Bo według nich lecimy na 500+, albo nie potrafimy się zabezpieczać, ewentualnie uchodzimy za patologię.Dobrze, że jest Was więcej w 3 ciąży bo w naszym otoczeniu jak jeszcze mówiliśmy o chęci trzeciego to słyszałam tylko stękania i groźne teksty że to armagedon i masakra mieć 3. I to mówili ci co mają 1 dziecko. Póki co jestem tak dobrze zorganizowana ze swoją 2 że mam nadzieje że dodatkowa osóbka aż tak mega armagedonu nie spowoduje. Okaże się
reklama
Kate.0oo
Fanka BB :)
Laurix, za patologię to już według co po niektórych uchodziłam gdy urodziła nam się druga córka [emoji23]
Ineska, tak ja też ciagle słyszę jakie to dzieci są straszne i to zwykle albo od bezdzietnych, albo od rodziców jedynaków [emoji2] niestety nie mam w najbliższym otoczeniu żadnej rodziny wielodzietnej . Będę pierwsza w takim razie [emoji41]
Z moją dwójką spokojnie idzie wytrzymać. Od września starsza idzie do przedszkola wiec gdy się trzecie urodzi to nie będzie jakoś mega ciężko [emoji6] mam posprzątane, ugotowane, jest czas na spacer i zabawę i czas dla siebie. A myśle, że dzieciaki będą szczęśliwe mając siebie nawzajem, a i my będziemy szczęśliwy mogąc mieć większą rodzine.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ineska, tak ja też ciagle słyszę jakie to dzieci są straszne i to zwykle albo od bezdzietnych, albo od rodziców jedynaków [emoji2] niestety nie mam w najbliższym otoczeniu żadnej rodziny wielodzietnej . Będę pierwsza w takim razie [emoji41]
Z moją dwójką spokojnie idzie wytrzymać. Od września starsza idzie do przedszkola wiec gdy się trzecie urodzi to nie będzie jakoś mega ciężko [emoji6] mam posprzątane, ugotowane, jest czas na spacer i zabawę i czas dla siebie. A myśle, że dzieciaki będą szczęśliwe mając siebie nawzajem, a i my będziemy szczęśliwy mogąc mieć większą rodzine.
aga_agi
@Kate tak dla rodziców najpiekniejszy prezent ale patrząc ze strony dziecka, w grudniu masa prezentów, a cały rok nic
@Bombisz powodzenia
@Laurix mogłabym być taką "patologia"
@lisianna spokojnie, enie stresuj się bo sobie tylko zaszkodzisz. Pierwsze tygodnie są właśnie barfzo intensywne, w organizmie zachodzą ogromne zmiany. Mnie dziś też po lewej stronie boli
@Bombisz powodzenia
@Laurix mogłabym być taką "patologia"
@lisianna spokojnie, enie stresuj się bo sobie tylko zaszkodzisz. Pierwsze tygodnie są właśnie barfzo intensywne, w organizmie zachodzą ogromne zmiany. Mnie dziś też po lewej stronie boli
Cześć dziewczyny,
trochę zaczynam świrować. Praktycznie przez przez cały czas jest mi niedobrze i zimno. Do tego dochodzi ból w dole brzucha po lewej stronie, głownie przy wstawaniu (dziwne bo w tym miesiące przed owulacją bolał mnie prawy jajnik). Jak leże jest okej czasem tylko czuje uścisk aż przy żebrach... Nie wiem czy te objawy są normalne no i jak na wiek ciąży ich intensywność wydaje mi się przesadzona. Sama nie wiem... to moja pierwsza ciąża, zawsze mi się wydawało że pierwsze tygodnie są mniej intensywne, ale od paru dni cały czas czuje że coś się dzieje, nie wiem czy to z powodu wiedzy że jestem w ciąży i sobie wmawiam czy też rzeczywiście moje ciało świruje :/
Brzmi jakbyś odczuwala więzadła, co jest normalne. Co do bólu jajnika to byl mój pierwszy objaw w dwóch ciazach
Kate.0oo
Powiem szczerze, że ja marze o 3 [emoji5] taki armagedon to spełnienie moich marzeń [emoji5]
Ale jak narazie jutro wizyta i się okaże czy 1?,2?,3? [emoji5]
Kciuki za wizytę w takim razie [emoji1307]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych marzeń o trójce. Nie krytykujcie wszystkich par, które mają jedno dziecko. Często starają się o nie latami i wydają na to wszystkie pieniądze. In vitro to bardzo kosztowna sprawa. Ludzie wydają po 100 tysięcy i zapewne nie chcą się tłumaczyć wszystkim dookoła, że mają dziecko z in vitro i dlatego mają jedno... Trzeba każdego zrozumieć. Pewnie jest dużo par, które z wyboru mają jedno, ale widocznie na tyle się czują. Nie wszyscy mogą się tak poświęcić psychicznie i finansowo.
wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Lake882
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych marzeń o trójce. Nie krytykujcie wszystkich par, które mają jedno dziecko. Często starają się o nie latami i wydają na to wszystkie pieniądze. In vitro to bardzo kosztowna sprawa. Ludzie wydają po 100 tysięcy i zapewne nie chcą się tłumaczyć wszystkim dookoła, że mają dziecko z in vitro i dlatego mają jedno... Trzeba każdego zrozumieć. Pewnie jest dużo par, które z wyboru mają jedno, ale widocznie na tyle się czują. Nie wszyscy mogą się tak poświęcić psychicznie i finansowo.
Ja jestem po iui.
Ogólnie koszta leczenia to bardzo duży wydatek.
Tak ja piszesz nie można wszystkich par wrzucać do jednego wora i na naszym wątku nikt nie chciał krytykować par które poświęciły bardzo dużo żeby mieć dziecko. ☺
reklama
bbubbka
Kate jak tylko będzie mi dane chce miec trójkę
Teraz nie wiem jeszcze czy wszystko jest dobrze juz dwa razy poroniłam i wiem ze jak teraz znów poronie to juz w ciąże więcej nie zajdę wtedy moja jedna Zuzia mi będzie wystarczała... po prostu psychicznie więcej strat nie zniosę...
Np my w pierwszym cyklu starań zachodzimy w ciąże za to pózniej sa problemy... codziennie zastrzyki, tabletki i ten stres czy wszystko będzie ok...
Bombisz powodzenia
Lake powodzenia na wizycie czekamy na wieści
Teraz nie wiem jeszcze czy wszystko jest dobrze juz dwa razy poroniłam i wiem ze jak teraz znów poronie to juz w ciąże więcej nie zajdę wtedy moja jedna Zuzia mi będzie wystarczała... po prostu psychicznie więcej strat nie zniosę...
Np my w pierwszym cyklu starań zachodzimy w ciąże za to pózniej sa problemy... codziennie zastrzyki, tabletki i ten stres czy wszystko będzie ok...
Bombisz powodzenia
Lake powodzenia na wizycie czekamy na wieści