reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
dream trzymam mocno kciuki za Ciebie !! będzie dobrze, moja pierwsza ciąża, wyczekana, wypłakana, gdy zobaczyłam dwie kreski myślałam że złapałam Pana Boga za nogi, a tu raz za razem co chwila coś nie tak ( a to macica, twarda zupełnie nie ciążowa, nie rokująca, krwiak za krwiakiem, jak macica tygodnie dogoniła, skurcze się zaczęły, krążek (który wypadł) na szew za późno, między 25 a 38 tyg kilkanaście razy zaliczyłam 2-3 dniowe pobyty na porodówce, plackiem przeleżane 9m i się doczekałam, mam cudownego syna, podobno geniusza, któremu jeszcze w dniu porodu nie dawano zbyt wielu szans! Uwierz, że będzie dobrze :)
Teraz też, mam krwiaka, mi z kolei kosmówka się odkleja, nie leżę plackiem, ale staram się sporo odpoczywać.

Czytam Was, bardzo wybiórczo, czekam na wynik nifty i jakoś okazało się że strasznie niecierpliwa jestem i jakoś humor nie teges.
Dzięki dodała mi otuchy Twoja historia. Tobie dobrego humoru życzę [emoji8]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
Ja maluje sie ale delikatnie do pracy w dodatku jakies przebarwienia mi sie zrobily juz podczas stosowania lekow na tarczyce a teraz ostatnio kilja bliskich mi osob zauwazylo dodatkowe plamy :-( mam nadzieje ze to zejdzie. Zawsze mialam wrażliwa cere na slnce ale nie az tak.
Ja za badania prenatalne placic nie bede bo mam 35l. Tez n ie place za.badania z krwi ten pelny pierwszy pakiet bo moja gin kaze na to przychodzic do przychodni przyszpitalnej pomimo ze chodze do niej prywatnie.

Mialam olejek z rosmana babydream.wogole to bardzo lubie produkty z tej serii.czy dla mnie czy dziecka.od poczatku uzywalismy ich plyny chusteczki nawilzane.pampersy tez polecam :)
Ostatnio czytałam na blogu Sroka o . Ze kosmetyki babydream są bardzo dobre. Ich skład jest super.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja za badania prenatalne nie płaciłam, bo dostałam skierowanie od mojego ginekologa. Zaznaczył na tym skierowaniu że wg usg płód moze byc uszkodzony i dzięki temu miałam refundowane. Wyniki pappa za tydzień.
Co do kosmetyków Babydream tez słyszałam że maja bardzo dobry skład i duzo koleżanek mi go poleca. Niemiecki produkt to niemiecki ;)

Powiem Wam, że dziś tak sobie siedziałam w pracy, pogłaskałam się po brzuchu i w myślach sobie powiedziałam "mój synuś"! I dopiero po czasie do mnie dotarło że płci nie znam a tak powiedziałam [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Magiczna
Na razie używam soczewek jak zawsze - czyli na wyjścia, bo w pracy mam okulary. Moja siostra jednak w ciąży nie mogła ich używać, a po już zupełnie nie - okulista stwierdził u niej zespół suchego oka, czy coś takiego.

Makijaż - mimo naczynek i przebarwień mam zawsze minimalny, trochę pudru i tusz do rzęs. Nie umiem i nie lubię się malować. Paznokcie lubię mieć zrobione, ale ostatnio zbyt leniwa jestem.

@kass.es ja tak samo, zupełnie bezpodstawnie myślę o dziewczynce. Będę zaskoczona jak będzie chłopiec...

Dobry wieczor Mamuśki,

Wracajac do naszych dziadkow... na swiecie zostala mi tylko jedna babcia od strony taty. Dziadka (tate taty) pochowalismy w kwietniu tego roku i wiecie co? Przydarzyła sie historia rodem z filmow hollywoodzkich. W dniu pogrzebu, gdy juz wrocilismy do domu z małżem, zrobilam test i wyszly 2 kreski :) Może dziadek ustapil miejsca komus nowemu na swiecie?

@Magiczna
Na razie używam soczewek jak zawsze - czyli na wyjścia, bo w pracy mam okulary. Moja siostra jednak w ciąży nie mogła ich używać, a po już zupełnie nie - okulista stwierdził u niej zespół suchego oka, czy coś takiego.

Makijaż - mimo naczynek i przebarwień mam zawsze minimalny, trochę pudru i tusz do rzęs. Nie umiem i nie lubię się malować. Paznokcie lubię mieć zrobione, ale ostatnio zbyt leniwa jestem.

@kass.es ja tak samo, zupełnie bezpodstawnie myślę o dziewczynce. Będę zaskoczona jak będzie chłopiec...

Dzieki Kejka za info o soczewkach, kto wie. Ogolnie czytalam ze wzrok moze w ciazy sir pogorszyc.

Mam tak jak Ty - zbyt leniwa na pazurki I tez podwiadomie czuje corke! W niedziele mam scan I mam nadzieje ze moze mi cos powie lekarz na prywatnej wizycie ;)

Dobry wieczor Mamuśki,

Wracajac do naszych dziadkow... na swiecie zostala mi tylko jedna babcia od strony taty. Dziadka (tate taty) pochowalismy w kwietniu tego roku i wiecie co? Przydarzyła sie historia rodem z filmow hollywoodzkich. W dniu pogrzebu, gdy juz wrocilismy do domu z małżem, zrobilam test i wyszly 2 kreski :) Może dziadek ustapil miejsca komus nowemu na swiecie?

Caryca slyszalam o tym sporo historii... bliskiej kolezance zmarl tata a wkrotce potem zaszla w ciaze I urodzil jej sie syn ktory w zachowaniu przypominal ojca.... wiec kto wie! Zawsze cos dzieje sie po cos...

Wspolczuje Ci straty dziadka.

Dziewczyny dzis zmarl moj dziadzius [emoji22]

Bedziemy jechali na pogrzeb ,mamy ok 600 km,dobrze ,ze moj krwiak zniknal bo bym nie mogla pojechac.
Teraz nawet nie pytam lekarza tylko jade.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dobry wieczor Mamuśki,

Ja 2 dni po pogrzebie mojej babci dowiedziałam się że jestem w ciąży. Teraz w październiku zmarła moja druga babcia a ja jestem w kolejnej ciąży. Miałam takie same myśli jak Ty. Jeśli będzie dziewczynka chce dać jej imię właśnie po jednej babci, Ola (Aleksandra), od kilku lat miałam taki plan. Nie wiem tylko dlaczego nigdy o tym babci nie powiedziałam :( chyba miałam nadzieję że dożyje narodzin wnuczki i wtedy się dowie.
Ps, babcia która zmarła teraz, w październiku doczekała się pięciorga wnuków i pięciorga prawnuków :)

Do góry