reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja normalnie wizytę mam dopiero 13.06 u gina, teraz tak niespodziewanie nam się udało zobaczyć, super zaskoczenie :)

reklama
Hej dziewczyny, Podczytuje Was od początku, ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Czy mogłabym do Was dołączyć? Mam termin na 1.01.2018. :happy: czyli 9td3d.
Ale, żeby nie było kolorowo- mam dużą torbiel na jajniku, prawdopodobnie torbiel ciałka żółtego. W 5 tyg miała 57 x 66 x 53 mm, a teraz 63 x 77 x 75 mm. Mój lekarz mowi, ze powinna sie zacząć zmniejszać jak łożysko przejmie funkcje jajników. Byłam pełna nadziei, ze chociaż trochę się zmniejszyła, a wygląda na to ze rośnie. Lekarz powiedział, żebym nie patrzyła tak na te wymiary bo to może być błąd pomiaru i nie zawsze się da tak idealnie zmierzyć. Sama, już nie wiem co o tym myśleć. Najbardziej boje się ze pęknie...Mam na razie czekać i nic z tym się nie da zrobić. Czy któraś z Was miała kiedyś taka dużą torbiel , która się wchłonęła? Szczerze jestem załamana :( Przepraszam, ale musiałam się wygadać.

Oj, muszę się tym podzielić!
emoji7.png

Byłam dziś u lekarza zwykłego, po zwolnienie z pracy, i miałam zrobione przy okazji USG (w Niemczech standard, że w gabinecie lekarza rodzinnego jest sprzęt do USG). No i dzidzia taka duża! Wszystko było już widać, główkę, rączki, nózki, tak machała, ruszała się!
Mąż mówi, że taki aktywny, to napewno będzie chłopak. :) :) :)
Od razu humor lepszy, wszystkie mdłości przeszły :D
Ale super :)
Na pewno też trochę Cie to uspokoilo :)
Ja wizytę mam we wtorek i już nie mogę się doczekać :)
Trochę się stresuje... już...

Hej dziewczyny, Podczytuje Was od początku, ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Czy mogłabym do Was dołączyć? Mam termin na 1.01.2018. :happy: czyli 9td3d.
Ale, żeby nie było kolorowo- mam dużą torbiel na jajniku, prawdopodobnie torbiel ciałka żółtego. W 5 tyg miała 57 x 66 x 53 mm, a teraz 63 x 77 x 75 mm. Mój lekarz mowi, ze powinna sie zacząć zmniejszać jak łożysko przejmie funkcje jajników. Byłam pełna nadziei, ze chociaż trochę się zmniejszyła, a wygląda na to ze rośnie. Lekarz powiedział, żebym nie patrzyła tak na te wymiary bo to może być błąd pomiaru i nie zawsze się da tak idealnie zmierzyć. Sama, już nie wiem co o tym myśleć. Najbardziej boje się ze pęknie...Mam na razie czekać i nic z tym się nie da zrobić. Czy któraś z Was miała kiedyś taka dużą torbiel , która się wchłonęła? Szczerze jestem załamana :( Przepraszam, ale musiałam się wygadać.
Ja miałam torbiel na jajniku , ponoć w okolicach 2 cm. Ale moja doktorka powiedziała,że mam się nią nie przejmować, bo się wchłonie

No i ja jeszcze dodatkowo biorę duphaston, ze względu na niski progesteron więc może on też pomoga wchlonac się torbieli... nie wiem...

Przegladnelam internet, no i na Twoim miejscu przeszłabym się jeszcze do drugiego lekarza i spytała co on o tym myśli. Jeżeli torbiel dalej będzie rosła to nawet jest to wskazaniem do operacji.

Ostatnia edycja:
Aniu bardzo mi przykro ale może dziewczyny maja racje i wszystko będzie dobrze.

Ja jem głównie truskawki tylko one wchodzą bez mdłości i wizyty w kibelku.
Martyna 111 mamy ten sam termin choc u mnie pewnie i tak rozwiązanie będzie prędzej bo miałam już za soba 2 cc. Ja mam mięśniaka który rośnie razem z Maleństwem wiec rozumiem twój strach.

Cześć :) troche sie nie odzywałam ale ostatnio wszystko mnie dobija, zmęczenie, zle samopoczucie i mdłości, raz gorzej raz lepiej ale czuje sie jednak w tej ciąży [emoji28]
Nadrobiłam Was z czytaniem [emoji4]

Aniu bardzo mi przykro :(
Monia super [emoji7], tez juz bym chciała cos zobaczyć na usg, ale dopiero za tydzień w czwartek mam :(
Ostatnio nie było w sumie za duzo widać, bo ciąża o tydzień młodsza, ale pocieszam sie ze z synkiem było identycznie a poza tym doszły mdłości, węch i nabrzmiałe piersi wiec to pocieszające [emoji4]

Co do chusty to mega polecam i w domu i na szybkie spacery np do sklepu, jak synek juz zaczął siedzieć to zmieniłam chustę na tule i tez bardzo chwale [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry