reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny, te zdjęcia są po prostu przepiękne! Takie maluteńkie dzieciaczki! Niesamowite to jest! [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja już po badaniach. Kolejny raz angielska służba zdrowia dała popis w postaci pani, która robiła moje usg. Przez całe badanie prawie nie odezwała się słowem, tylko w grobowej ciszy i ze zmarszczonymi brwiami, robiła jakieś pomiary. Nie powiedziała ani słowa na temat co robi, co widzi. Mój mąż miał dobry widok na ekran... ja nie widziałam nic, jak spróbował głowę przekrzywić to dostałam reprymendę żeby brzucha nie napinać. Po paru minutach pani powiedziała że wszystko wygląda okej i teraz mam iść na pobranie krwi (test Pappa-a w Anglii jest refundowany i robią go na prenatalnych jeśli kobieta wyrazi zgodę). Jak zapytałam się czy dostaniem zdjęcia, powiedziała że za opłatą pięciu funtów, na którą nie byliśmy przygotowani... No ale widząc moją minę dała nam je na "krechę".
Trochę szkoda że taka magiczna chwila jak zobaczenie dziecka po raz pierwszy (nie wiedzieli że miałam wcześniej skan prywatny), trwała dosłownie 5 sekund jak pani wreszcie odwróciła ekran w moją stronę i zakończyła badanie. Jestem coraz bardziej zniesmaczona opieką w moim mieście :(

Maskara co za ludzie !
Gdzie ty dziewczyno mieszkasz !

Nic ci nie mówiła o serduszku i o NT ?!

Ekran powinni mieć drugi nad łóżkiem na którym leżysz!

Nie masz możliwości zmienić szpitala?!
Ja tez musiałam zapłacić 5 funtów-to chyba norma ale ja już drugi raz jestem w ciąży i za każdym razem nie moglabym sobie wymarzyć lepszej opieki ( w sumie to nie powinnam mówić hop[emoji12])

U nas gorące dyskusje na ten temat już od dawna - chciałabym imię które i po polsku i angielsku brzmi podobnie. A do tego oboje chcielibyśmy imiona po dziadkach/pradziadkach... więc mamy nie lada zagrychę. [emoji848]

Miałam ten sam dylemat i powiem Ci ze Sara to był strzał w dziesiątkę !

Ja już po badaniach. Kolejny raz angielska służba zdrowia dała popis w postaci pani, która robiła moje usg. Przez całe badanie prawie nie odezwała się słowem, tylko w grobowej ciszy i ze zmarszczonymi brwiami, robiła jakieś pomiary. Nie powiedziała ani słowa na temat co robi, co widzi. Mój mąż miał dobry widok na ekran... ja nie widziałam nic, jak spróbował głowę przekrzywić to dostałam reprymendę żeby brzucha nie napinać. Po paru minutach pani powiedziała że wszystko wygląda okej i teraz mam iść na pobranie krwi (test Pappa-a w Anglii jest refundowany i robią go na prenatalnych jeśli kobieta wyrazi zgodę). Jak zapytałam się czy dostaniem zdjęcia, powiedziała że za opłatą pięciu funtów, na którą nie byliśmy przygotowani... No ale widząc moją minę dała nam je na "krechę".
Trochę szkoda że taka magiczna chwila jak zobaczenie dziecka po raz pierwszy (nie wiedzieli że miałam wcześniej skan prywatny), trwała dosłownie 5 sekund jak pani wreszcie odwróciła ekran w moją stronę i zakończyła badanie. Jestem coraz bardziej zniesmaczona opieką w moim mieście :(

Lilianna to normalnie opis mojej ostatniej wizyty z tym ze ja nie siedzialam cicho i zadawalam jej mnostwo pytan ale I tak na nic to sie zdalo bo ona ciagle odpowiadala zdawkowo lub ze to za wczesnie itp. Jak zapytalam czy ona widzi szyjke macicy bo czasami mam bole I chcialabym sie upewnic ze wszystko ok to ona kazala mi sie z tym zwrocic do GP ;) zart normalnie I twierdzila ze serca nie wolno sluchac jeszcze bo to szkodzliwe I najlepiej w 28 tygodniu!! Tak wiec czy siedzac cicho czy pytajac i tak wiesz to samo!!! Acha a ja placilam za zdjecie £10!!! Pozal sie Boze...

Lilianna to normalnie opus mojej ostatniej wizyty z tym ze ja nie siedzialam cicho i zadawalam jej mnostwo pytan ale I tak na nic to sie zdalo bo ona ciagle odpowiadala zdawkowo lub ze to za wczesnie itp. Jak zapytalam czy ona widzi szyjke macicy bo czasami mam bole I chcialabym sie upewnic ze wszystko ok to ona kazala mi sie z tym zwrocic do GP ;) zart normalnie I twierdzila ze serca nie wolno sluchac jeszcze bo to szkodzliwe I najlepiej w 28 tygodniu!! Tak wiec czy siedzac cicho czy pytajac i tak wiesz to samo!!! Acha a ja placilam za zdjecie £10!!! Pozal sie Boze...

Dziewczyny ja naprawdę bardzo wam współczuje ale nie wiem w jakiej wy części Anglii żyjecie!
Zapraszam do mnie. U mnie jest super !

Koleżanka ma Vulcano, jest bardzo zadowolona. :) Ja myślałam o Tito Premium
Class albo Bresso Premium Class - to są moje kolory, czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka, wózek bedzie ultra neutralny :) W Gliwicach jest sklep gdzie sa wszystkie modele wiec mozna wypróbować :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
O jakim sklepie w Gliwicach mówisz ?? ☺

Niestety to jest jedyny odział w moim mieście, a nie chcę dojeżdżać za bardzo. Informacje o przezierności karku i wielkości dziecka, dostałam dopiero na papierku jak czekałam na pobranie krwi.
Co do słuchania serca do położna z którą rozmawiałam przy pobieraniu krwi powiedziała że beðzie w 16 tygodniu.

reklama
Miałam ten sam dylemat i powiem Ci ze Sara to był strzał w dziesiątkę !
Sara uwielbiam ale nie klei sie z naszym nazwiskiem[emoji13]

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Do góry