reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny, a jeszcze z innej beczki. Ile z Was przejdzie przez badania prenatalne plus inne dodatkowe na wykluczenie innych wad genetycznych? Bo moja "szwagierka" uświadomiła mnie dziś, ze oni zrobili badania za łącznie 2.500zł, żeby wykluczyć 18 wad rozwojowych dziecka. Aż mi oczy wyszły z orbit...ja planowałam tylko prenatalne za 400zł, co dla mnie i tak nie jest jakoś tanio. Wydawało mi się, ze to wystarczy...
Tylko usg

reklama
Niedawno wróciłam z wizyty, trochę się naczekałam ale warto było. Mój bąbelek ma 5,95 cm, tętno 168. Grzecznie leżał machając czasem łapkami, pępowinke wsadził sobie między nóżki. Raz Pani doktor trochę nim wstrzęsnęła żeby ruszył się dla tatusia, bo mój B. się załapał na badania to podskoczył. Odetchnęłam z ulgą i totalnie się zakochałam.
Dostałam skierowanie na dokładniejsze USG, idę 29.06 więc będzie dokładniej pomierzone. Może dostanę też wtedy zdjęcie, bo dziś nie dostałam.

Niedawno wróciłam z wizyty, trochę się naczekałam ale warto było. Mój bąbelek ma 5,95 cm, tętno 168. Grzecznie leżał machając czasem łapkami, pępowinke wsadził sobie między nóżki. Raz Pani doktor trochę nim wstrzęsnęła żeby ruszył się dla tatusia, bo mój B. się załapał na badania to podskoczył. Odetchnęłam z ulgą i totalnie się zakochałam.
Dostałam skierowanie na dokładniejsze USG, idę 29.06 więc będzie dokładniej pomierzone. Może dostanę też wtedy zdjęcie, bo dziś nie dostałam.
ale duuzy ja 11+1 mialam 4,26 cm bąbla

Dziewczyny czy ser ricotta można jesc w ciązy? Otóż przed chwila zjadłam sobie torttelini a w jego składzie ten ser. staram się unikac serów ze względu na listerioze, a tu nawet nie pomyslalam:(

reklama
Dziewczyny tak się zafiksowałam z tym jedzeniem ze spac nie mogę i siedze i sprawdzam. Wiem chore zwłaszcza ze to moja kolejna ciąza. Wczesniej tego nie sprawdzałam ale to co w necie wyczytałam przeraza i zaskakuje mnie. Otóż w ciązy ser ricotta można ale nie powinno się jesc i to mnie zaskakuje: salami, pizzy z szynka parmeńska ( dojrzewajaca), wedzonej makreli:(. Co do serów pleśniowych to słyszałam, oczywiście alkohol, papierosy i iine uzywki sa wykluczone ale salami i szynka łososiowa? Zafiksowałam się. A wy jak z dieta?
W tortelini jest szynka dojrzewajaca ale pociesza mnie fakt ze musiałam je wcześniej 15 minut gotowac wiec jakby co to temperatura je wybiła ale SALAMI ostatnio jadłam bez chleba bo tylko to mi wchodziło. Rany! Jestem mama od 10 lat i dopiero teraz się dowiedziałam ze salami i szynka łososiowa nie! co wy o tym sadzicie, co jecie? Wariuje i przesadzam. Spokojnej nocki Wam zycze i do jutra.

Do góry