reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witam w sobotni poranek!
Dzisiaj z mężem jedziemy nad jeziorko, wreszcie spędzimy cały dzień razem!
Co do toksoplazmozy, ja nie przechodziłam, także również muszę uważać, sama mam dwa koty w domu :) Mam zamiar kontrolować, bez stresu :) A orientujecie się może jak często powinnam robić tokso? Raz na trymestr wystarczy?

reklama
No to tak wolę sukienki ale w sukienkach jeszcze bardziej widać brzuch :p
Wątróbka pasztet wiadomo Wit A, a z nią trzeba bardzo uważasz bo działa szkodzaco na dzidzie, ale myślę że jak się zje raz na ruski rok to nic się nie stanie bo przecież po jednym razie nagle strasznie nie wzrośnie nam poziom tej Wit.
Co do reszty jedzenia wiadomo trzeba uważać, jajka na miękko jem, ale ja wogole uwielbiam jajka i nie mogłabym się obejść bez nich

Witam w sobotni poranek!
Dzisiaj z mężem jedziemy nad jeziorko, wreszcie spędzimy cały dzień razem!
Co do toksoplazmozy, ja nie przechodziłam, także również muszę uważać, sama mam dwa koty w domu :) Mam zamiar kontrolować, bez stresu :) A orientujecie się może jak często powinnam robić tokso? Raz na trymestr wystarczy?
Tak. Miłego wyjazdu!

f2w33e3k7fvoiiol.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

No to tak wolę sukienki ale w sukienkach jeszcze bardziej widać brzuch :p
Wątróbka pasztet wiadomo Wit A, a z nią trzeba bardzo uważasz bo działa szkodzaco na dzidzie, ale myślę że jak się zje raz na ruski rok to nic się nie stanie bo przecież po jednym razie nagle strasznie nie wzrośnie nam poziom tej Wit.
Co do reszty jedzenia wiadomo trzeba uważać, jajka na miękko jem, ale ja wogole uwielbiam jajka i nie mogłabym się obejść bez nich
Mi tam o to chodzi zeby brzuszek było widać [emoji16]

f2w33e3k7fvoiiol.png

Hej dziewczyny[emoji8] Prośba do Was!! W jakich sieciówkach kupię fajne krótkie spodenki, w których pomimo rosnącego brzucha pochodzę do końca wakacji? Zaczęły sie wyprzedaże , ale jak zajrzałam dziś do Zary, Reserved itp to kaszana ze spodenkami.[emoji20]
Ja kupiłam w orsayu, z takiego cienkiego jeansu [emoji4] mam w nich trochę zapasu i do tego łatwo się rozciągają więc liczę, że dam radę przynajmniej przez najbliższe dwa miesiące w nich pochodzić.

Co do diety to z tą wątróbką to chyba trochę przesada. Owszem, ma wit A, ale ona jest szkodliwa w bardzo dużych dawkach. Także jakby kogoś naszła ochota to myślę że można sobie pozwolić raz na jakiś czas;-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co to toksoplazmozy to ja też mam kota i tez nie mam przeciwciał.

Na wizycie jak byłam to był 13tc +1 i dzidzia miała 67mm ☺

A jeśli chodzi o jedzenie to moja gin powiedziała żeby jeść wszystko, oprócz surowego mięsa i ryb, sery pleśniowe ograniczyć do raz na tydzień. i ogólnie żeby nie tracić głowy bo nasz organizm sam będzie się domagał różnych rzeczy a też nie można sobie wszystkiego odmawiać.

Weroni powodzenia na wizycie ;)

Jeśli o ta diete chodzi to
Sery pleśniowe u nas w Polsce w większości sa robione z mleka pasteryzowanego- takie wolno jeść wystarczy czytac skład ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

dreamscometrue tak rodzę w PL.
Ja toksoplazmozę przechodziłam . Zaskoczyła mnie moja niewiedza, ze salami jest robiona z miesa suszonego i surowego. A tyle lat ja przegryzam, po prostu lubie! a Wy w ciąży ja jadłyście? Teraz do ust nie wezme do konca ciąży, łososiowej tez. A tak je lubie.
Ja tez stawiam na sukienki nie koniecznie workowate, mi tez się podoba jak widać brzuszek.

dreamscometrue tak rodzę w PL.
Ja toksoplazmozę przechodziłam . Zaskoczyła mnie moja niewiedza, ze salami jest robiona z miesa suszonego i surowego. A tyle lat ja przegryzam, po prostu lubie! a Wy w ciąży ja jadłyście? Teraz do ust nie wezme do konca ciąży, łososiowej tez. A tak je lubie.
Ja tez stawiam na sukienki nie koniecznie workowate, mi tez się podoba jak widać brzuszek.
Jadlam salami, jajka na miękko, łososia, pasztet. Wszystko w małej ilości

f2w33e3k7fvoiiol.png

reklama
Jadlam salami, jajka na miękko, łososia, pasztet. Wszystko w małej ilości

f2w33e3k7fvoiiol.png
Łososia będę jadla dziś (wędzonego) bo idziemy na imprezkę i robię tortilki z łososiem :p
Aż się pomierzylam i powazylam, 7 cm na plusie w pępku... Na wadze niby nic dodatkowego. Podobają mi się brzuszki, ale jeszcze za wcześnie u mnie... Skoro teraz mnie już wywala to co będzie potem. W poprzedniej ciąży przytyłam nie całe 12 kg a wyglądałam jak wieloryb przed porodem, po porodzie jak wróciłam do domu to tylko 2 kg było na plusie

Do góry