reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@kass.es

Kłucie brzucha w ciąży
Autor: Aleksandra Gocławska, 8 lutego 2011 w Ciąża i Poród, Komentarze (54) »

Czy przyszłe mamy powinny się niepokoić kłuciem i bólami brzucha?

Bóle i kłucie może zacząć się od bólu pleców w części lędźwiowej, a potem przejść na brzuch. Kłucie brzucha w ciąży zdarza się dość często i jest wynikiem zmian zachodzących w organizmie kobiety. Zwykle wiązadła w pachwinach rozciągają się wraz z rosnącym brzuchem. Wtedy najczęściej bolą pachwiny i biodra, a ból promieniuje. Bóle samego brzucha, w okolicach pępka i po jego bokach przypominają wbijanie szpilki czy kolkę i mogą być przyczyną rozrastania macicy, jelit i pęcherza.

reklama
dreamscometrue kolejna wizyta dopiero 17.07.17.

kass.es ja mam takie same bóle na wysokości pepka bo pbokach, pocieszam się ze to brzuch rosnie miesnie wiezadla się rozsciagaja bo inaczej zwariować można. jak w srode bylam u gin to normalnie w podbrzuszu kuło a od wczoraj po bokach.

Moja Córa tez najlepsza mały matematyk rosnie w szkole wzór a w domu co prawda pomaga mi dużo i opiekuje się bratem ale te ich wieczne spory doprawiają mnie do szału nawet teraz bydłuja, choc Młody nie lepszy.

AnnieQ. ja tez się boje o ciąże ale to chyba my wszystkie, ja mam dodatkowo stracha bo jedna straciłam a to chyba w swiadomosci kobiety pozostanie do konca zycia mimo ze po stracie urodziłam zdrowego i kochanego Synka ( ciąza bez zakłocen, porod tez bo planowana cc). Pozostaje wiara ze skoro Bóg pozwolił nam dotrwać az do prawie 2 trymestru to czuwa nad Naszymi Malcami. To mnie pociesza i napawa nadzieją.

@kass.es

Kłucie brzucha w ciąży
Autor: Aleksandra Gocławska, 8 lutego 2011 w Ciąża i Poród, Komentarze (54) »

Czy przyszłe mamy powinny się niepokoić kłuciem i bólami brzucha?

Bóle i kłucie może zacząć się od bólu pleców w części lędźwiowej, a potem przejść na brzuch. Kłucie brzucha w ciąży zdarza się dość często i jest wynikiem zmian zachodzących w organizmie kobiety. Zwykle wiązadła w pachwinach rozciągają się wraz z rosnącym brzuchem. Wtedy najczęściej bolą pachwiny i biodra, a ból promieniuje. Bóle samego brzucha, w okolicach pępka i po jego bokach przypominają wbijanie szpilki czy kolkę i mogą być przyczyną rozrastania macicy, jelit i pęcherza.

Trafione w samo sedno, nawet tych samych slow użyłam - kurczę, aż się poczułam nowo narodzona ! Oznacza to dla mnie, że wszystko w porządku, bo jelitka bolały dwa dni temu [emoji16][emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a jeszcze z innej beczki. Ile z Was przejdzie przez badania prenatalne plus inne dodatkowe na wykluczenie innych wad genetycznych? Bo moja "szwagierka" uświadomiła mnie dziś, ze oni zrobili badania za łącznie 2.500zł, żeby wykluczyć 18 wad rozwojowych dziecka. Aż mi oczy wyszły z orbit...ja planowałam tylko prenatalne za 400zł, co dla mnie i tak nie jest jakoś tanio. Wydawało mi się, ze to wystarczy...

Dziewczyny, a jeszcze z innej beczki. Ile z Was przejdzie przez badania prenatalne plus inne dodatkowe na wykluczenie innych wad genetycznych? Bo moja "szwagierka" uświadomiła mnie dziś, ze oni zrobili badania za łącznie 2.500zł, żeby wykluczyć 18 wad rozwojowych dziecka. Aż mi oczy wyszły z orbit...ja planowałam tylko prenatalne za 400zł, co dla mnie i tak nie jest jakoś tanio. Wydawało mi się, ze to wystarczy...
ja robię tylko usg genetyczne. jeśli lekarz zasugeruje, że coś jest nie tak to zapytam jakie badania jeszcze zrobić.

ja zadnych mi gin powiedziała ze na usg jest ok wiec musi być ok. tez się zastanawiałam czy nie robic pappy czy harmony ale stwierdziłam ze to i tak nic nie zmieni. Poza tym mam dopiero 33 lata. Druga sprawa znam kobiety rodzace zdrowe dzieci po 40. co innego jak sa wskazania np: na usg było cos nie tak, wiek i inne. Tak sobie to wytłumaczyłam!

reklama
ja zadnych mi gin powiedziała ze na usg jest ok wiec musi być ok. tez się zastanawiałam czy nie robic pappy czy harmony ale stwierdziłam ze to i tak nic nie zmieni. Poza tym mam dopiero 33 lata. Druga sprawa znam kobiety rodzace zdrowe dzieci po 40. co innego jak sa wskazania np: na usg było cos nie tak, wiek i inne. Tak sobie to wytłumaczyłam!

ja też mam 33 :) szwagierka 36 i uznała, że to jest wskazanie żeby zrobić wszystko, co tylko się da...

Do góry