reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
U mnie tez 3 wiec całkiem nas sporo ;) Jak radzicie sobie z tą niepewnością czy to na pewno ciąza przed pierwszym badaniem? Ja niestety mieszkam w kraju, w którym lekarz do tego zwykły rodzinny nie ginekolog przyjmuje dopiero w 10-12 tc i jak tu do tego czasu nie zwariować zwłaszcza, że jakoś dziwnie wszystkie objawy ustały?

Ilona gratuluje ;)
U mnie samopoczucie rewelacyjne zupełnie inne jak w poprzedniej ciazy.
Czasem mi niedobrze...

Monia ja oczywiście moge pochłaniać kg jabłek i pomidorow ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie tez 3 wiec całkiem nas sporo ;) Jak radzicie sobie z tą niepewnością czy to na pewno ciąza przed pierwszym badaniem? Ja niestety mieszkam w kraju, w którym lekarz do tego zwykły rodzinny nie ginekolog przyjmuje dopiero w 10-12 tc i jak tu do tego czasu nie zwariować zwłaszcza, że jakoś dziwnie wszystkie objawy ustały?

a gdzie mieszkasz, jeśli mogę zapytać? :)
może badanie z krwi? albo szybka wycieczka do Polski do ginekologa?

W Norwegii. Bilet do Pl kupiony na za 3 tygodnie dopiero :) No z wszelkimi badaniami nawet krwi tu jest problem. Wydaje mi sie, że dla nich ciąża to nic nadzwyczajnego ;) W ogóle podejście dziwne. Mojej koleżance w ciąży zaśniadowej powiedzieli, że jaki problem zrobią jej aborcje a ona później może mieć kolejne dziecko. Także tak tu jest ;)

Witam wszystkie Panie,
z chęcią dołączę do zacnego grona. Mąż zabrania na razie się chwalić komukolwiek, zanim nie będzie wizyty u lekarza, a termin spotkania z położną dopiero na 15.05 :( Potrzebuje się komuś wygadać bo mam wrażenie że eksploduje. Nareszcie po prawie roku starania udało się i mamy dwie piękne kreski, jakieś 4 dni po spodziewanym okresie. Tak długo czekałam że wydaje mi się to nierealne O.O

Witam wszystkie Panie,
z chęcią dołączę do zacnego grona. Mąż zabrania na razie się chwalić komukolwiek, zanim nie będzie wizyty u lekarza, a termin spotkania z położną dopiero na 15.05 :( Potrzebuje się komuś wygadać bo mam wrażenie że eksploduje. Nareszcie po prawie roku starania udało się i mamy dwie piękne kreski, jakieś 4 dni po spodziewanym okresie. Tak długo czekałam że wydaje mi się to nierealne O.O
Witam :) mnie też korci żeby powiedzieć chociaż siostrze, ale lepiej nie zapeszać ;) Idziemy prawie równo u mnie 6 dni po :) Jakieś objawy? :)

Witam :) mnie też korci żeby powiedzieć chociaż siostrze, ale lepiej nie zapeszać ;) Idziemy prawie równo u mnie 6 dni po :) Jakieś objawy? :)
Dzisiaj wyjątkowo czuje się okej, może dlatego że wreszcie wolne w pracy. Ale ostatnie pięć dni było dosyć ciężkie. Dzień przed spodziewanym okresem miałam uderzenie gorąca i prawie zemdlałam na ulicy - bardzo się przestraszyłam bo w pierwszej chwili nie połączyłam faktów, ale po powrocie z pracy zrobiłam test i wyszła bardzo niewyraźna kreska. Później zaczęły się wieczorne mdłości i pierwsza gwałtowna wizyta w toalecie... niby okropne a ciesze się jak dziecko :D Trochę pobolewa głowa no i mam wrażenie że piersi powiększyły mi się o połowę o_O A jak tam u was? Coś zaczyna się dziać?

reklama
W ogóle nie chce mi się jeść nic słodkiego. To jest dziwne....
Trochę pobolewa mnie brzuch jakby na okres. Akurat to troszkę mnie martwi. Wczoraj w nocy musiałam zażyć nospe.
Mam wrażenie ze czasem sobie wkręcam trochę te wszystkie objawy bo niby za wcześnie.
A wam co najbardziej przeszkadza?
I jaka była pierwsza myśl kiedy dowiedzialyscie się ze to ciąża?

Do góry