reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@marta64 bolec to bolało jak cholera, bóle krzyżowe, do tego non stop na kroplówce nawadniającej, ktg podpięte i ciśnieniomierz (miałam skoki ciśnienia w ciąży i gdyby się zaczęły w trakcie porodu to od razu CC).
Do tego wenflon mi wypadał z ręki bo studentka kijowo go wbiła :D ale i tak jakoś tak na śmiech mnie zbiera...
Chociaż jak zaproponowały, że może do wanny pójdę, a może na piłkę, a może drabinki to tylko krzyczałam, że nigdzie nie pójdę, tak będę leżeć jak leżę dopóki to dziecko ze mnie nie wyjdzie :D
W sumie to jak oglądałam później Bridget Jones i jej poród to chyba tak to mniej więcej wyglądało, tylko chłop był jeden

reklama
@bbubbka o Jezu masaż szyjki... Jak mi lekarka powiedziała "Chodz kochaniutka zobaczymy jak tam rozwarcie, oj oj no troszkę Ci pomogę" i zrobiła mi masaż to myślałam, że wyjdę z siebie. Sam poród przy tym to czysta przyjemność

Mamaincognito ja nie wiem kto wymyślił na to nazwę "masaż" !! To jakaś paranoja !! Ja miałam podczas porodu chyba z 5 razy to robione !! Błagałam zeby przestała, na prawdę błagałam...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No to u mnie pierwszy poród dwie kroplowki z oxy skurcze z krzyża i z brzucha ale super położna więc wspominam ok, a drugi bóle niby z samego brzucha, skurcze przez 6 godzin takie ze jeden się zaczynał kończyć zaczynał się w tym momencie następny, podpięta cały czas pod ktg., kroplowki nie chcieli podać, dwa razy masaż szyjki, i skurcze parte zaczęły się przy 7 cm. Do tego położna jedna wielka S...., a że trafiłam w wigilię na porodowke to wszyscy mieli mnie w tyłku, a ta baba chciała mnie wygonic do domu żebym przyjechała jak już będę miała ponad 5 cm rozwarcia... po prostu masakra, wspominam jak koszmar. Ale moment jak już córka się urodziła, położyli mi ją na brzuchu to jeden z najwspanialszych momentów w życiu... Aż się poplakalam na wspomnienie....

A tak że śmiesznych rzeczy to moja mama wpadła na wspaniały pomysł ze na wigilię zrobi zupę rybna, no a że to wigilia to trzeba spróbować więc mimo że już przy stole skurcze miałam to spróbowałam tej zupy. No i na porodowce jak już z bólu niebwytrzymywalam to mi się wymiotowac zachciało, a położna zlewa że mi się wydaje, więc proszę drugi raz o miskę bo ja leżę podpięta a ta zaraz, to niewiele myśląc zrobiłam co miałam zrobić na podłogę przed siebie, ja prosiłam. Ta ryba na porodowce ponoć jeszcze przez tydzień smierdzialo...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Marta [emoji23]

My tez mieliśmy zabawna historie podczas porodu.

Ostatnie parte, atmosfera mega napięta bo młoda zaklinowała sie podczas wychodzenia główki bo miała rączkę przy twarzy, a lekarka z tekstem:

- czarne
Mina męża bezcenna, dezorientacja, przerażenie, zerka na mnie z pytaniem w oczach "o co chodzi" ja myśle kur** nie możliwe, no nie możliwe i maz wypala z tekstem
- pierdoli pani ?!
A ta kobieta z uśmiechem od ucha do ucha:
-ale ma włoski.

Córka urodziła sie z mega czarna czuprynka ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moje mile koleżanki forumowe, chyba będę musiała się z wami pożegnać... choć jeszcze zostane ze dwa tygodnie, bo w końcu nadzieja umiera ostatnia...
wg OM jest 8tydzień (7t1d) na USG dwa dni temu nie było widać zarodka.
Beta dwa dni temu była 12661, a dzis 16470, czyli raczej na moje oko jakoś mało uroslo, bo moja gin powiedziała, że przyrost powinien być ok 80%...
jeśli chodzi o normy, jakie ma laboratorium w którym robiłam betę to są takie:
1497015468-aaaaaa.jpeg

wysłałam zdjęcie do mojej gin i czekam na odpowiedź, ale coś czuje się jakbym czekała na wyrok :/;(

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje mile koleżanki forumowe, chyba będę musiała się z wami pożegnać... choć jeszcze zostane ze dwa tygodnie, bo w końcu nadzieja umiera ostatnia...
Beta dwa dni temu była 12661, a dzis 16470, czyli raczej na moje oko jakoś mało uroslo, bo moja gin powiedziała, że przyrost powinien być ok 80%...
1497015468-aaaaaa.jpeg

wysłałam zdjęcie do mojej gin i czekam na odpowiedź, ale coś czuje się jakbym czekała na wyrok :/;(

Ja się na tym nie znam, ale trzymam kciuki żeby było dobrze :-*

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

1497015468-aaaaaa.jpeg

Rozumiem co przezywasz, bo mnie też lekarz wystraszył w 6t0d, że pęcherzyk chyba jest pusty. W rzeczywistości nieumiejetnie zrobil usg i 10dni później okazało się, że wszystko jest ok. Hmm przyrost bety miałam wtedy około 66%.... tak jak mówiłaś, trzeba jeszcze zaczekać. Daj znać co Ci gin odpowiedziała

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
xssenia bardzo dobre wiadomości. Mam takie pytanie troche nie na miejscu ale czy wczoraj z mezem oddaliście się miłości, bo w ciąży czasem po sexie zdarzają się brazowe plamienia tak przynajmniej gin mi mowil.
xssenia będzie ok na 100%

Do góry