reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mój brzusio jest większy niż twój Marta 64 ale to zapewne ze to 3 ciąza( zwalam na to bo apetyt odzykuje dopiero od wczoraj ). Przepraszam ze nie zrobie mu zdjęcia ale jest pokryty licznymi rozstępami to po pierwszej ciązy do 8 miesiąca miałam brzuszek głdziutki jak pupcia niemowlaczka w ciągu jednej nocy naprawdę jak mi poszło to na całego- nie żałuje bo to pamiatka po Córci , Synek dołożył się troszkę ale minimalnie;)). Co do imion to się zastanawiamy my dajemy po dwa, nie wiem dlaczego tak wyszło, wiec za 3 razem tradycja musi być tez kontynuowana.
Dziewczyny mam pytanie czy zdarzają Wam się kłocia już tak wyżej bo bokach brzusia nad pępkiem wraz ze wzrostem Bobasków? Mi od wcziraj dokuczają takie kłocia dosłownie jakby od pepka na bok raz po jednej raz po drugiej stronie. Sama nie wiem czy to normalne i Maleństwo rośnie.
Jeżeli chodzi o kłotnie to z męzem rzadko natomiast z dziecmi non stop. Mam w domu 10 latke , która wchodzić zaczęła w trudny wiek( wiem wcześnie tez mnie to przeraza ale takie zycie) i probuje postawić na swoim i nie zgadza się z nieomylna mama:realmad:;). Syn przechodzi bunt 5 latka wiec takie buty.
dreamscometrue odpoczywaj jak najwięcej jak mi się uda dopisze się sama jak nie poproszę o pomoc ale jak Ty już będziesz lepiej się czuła.

reklama
Bardzo się ciesze dreamscometrue ze jest lepiej. Mój termin 01.01.18, mam dwójke Dzieci, niestety 1 poronienie i niedługo 33 lata na karku.
Pamietam jak leżałam na patologii z Synem to tez ksiazka dziennie przeczytana.
Teraz się zamartwiam bo te kłocia/bóle tak wysoko mam:(

Bardzo się ciesze dreamscometrue ze jest lepiej. Mój termin 01.01.18, mam dwójke Dzieci, niestety 1 poronienie i niedługo 33 lata na karku.
Pamietam jak leżałam na patologii z Synem to tez ksiazka dziennie przeczytana.
Teraz się zamartwiam bo te kłocia/bóle tak wysoko mam:(
a terminy wizyt? a moze to bardziej zoladek Ci dokucza? moja lekarka twierdzi, ze bol typu klucie jest ok

Mój brzusio jest większy niż twój Marta 64 ale to zapewne ze to 3 ciąza( zwalam na to bo apetyt odzykuje dopiero od wczoraj ). Przepraszam ze nie zrobie mu zdjęcia ale jest pokryty licznymi rozstępami to po pierwszej ciązy do 8 miesiąca miałam brzuszek głdziutki jak pupcia niemowlaczka w ciągu jednej nocy naprawdę jak mi poszło to na całego- nie żałuje bo to pamiatka po Córci , Synek dołożył się troszkę ale minimalnie;)). Co do imion to się zastanawiamy my dajemy po dwa, nie wiem dlaczego tak wyszło, wiec za 3 razem tradycja musi być tez kontynuowana.
Dziewczyny mam pytanie czy zdarzają Wam się kłocia już tak wyżej bo bokach brzusia nad pępkiem wraz ze wzrostem Bobasków? Mi od wcziraj dokuczają takie kłocia dosłownie jakby od pepka na bok raz po jednej raz po drugiej stronie. Sama nie wiem czy to normalne i Maleństwo rośnie.
Jeżeli chodzi o kłotnie to z męzem rzadko natomiast z dziecmi non stop. Mam w domu 10 latke , która wchodzić zaczęła w trudny wiek( wiem wcześnie tez mnie to przeraza ale takie zycie) i probuje postawić na swoim i nie zgadza się z nieomylna mama:realmad:;). Syn przechodzi bunt 5 latka wiec takie buty.
dreamscometrue odpoczywaj jak najwięcej jak mi się uda dopisze się sama jak nie poproszę o pomoc ale jak Ty już będziesz lepiej się czuła.
Dosłownie jakbym czytAla o sobie też trzecia ciąża i rozstępy masakra, mi w drugiej ciąży tak wywalilo i dosłownie wszędzie, brzuch boki brzucha, uda cycki i nawet łydki... Ale w sumie są mało widoczne jakoś na szczęście ta moja skóra ukrywa je lekko ;-)

Malinka1000 widze ze u nas troszke podobnie. Ja tez 3 ciaza z ty. Ze mam pierwsze dwie corki. Starsza Paulina 11 lat i mlodsza Natalia wkrotce 7 :-) brzuch tez juz mega duzy, ale podobno w kolejnych ciazach tak jest bo miesnie sa juz porozciagane. Z rozstepami u mnie bylo podobnie! W ciazy w 9 miesiacu w ciagu 1 nocy sie zrobily, tak jakby jakis tygrys mnie zadarapal :-( e drugiej praktycznid juz nic nie doszlo, wiec ludze sie ze tak zostanie.

@marta64 milo ze nas jest wiecej :-)

Chociaz ja na moje dziewczyny nir moge narzekac. Bardzo mi pomagaja we wszzystkim. Ponadto moja starsza ma cukrzyce i jest mega odpowiedzialnym dzieckiem.

O witajcie w gronie mam zbuntowanych 10-latków ;) Mój co prawda w grudniu skończy 11, ale od stycznia przechodzimy prawdziwe boje o zachowanie w domu ( bo w szkole chodzący ideał). Wyprowadza mnie w sekundę z równowagi, na końcu zadając pytanie - ale o co ci chodzi?? ;) Pozostaje tylko zacisnąć zęby i przeczekać ;)

Co do kłuć, ja mam ewidentne szyjki, są momenty że kłuje i ciągnie od dołu dość mocno, ale po 2 cc jestem, więc uważam to za stan normalny.

Brzuszki piękne, ja swojego nie pokażę , pamiątka po pierwszym synu - mega rozstępy, w drugiej ciąży nic nie doszło, więc liczę że i tym razem się obędzie.

Co do zmian terminów porodu, dla lekarzy i tak jedynym jest tez z ostatniej miesiączki, nawet jeśli jest się po terminie, a z usg wypadał dużo wcześniej...pracowałam na ginekologii swego czasu i wyjątkiem były sytuacje np gdy mama zupełnie nie znała terminu OM, lub cykle byłe mega nieregularne . Usg lecie po pomiarach,a przecież wiadomo że dzieci nie rodzą się wszystkie o tej samej wadze, jedne mniejsze, drugie większe, stąd te różnice w terminach.
Ten wiek jest okropny, bunt po całości, wszystko na odwrót. Na dodatek pyskata jak nie wiem, a w szkole owszem super pięknie, z wyróżnieniem dziś przyszła na zakończenie roku. Nie mogę narzekać na opiekę nad młodsza siostra która ma 2.5 roku. Potrafią się bawić i zająć sobą, jak chce obiad zrobić czy coś to bez problemu posiedzi z nią.

reklama
Do góry