reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Też tak myślałam, ale jednak gin zrył mi głowę :D więc wolę nie ryzykować.

mi też przeszły zachcianki i nie mam na nic ochoty, przez te mdłości tylko pepsi bym piła, gdzie wcześniej jej nie tykałam i mam wrażenie że nadziewam dzidzię tymi chemikaliami i cukrem

Dziewczyny czy jedzie któraś z was na urlop na zwolnieniu? Planowałam zwolnienie wziąć po powrocie z nad morza ale mojego lekarza potem nie będzie więc najlepiej żebym wzięła zaraz przed wyjazdem. Teraz kurcze nie wiem co zrobić bo nie powinno nigdzie się jechać na zwolnieniu, a jakby się coś stało to mogą być problemy?
Ja jadę ☺ rozmawiam z gin i powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do wyjazdu a nawet poleca zmianę powietrza. Najważniejsze że na l4 jest info ze można chodzić i że lekarz wie o wyjeździe. taka dostałam informacje.

reklama
mnie piersi nie bolą, tylko sutki i ogolnie piersi i brodawki zmieniły wygląd. czekam na M i jedziemy brzuch mam ogromny, ale nie mam wrażenia wzdęcia więc chyba urósł :p dziewczyny czuję PANIKĘ

Ja czasem odczuwam "rzężenie" takie jakby mikro wibracje[emoji6]

Pamietam w pierwszej ciąży czułam tal jakby pękające banki w podbrzuszu a dwa tygodnie później poczułam pierwszy ruch. To było około 5 miesiąca.
Teraz na pewno będzie wcześniej [emoji12]

Dzieki michasia ja dopiero 13 tydzien wiec do ruchow jeszcze troche ale masz racje czuje jakbym miala jakies banki mydlane w podbrzuszu ktore by sie przemieszczaly i drzaly .

Dreams badz spokojna!! Bedzie dobrze!!

Kurcze, mnie w ogóle piersi nie bolały/nie bolą nic a nic. Ja to czekam aż urosną, bo z obecnego rozmiaru nie jestem zadowolona :( poprzednio ładnie urosły, szkoda że po 1,5rocznym karmieniu piersią straciły sporo na uroku :( zrobiłam sobie rano zdjęcie brzuszka ale jak dla mnie jest zbyt roznegliżowane jak na forum, wię nie wstawiam.

Czesc Dziewczyny! Nie odzywalam sie chwile, bo dopadlo mnie przeziebienie i ogolnie zle samopoczucie. Katar i kaszel - myslalam ze mnie wykonczy to.
Trzymam kciuki za Was dzisiaj!

I mam pytanie- czy bola was piersi? Mnie przestaly bolec i przyznam szczerze zaczynam sie niepokoić, a wizyte mam dopiero za tydzien....
Ból piersi już znikł ☺ ale cały czas smaruje i masuje ☺

Dzieki michasia ja dopiero 13 tydzien wiec do ruchow jeszcze troche ale masz racje czuje jakbym miala jakies banki mydlane w podbrzuszu ktore by sie przemieszczaly i drzaly .

Dreams badz spokojna!! Bedzie dobrze!!
W drugiej ciąży pierwsze ruchy czułam w 14 tygodniu więc kto wie ;) na początku myślałam że mi się wydaje bo wszyscy mówili że za wcześnie ale to było to bo z każdym dniem było w tym samym miejscu identyczne uczucie tylko coraz mocniejsze

Ja jadę ☺ rozmawiam z gin i powiedziała ze nie ma przeciwwskazań do wyjazdu a nawet poleca zmianę powietrza. Najważniejsze że na l4 jest info ze można chodzić i że lekarz wie o wyjeździe. taka dostałam informacje.
Ja właśnie nie pytałam o wyjazd na L4, pytałam ogólnie powiedział że jak będzie wszystko dobrze mogę jechać

mnie piersi nie bolą, tylko sutki i ogolnie piersi i brodawki zmieniły wygląd. czekam na M i jedziemy brzuch mam ogromny, ale nie mam wrażenia wzdęcia więc chyba urósł :p dziewczyny czuję PANIKĘ
nie panikuj :p będzie dobrze

W drugiej ciąży pierwsze ruchy czułam w 14 tygodniu więc kto wie ;) na początku myślałam że mi się wydaje bo wszyscy mówili że za wcześnie ale to było to bo z każdym dniem było w tym samym miejscu identyczne uczucie tylko coraz mocniejsze

Ja właśnie nie pytałam o wyjazd na L4, pytałam ogólnie powiedział że jak będzie wszystko dobrze mogę jechać

nie panikuj :p będzie dobrze

Dzieki Marta!
Kto wie moze to zalazki pierwszych potencjalnych ruchow;)

Dostalam wlasnie list ze szpitala z wynikami krwi tak wiec ryzyko Downa 1 do 4500 a T13/T18 1 do 34000 tak wiec mysle ze jest bardzo dobrze I nie planuje zadnych dodatkowych badan mimo moich 34 lat, w styczniu 35 - matko jaka ja stara!!!

reklama
Mnie piersi już też nie bolą, od jakiegoś czasu. Cieszy mnie to bo bolały tak, że chciało mi się płakać. Za to rosną jak szalone, już na początku ciąży musiałam kupić rozmiar większe staniki i teraz widzę że już mi się odciskają [emoji20] startowałam z 65F więc boję się że jak tak dalej pójdzie to mi do końca ciąży rozmiarówki braknie [emoji23]
Dreams, powodzenia! Trzymamy kciuki [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry