reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja Wam powiem że podchodzę z dużym dystansem do określenia płci, zwłaszcza na tym etapie [emoji6] trzem moim koleżankom zmieniła się w trakcie, w tym jednej przy porodzie zapowiadany do końca chłopak okazał się dziewczynką [emoji16] dlatego mam w planach skompletować wyprawkę unisex, ale zobaczymy. Pewnie też w końcu ulegne [emoji6]

Sent from my ALE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ja w Smyku kupuję, uwielbiam je i dla mnie to nr 1 w wyprawce ;)

Ja bym odstawiła ten papier, to że miałaś wcześniej to ok, może się zdarzyć, ale może po prostu teraz wyjaławiając się nie możesz wrócić do równowagi.
Będę jutro w smyku to kupię, dzięki

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

Ja Wam powiem że podchodzę z dużym dystansem do określenia płci, zwłaszcza na tym etapie [emoji6] trzem moim koleżankom zmieniła się w trakcie, w tym jednej przy porodzie zapowiadany do końca chłopak okazał się dziewczynką [emoji16] dlatego mam w planach skompletować wyprawkę unisex, ale zobaczymy. Pewnie też w końcu ulegne [emoji6]

Właśnie mojego upatrzonego serwetka już nie ma, ale ogólnie mam taki plan jak Ty i właśnie oglądam sobie body i czapeczki i raczej idę w biel i beż niż róże, także gdyby jednak coś się zmieniło to Staś też założy, a ja mam dziś tą przyjemność, że jakiś drobiazg kupię, a co! :D Oczywiście bez szaleństw, 1 sztuka, a o reszcie pomyślimy później ;-) Niech ten pierwszy zakup już leży i czeka na znak mojej dzisiejszej radości po wizycie :-)

Mi się sprawdziło idealnie - w 13tyg miałam przepowiedzianą dziewczynkę i każde kolejne usg tylko to potwierdzało. Oczywiście mam córcię ;) Chodze do tego samego gina wiec ufam, ze i tym razem utrafi ;) a że nie mogę doczekac się zakupu pierwszych ciuszków, to czekam jak na szpilkach na tę informację ;)

Czekam w kolejce do lekarza medycyny pracy. Wszyscy siedzą, ciężarna stoi... chyba jeszcze nie mam takiego dużego brzucha jak mi się wydawało [emoji16]

wiesz z naszymi brzuszkami to czasem ciezko stwierdzic czy jest sie grubym czy w ciąży :D ja ostatnio męża pytałam czy bardziej wyglądam na ciążę czy na taką co za dużo je to grzecznie powiedział że na kobietę w ciąży :D, ale chyba tylko on tak widzi ;)
ostatnio byłam u endokrynologa i przede mną była kobitka z malutkim 4 miesięcznym dzieckiem a przed nią jeszcze 6 czy 7 osób (starsze baby) i żadna nie chciała jej przepuścić, taka kultura jest u nas...

Super się czyta dobre wieści z badań! Oby tak dalej było na naszym forum! [emoji2]

@dreams tak bardzo bym chciała Zosię, obie moje kochane babcie to Zofie!

Co do higieny... hmm, ja może jestem jakaś tępa, ale nie zmieniłam na razie niczego, papier toaletowy normalny a prysznic rano i wieczorem.
Nie wiem czy będę miała tu jakieś badania na bakterie. Zapytam na kolejnej wizycie, która dopiero za całe długie dwa tygodnie...

Super się czyta dobre wieści z badań! Oby tak dalej było na naszym forum! [emoji2]

@dreams tak bardzo bym chciała Zosię, obie moje kochane babcie to Zofie!

Co do higieny... hmm, ja może jestem jakaś tępa, ale nie zmieniłam na razie niczego, papier toaletowy normalny a prysznic rano i wieczorem.
Nie wiem czy będę miała tu jakieś badania na bakterie. Zapytam na kolejnej wizycie, która dopiero za całe długie dwa tygodnie...
Ja może jutro dowiem się choc trochę czy będzie Zosia czy Staś....co do bakterii to dla mnie ciężki temat mąż je ma i walczylismy z tym wiele miesięcy a nasienie tylko sie pogorszylo. Widac u mnie nie lepiej... Ale tyle walczyliśmy o dziecko, muszę mieć siłę walczyć dalej.

p19u3e3kypv8wdqj.png

reklama
Dziewczyny ja tez uwazalam ze jest ok poki nie mialam zrobionego posiewu. Objawów typu pieczenie swędzenie nieprawidłowa wydzielina nigdy nie mialam. Więc trzeba się badać

p19u3e3kypv8wdqj.png

Do góry