reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny mialyscie styczność z takimi paskudztwami? Cieszę się ze pozbylam sie paciorkowca gbs bo ostatnio mialam, ale enterokoki spp mialam obfite teraz bardzo obfite a te kle...cos tam to zalamka. Boje sie ze.zlapalam to w szpitalu jak byłam z krwawieniem.... ręce opadają
1498559532-aaaaaa.png

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

reklama
A ja jestem w ciąży z bliźniakami :-) Mdłości mam okropne. Znalazłam na to super środek: robię sobie napój z imbirem i popijam go cały dzień. Rezultaty są świetne. 13 lipca mam badania prenatalne. Mam szansę poznać płeć jak będą chłopcy, albo jeden chłopiec. Co do USG to miałam robione 2 razy, bo byłam na dwóch wizytach. Najchętniej pożyczyłabym aparat i podglądamy dzieci codziennie :-)

A ja jestem w ciąży z bliźniakami :-) Mdłości mam okropne. Znalazłam na to super środek: robię sobie napój z imbirem i popijam go cały dzień. Rezultaty są świetne. 13 lipca mam badania prenatalne. Mam szansę poznać płeć jak będą chłopcy, albo jeden chłopiec. Co do USG to miałam robione 2 razy, bo byłam na dwóch wizytach. Najchętniej pożyczyłabym aparat i podglądamy dzieci codziennie :-)
Hej Blanka! Mam nadzieję, że zagoscisz na naszym forum na dłużej. Na kiedy masz termin porodu? Gratulujemy podwójnego szczęścia[emoji7]

p19u3e3kypv8wdqj.png

Też mam prentalne 13 lipca i mozliwe, ze poznamy płeć. Nie mogę się już doczekać!

Dziewczyny, powodzenia na wizytach [emoji4] czekamy na same dobre wieści!
Co do brzucha to też mam w ciagu dnia większy, ale nawet rano widać że już coś tam rośnie [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobietki [emoji8] Ja już po wizycie. Badania z krwi wyszły elegancko. Fasola rośnie ma 5,2cm. A dopiero co niedawno było 2,5...Powiedźcie mi czy Wam też z każdym usg zmienia się termin rozwiązania? Najpierw miałam 12.01, później 11.01, a dziś wyszło, że 07.01. Jak to jest? Następna wizyta 18 lipca. A pojutrze prenatalne [emoji4] Buziaki [emoji8]

reklama
dreamscometrue, raczej bez antybiotyku się nie obędzie...

tita82
- robię bo chcę, bo mam skończone 35 lat, bo nie wierzę testowi pappa i uważam go za zło konieczne, bo jestem po dwóch cc i amniopunkcja byłaby dość ryzykowna.A jeśli jest możliwość zrobienia badania nie szkodząc maluchowi to chcę tę możliwość wykorzystać.

Blanka gratuluję!!

agatam pisałam wcześniej na temat terminu porodu, jedynym jest ten z OM, to że na usg sie zmienia jest normalne, bo usg zmienia się według pomiarów dziecka, nie wszystkie dzieci rodzą się takie same, jedne mniejsze, drugie większe, jedne mają krótkie nóżki drugie dłuższe...i sumując to zmienia się termin w usg, ale lekarze operują tym z OM.

Ja dziś przeglądałam wyniki usg z drugiej ciąży, miałam 11i 4 dni a według usg kość udowa była długości odpowiadającej 13i3 i termin porodu wskoczył o prawie 2 tyg wcześniej .
No na pewno, tyle że 11 czerwca jeden skończyłam brać [emoji52] ale na enterokoki widzę, ze nawet antybiogramu nie robią i czytalam, ze labo tego nie robią bo to naturalna flora...rozumiem, ze przy nielicznych moze byc naturalna flora, ale przy bardzo obfitym dziwne to dla mnie jest.

p19u3e3kypv8wdqj.png

Do góry