reklama
martyna111
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, Podczytuje Was od początku, ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Czy mogłabym do Was dołączyć? Mam termin na 1.01.2018. czyli 9td3d.
Ale, żeby nie było kolorowo- mam dużą torbiel na jajniku, prawdopodobnie torbiel ciałka żółtego. W 5 tyg miała 57 x 66 x 53 mm, a teraz 63 x 77 x 75 mm. Mój lekarz mowi, ze powinna sie zacząć zmniejszać jak łożysko przejmie funkcje jajników. Byłam pełna nadziei, ze chociaż trochę się zmniejszyła, a wygląda na to ze rośnie. Lekarz powiedział, żebym nie patrzyła tak na te wymiary bo to może być błąd pomiaru i nie zawsze się da tak idealnie zmierzyć. Sama, już nie wiem co o tym myśleć. Najbardziej boje się ze pęknie...Mam na razie czekać i nic z tym się nie da zrobić. Czy któraś z Was miała kiedyś taka dużą torbiel , która się wchłonęła? Szczerze jestem załamana Przepraszam, ale musiałam się wygadać.
Ale, żeby nie było kolorowo- mam dużą torbiel na jajniku, prawdopodobnie torbiel ciałka żółtego. W 5 tyg miała 57 x 66 x 53 mm, a teraz 63 x 77 x 75 mm. Mój lekarz mowi, ze powinna sie zacząć zmniejszać jak łożysko przejmie funkcje jajników. Byłam pełna nadziei, ze chociaż trochę się zmniejszyła, a wygląda na to ze rośnie. Lekarz powiedział, żebym nie patrzyła tak na te wymiary bo to może być błąd pomiaru i nie zawsze się da tak idealnie zmierzyć. Sama, już nie wiem co o tym myśleć. Najbardziej boje się ze pęknie...Mam na razie czekać i nic z tym się nie da zrobić. Czy któraś z Was miała kiedyś taka dużą torbiel , która się wchłonęła? Szczerze jestem załamana Przepraszam, ale musiałam się wygadać.
Lovi23
Ale superOj, muszę się tym podzielić!
Byłam dziś u lekarza zwykłego, po zwolnienie z pracy, i miałam zrobione przy okazji USG (w Niemczech standard, że w gabinecie lekarza rodzinnego jest sprzęt do USG). No i dzidzia taka duża! Wszystko było już widać, główkę, rączki, nózki, tak machała, ruszała się!
Mąż mówi, że taki aktywny, to napewno będzie chłopak.
Od razu humor lepszy, wszystkie mdłości przeszły
Na pewno też trochę Cie to uspokoilo
Ja wizytę mam we wtorek i już nie mogę się doczekać
Trochę się stresuje... już...
Lovi23
Ja miałam torbiel na jajniku , ponoć w okolicach 2 cm. Ale moja doktorka powiedziała,że mam się nią nie przejmować, bo się wchłonieHej dziewczyny, Podczytuje Was od początku, ale dopiero teraz odważyłam się napisać. Czy mogłabym do Was dołączyć? Mam termin na 1.01.2018. czyli 9td3d.
No i ja jeszcze dodatkowo biorę duphaston, ze względu na niski progesteron więc może on też pomoga wchlonac się torbieli... nie wiem...
Przegladnelam internet, no i na Twoim miejscu przeszłabym się jeszcze do drugiego lekarza i spytała co on o tym myśli. Jeżeli torbiel dalej będzie rosła to nawet jest to wskazaniem do operacji.
Ostatnia edycja:
malinka1000
Aniu bardzo mi przykro ale może dziewczyny maja racje i wszystko będzie dobrze.
Ja jem głównie truskawki tylko one wchodzą bez mdłości i wizyty w kibelku.
Martyna 111 mamy ten sam termin choc u mnie pewnie i tak rozwiązanie będzie prędzej bo miałam już za soba 2 cc. Ja mam mięśniaka który rośnie razem z Maleństwem wiec rozumiem twój strach.
Ja jem głównie truskawki tylko one wchodzą bez mdłości i wizyty w kibelku.
Martyna 111 mamy ten sam termin choc u mnie pewnie i tak rozwiązanie będzie prędzej bo miałam już za soba 2 cc. Ja mam mięśniaka który rośnie razem z Maleństwem wiec rozumiem twój strach.
@monia_123 ale fajnie!!!
@martyna111 nie martw się, maluszki są bardzo silne, słuchaj lekarza, pewnie ma racje. Jeśli chcesz się uspokoić, to faktycznie powtórz usg nainnym sprzęcie.
@martyna111 nie martw się, maluszki są bardzo silne, słuchaj lekarza, pewnie ma racje. Jeśli chcesz się uspokoić, to faktycznie powtórz usg nainnym sprzęcie.
Cześć troche sie nie odzywałam ale ostatnio wszystko mnie dobija, zmęczenie, zle samopoczucie i mdłości, raz gorzej raz lepiej ale czuje sie jednak w tej ciąży [emoji28]
Nadrobiłam Was z czytaniem [emoji4]
Aniu bardzo mi przykro
Monia super [emoji7], tez juz bym chciała cos zobaczyć na usg, ale dopiero za tydzień w czwartek mam
Ostatnio nie było w sumie za duzo widać, bo ciąża o tydzień młodsza, ale pocieszam sie ze z synkiem było identycznie a poza tym doszły mdłości, węch i nabrzmiałe piersi wiec to pocieszające [emoji4]
Co do chusty to mega polecam i w domu i na szybkie spacery np do sklepu, jak synek juz zaczął siedzieć to zmieniłam chustę na tule i tez bardzo chwale [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nadrobiłam Was z czytaniem [emoji4]
Aniu bardzo mi przykro
Monia super [emoji7], tez juz bym chciała cos zobaczyć na usg, ale dopiero za tydzień w czwartek mam
Ostatnio nie było w sumie za duzo widać, bo ciąża o tydzień młodsza, ale pocieszam sie ze z synkiem było identycznie a poza tym doszły mdłości, węch i nabrzmiałe piersi wiec to pocieszające [emoji4]
Co do chusty to mega polecam i w domu i na szybkie spacery np do sklepu, jak synek juz zaczął siedzieć to zmieniłam chustę na tule i tez bardzo chwale [emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przykro bardzo . Ale może faktycznie ciąża młodsza?
On powiedzial ze ma dobry sprzet i to malo prawdobodobne zeby tam cos bylo :/ widzialam sama wielkie puste jajo .
reklama
Aniu [emoji24]tak mi przykro [emoji45]
Ja idę jutro... i też jest to wizyta ostatniej szansy...
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Ja idę jutro... i też jest to wizyta ostatniej szansy...
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app