam co 20 minut bo pije butelkę wody i pracownicy niektórzy dziwnie na mnie patrzą [emoji16] I nie lecą dwie kropelki [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@kass.es ja też mam ostatnio jakieś pobolewania głowy, też jestem meteopatką ;-) Ale chyba sporo dziewczyn tu narzekało ostatnio na bóle głowy.

@dreamscometrue jeśli chodzi o ogólną sytuacje to średnie, ale mniej się denerwuje bo wiem na czym stoimy, jestem spokojniejsza. Jest mi tylko przykro, smutno, trochę sobie popłakuje, ale jak ma być mi lżej to może i dobrze. Próbuje jakoś to poukładać i czymś się zająć. W końcu się z tym oswoję. Muszę wspierać i mamę i babcie. One też to przeżywają, a wiem że mają też na uwadze bobusia i mnie. Brzuch trochę mi daje w kość, ale to chyba też jelita. Gin powiedziała, że jest OK to jej wierzę i staram się tym nie stresować i stosować do jej zaleceń. Zbadała mnie dokładnie. Kazała mi odpoczywać jak mnie pobolewa i się nie nadwyrężać, ale wszystko jest w najlepszym porządku. Zamówiłam 2 książki. 1 Mroza- Wotum nieufności, a drugą Bondy, ale uciekł mi tytuł :-) PS dziękuję że pytasz :*

@kass.es ja też mam ostatnio jakieś pobolewania głowy, też jestem meteopatką ;-) Ale chyba sporo dziewczyn tu narzekało ostatnio na bóle głowy.

@dreamscometrue jeśli chodzi o ogólną sytuacje to średnie, ale mniej się denerwuje bo wiem na czym stoimy, jestem spokojniejsza. Jest mi tylko przykro, smutno, trochę sobie popłakuje, ale jak ma być mi lżej to może i dobrze. Próbuje jakoś to poukładać i czymś się zająć. W końcu się z tym oswoję. Muszę wspierać i mamę i babcie. One też to przeżywają, a wiem że mają też na uwadze bobusia i mnie. Brzuch trochę mi daje w kość, ale to chyba też jelita. Gin powiedziała, że jest OK to jej wierzę i staram się tym nie stresować i stosować do jej zaleceń. Zbadała mnie dokładnie. Kazała mi odpoczywać jak mnie pobolewa i się nie nadwyrężać. Zamówiłam 2 książki. 1 Mroza- Wotum nieufności, a drugą Bondy, ale uciekł mi tytuł :-) PS dziękuję że pytasz :*
To są przykre sprawy, moja teściowa, gdy była w ciąży zaawansowanej zmarł tato (mama już nie żyła) i za 3 dni teść...Ale trzeba pamiętać o dziecku, dbać o nie, chociaż to trudne wiem... Co do Wotum...to nie czytałam przyznam szczerze, ja mam tyle książek do ogarnięcia, że już się w tym gubię, znikam właśnie czytać zamiast forum zawalać :p

A my dzis spałyśmy do 9 [emoji15] córcia dała sie mamie wyspać ;) ja jestem straszny śpioch, a teraz w ciazy mogłabym na okrągło ;)

A wc mnie nawet nie meczy w nocy wstaje mleko robić córce to w miedzy czasie skorzystam z toalety ;)

U nas ciepło ale zachmurzone, głowa nadal dzis boli ale jest znacznie lepiej niż wczoraj ;) narazie obchodzę sie bez tabletki... nie lubię brać tabletek [emoji23] ( pisze kobieta biorąca w ciazy garść leków)

Juz bym chciała poniedziałek nie moge sie doczekać wizyty... i jeszcze wyniki papy będe wtedy miec to taki podwójny stres... ;(

A my dzis spałyśmy do 9 [emoji15] córcia dała sie mamie wyspać ;) ja jestem straszny śpioch, a teraz w ciazy mogłabym na okrągło ;)

A wc mnie nawet nie meczy w nocy wstaje mleko robić córce to w miedzy czasie skorzystam z toalety ;)

U nas ciepło ale zachmurzone, głowa nadal dzis boli ale jest znacznie lepiej niż wczoraj ;) narazie obchodzę sie bez tabletki... nie lubię brać tabletek [emoji23] ( pisze kobieta biorąca w ciazy garść leków)

Juz bym chciała poniedziałek nie moge sie doczekać wizyty... i jeszcze wyniki papy będe wtedy miec to taki podwójny stres... ;(

Dobrze, ze lepiej się czujesz. Chwila moment i będzie poniedziałek. Ja mam dopiero w sobotę za tydzień [emoji45]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
To są przykre sprawy, moja teściowa, gdy była w ciąży zaawansowanej zmarł tato (mama już nie żyła) i za 3 dni teść...Ale trzeba pamiętać o dziecku, dbać o nie, chociaż to trudne wiem... Co do Wotum...to nie czytałam przyznam szczerze, ja mam tyle książek do ogarnięcia, że już się w tym gubię, znikam właśnie czytać zamiast forum zawalać :p
Bobuś przede wszystkim, ale to bardzo trudne. Tym bardziej jeśli jest się przywiązanym do danej osoby.

Zobaczymy, wzięłam pierwszą lepszą z listy i coś z promocji więc. Większość się zachwyca każdą książką więc spróbujemy, Chyłka mnie nie zawiodła i czekam na kontynuację <3 Tak zakończyć książkę, to jakieś tortury dla czytelnika ;-) U mnie też kilka czeka w kolejce, ale musi mnie najść na daną okładkę ;-)

Pojechałam na ryneczek. Dorwałam jagody i chyba będę robiła te pierogi :-)

Zleci Wam raz dwa, ja teraz czekam do 02.08 na wizytę kontrolną. W międzyczasie muszę się zapisać na to badanie USG w 21 tygodniu.

Do góry