reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
haha, kapuśniak i pączki :D ja też jestem co chwilę głodna, najgorzej rano. Tylko otworzę oczy i od razu, kierunek --> lodówka :D
W ogóle co wizytę zmieniają się wam terminy podorów, wiek dziecka, a u mnie bez zmian, ciągle ten sam termin, a wiek ciąży zgadza się z tym od ostatniej miesiączki. Lekarz nic nie mówił nigdy.. Powinnam się martwić? ;)

reklama
Widzę że w UK też wychodzą z założenia, że pacjent jest głupi i po co mu jakieś dokładne medyczne dane...
Rozmawiałam ze szwagierką (Irlandka, pielęgniarka) - nie słyszała o sprawdzaniu przezierności ani testach Pappa (nie wspomnę o Harmony czy Nifty) - dopiero w 20 tyg sprawdzano czy jest dziecko jest zdrowe czy nie... ręce opadają.

@monia_123 mi się nic nie zmienia ;) wg usg dziecko jest jeden dzień do tyłu niż termin om, bo ja miałam in vitro i to zależy od terminu transferu. Termin porodu mam wg transferu, więc to się nie zmieni:) ew. dzień w jedną czy drugą stronę.

A mnie dziś muli cały dzień, jadę na chrupkach i wodzie z cytryną. Próbowałam wypić herbatę , ale mi śmierdziała. [emoji57]

wlazłam na męża komputer zamiast mojego telefonu i wreszcie widzę Wasze suwaczki! ale bezsensu, że to nie jest skorelowane....

A mnie dziś muli cały dzień, jadę na chrupkach i wodzie z cytryną. Próbowałam wypić herbatę , ale mi śmierdziała. [emoji57]
Ja mam to samo dziś [emoji20] do końca 9. tygodnia miałam święty spokój a tak jak zaczął się 10. to więcej leżę niż się ruszam bo mnie tak ciągnie... albo kręci mi się w głowie tak okropnie, że aż boję się wstać z łóżka..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam to samo dziś [emoji20] do końca 9. tygodnia miałam święty spokój a tak jak zaczął się 10. to więcej leżę niż się ruszam bo mnie tak ciągnie... albo kręci mi się w głowie tak okropnie, że aż boję się wstać z łóżka..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam zawroty głowy, niemal przy każdym wstaniu z krzesła (jestem w pracy) więc muszę to robić powoli, inaczej czarno przed oczami

Mi to nieskromnie mowiac podoba sie moje imie dla dziewczynki -Alicja ale to nie przejdzie , moze Pola ? Tak powaznie latwiej wybrac mi dla chlopca niz dziewczynki mimo ze pragne malej dziewuszki. Co do chlopca... Adas, Tymek lub Sebastian ale znajac zycie moj maz na nie sie nie zgodzi. Ostatnio mowilismy ze on wybierze imie dziewczynki a ja chlopca.

Wlasnie byla u mnie szefowa po odbior zwolnienie Lekarskiego I wpadla z dwoma wiazankami kwiatow, czekoladkami, lampionem I kartka, szok. Wzruszyli mnie strasznie moi koledzy i zaskoczyli, ale jak milo ze mysla o mnie!!

Mi to nieskromnie mowiac podoba sie moje imie dla dziewczynki -Alicja ale to nie przejdzie , moze Pola ? Tak powaznie latwiej wybrac mi dla chlopca niz dziewczynki mimo ze pragne malej dziewuszki. Co do chlopca... Adas, Tymek lub Sebastian ale znajac zycie moj maz na nie sie nie zgodzi. Ostatnio mowilismy ze on wybierze imie dziewczynki a ja chlopca.

Wlasnie byla u mnie szefowa po odbior zwolnienie Lekarskiego I wpadla z dwoma wiazankami kwiatow, czekoladkami, lampionem I kartka, szok. Wzruszyli mnie strasznie moi koledzy i zaskoczyli, ale jak milo ze mysla o mnie!!

Pola i Adam bardzo mi się podobają.
Muszę sobie zacząć tworzyć listę imion które mi się podobają, bo inaczej zapomnę [emoji12]

Miło że masz takich współpracowników!

reklama
Do góry