reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
A masz jakieś skutki uboczne ? wzdęcia zatwardzenia ?
Bo moja koleżanka bardzo cierpiała przez to ...
Wzdęcia odbijanie ale nie wiążę tego z zelazem. Zaparc nie mam raczej w drugą stronę mi dokucza... jedyne co to kolor zmienia wiecie czego [emoji16]

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Ja tak sorbifer durules czy jakoś tak [emoji6] jeszcze przed ciąża kazala mi brać bo mialam kiepskie wyniki. A teraz morfologia idealna, ale to pewnie dlatego, że nie miesiaczkuje, bo ogólnie mam ciężkie miesiączki....

f2w33e3k7fvoiiol.png
24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Tez tak miałam przed ciążą, dosłownie wykrwawiałam się więc ciągle byłam na żelazie, brałam "Szelazo + SR" z kwasem Foliowym w składzie

A ja znowu słyszałam że nospa może szkodzić...mimo że lekarze ja polecają

f2w33e3k7fvoiiol.png

a tego to w sumie nie wiem, mi na twardnienie brzucha kazano brać pod koniec poprzedniej ciąży, a na początku jak brałam luteine to kazano też nospę

Często biorę żelazo, bo mam z reguły bardzo niskie. Jeśli nie jest w pakiecie z witaminą c to dokupcie i bierzcie razem - o wiele lepiej się wchłania.

Ja juz po wizycie. Wizyta w szpitalu zajela mi ponad dwie godziny, poniewaz dr nie mogla dokladnie zbadac i zmierzyc bejbika. Widzialam na usg, ze fikal i brykal. Gdy juz sie uspokoil zostal dokladnie zmierzony i zbadany. Wszystko jest w jak najlepszym porzadku :) moje przeczucia mnie nie mylily. Co do plci - dr powiedziala, ze w tym momencie jest za duze prawdopodobienstwo pomylki. Nie mam zadnych przeczuc szczerze mowiac. Chcielismy corke, ale moj luby podejrzewa jednak, ze bedzie chlopiec (uwaza, ze pieknieje, a dziewczynki ponoc zabieraja mamie urode?). Leze i odpoczywam, mowilam dr, ze wciaz mam dlosci i pocieszyla mnie, ze w 12 tyg moga ustac (jak u wiekszosci), ale sa tez kobiety, u ktorych urzymuja sie do konca. U mnie 11 tydz +2. W przyszlym tyg wizyta i analiza badan krwi. Nie wiem czy bedzie robic mi kolejne usg, chyba nie? Po kazdy takim badaniu boli mnie brzuch, w szczegolnosci jajniki. Samo badanie nie sprawia mi dyskomfortu, ani bolu. Powodzenia na Waszych wizytach!

Ja juz po wizycie. Wizyta w szpitalu zajela mi ponad dwie godziny, poniewaz dr nie mogla dokladnie zbadac i zmierzyc bejbika. Widzialam na usg, ze fikal i brykal. Gdy juz sie uspokoil zostal dokladnie zmierzony i zbadany. Wszystko jest w jak najlepszym porzadku :) moje przeczucia mnie nie mylily. Co do plci - dr powiedziala, ze w tym momencie jest za duze prawdopodobienstwo pomylki. Nie mam zadnych przeczuc szczerze mowiac. Chcielismy corke, ale moj luby podejrzewa jednak, ze bedzie chlopiec (uwaza, ze pieknieje, a dziewczynki ponoc zabieraja mamie urode?). Leze i odpoczywam, mowilam dr, ze wciaz mam dlosci i pocieszyla mnie, ze w 12 tyg moga ustac (jak u wiekszosci), ale sa tez kobiety, u ktorych urzymuja sie do konca. U mnie 11 tydz +2. W przyszlym tyg wizyta i analiza badan krwi. Nie wiem czy bedzie robic mi kolejne usg, chyba nie? Po kazdy takim badaniu boli mnie brzuch, w szczegolnosci jajniki. Samo badanie nie sprawia mi dyskomfortu, ani bolu. Powodzenia na Waszych wizytach!
Ja mam tak jak Ty wiek ciąży i wczoraj miałam badanie przez powłoki brzuszne i super było widać. Świetnie, że takie dobre wiadomości [emoji5][emoji5]

f2w33e3k7fvoiiol.png

Do lekarza swojego się nie dostałam, na NFZ oczywiście też nie, jeżeli do jutra nie przejdzie, jade na dyżur albo na IP choć ODPUKAĆ nie boli mnie aż tak brzuch jak wczoraj. Pocieszam się tym, że macica rośnie, ja jestem osoba raczej drobną i być moze zaczyna mi uciskać jelita i żołądek albo tak jak mówi aplikacja, typowe dla 10 tygodnia są bole brzucha i zaparcia. Najważniejsze, że nie krwawię, nie plamię, nie mam tępych bóli podbrzusza, po prostu może powinnam się przyzwyczajać do tej ciasnoty i ucisku w brzuchu ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie tez bół podbrzusza i zaparcia, także wiem co czujesz :) nie ma plamen to jest najważnaijesze, ale na wszelki wypadek zawsze można jechać na IP. ja na szczęscie mam wizytę za tydzien wiec jakoś moze dotrwam :)

Chłopiec już nie zmieni się [emoji3] raczej mu nie odpadnie...
A dziewczynce może jednak coś wyrosnac [emoji3] a później ciężko się przestawić...
Dr wtedy mnie pocieszala widząc moja minę , ze może to być dziewczynka z przerosnieta macica hehe [emoji11] urodził się syn bez macicy hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tak jak Ty wiek ciąży i wczoraj miałam badanie przez powłoki brzuszne i super było widać. Świetnie, że takie dobre wiadomości [emoji5][emoji5]

f2w33e3k7fvoiiol.png

Jejku, ja tak daleko w tyle za Wami wszystkimi, dopiero 8t6d... nie wspomnę już tego czekania do kolejnej wizyty. Ponad 3 tygodnie [emoji26]

reklama
Do góry