reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witaj Amiluska! Tak jak radzi Marta, nie nakręcaj się! Ja miałam jednorazowy rozowy śluz i juz dr Google mi powiedział że to na pewno poronienie! Po czym sie okazało, że dzidziuś bardzo dobrze się ma a serduszko bije jak dzwon!
Co do mdłości, ja ich nie mam praktycznie w ogole, zmuli mnie jedynie jak jestem głodna ale trwa to pare sekund i koniec. Oczywiście też sie tym martwiłam ale kazdy przechodzi ciąże inaczej. Podobno ciężkie mdłości i wymioty mogą byc przyczyna niezbyt zdrowego trybu życia sprzed ciazy, ja jestem osoba niepijącą, zawsze starałam sie zdrowo i odżywiać i myślę, że to dzięki temu nie dokuczają mi te nieprzyjemności w ciazy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

z tym akurat się nie zgodzę :p wszystko zależy od reakcji kobiety na hormony. W pierwszej ciąży wymiotowałam masakrycznie, takie najprawdziwsze wymioty i poranne mdłości miałam, a każdy zapach potęgował to, w drugiej tylko mnie muliło a na widok "wypadniętego" włosa w pobliżu jedzenia wymiotowałam :D, na chwilę obecną narazie tylko mnie muli czasem i nic więcej ;) a nie sądzę żebym teraz była "zdrowsza" ;)

reklama
Xssenia a masz chora tarczyce tak ??
Kciuki za wizytę czekam na relacje ;)

Niestety tez z mężem spędzamy niewiel czasu z racji tego ze maz często pracuje od 7-19 ;/ a jeśli kończy wcześniej to i tak czas wykorzystuje na wykańczaniu naszego domu... także całe dnie spędzam z moja córcia;)

O tak cola czy pepsi super pomaga na mdłości ;)

Tak mam niedoczynnosc i hasi. Staram sie skrupulatnie pilnowac tarczycy, biore leki. Oby nie szalala za bardzo w ciazy :(

Ania w srode w którym bedziesz tc? Tez mam wtedy wizyte i oczywiście sie stresuje bo brzuszek juz sie zaokragla powoli u nie wyobrażam sobie zeby mialo byc cos nie tak.
Amiluska z tego co ja słyszałam bo bardziej niebezpieczne jest zywo czerwone plamienie a nie brazowe. Nie martw sie

Wiem, co czujesz mam tak samo.... tylko ja nie mam kota, wiec jeszcze mam gorzej.... ;-) w tych pierwszych tygodniach,na prawde doskwiera Jego brak, placz na porządku dziennym....
To ja i mój kot łączymy się z Tobą w tej samotności ☺
Ogólnie się trzymam, ale czasami przychodzi taki dzień że tylko płakać zostaje.

Witajcie dziś:)
Ja dzień zaczęłam od potoku łez, oczywiście najpierw maz się przyczynił do tego (przynajmniej teraz naskakuje mi jak oszalały by załagodzić sytuacje hihi) oraz pani która nie rozumie że jestem w ciazy i pewne rzeczy musiałam wyeliminować z codzienności. Pracuje non stop z ludźmi i jestem nimi coraz bardziej rozczarowana.
Natomiast teraz pisze do Was juz z pracy, z nieco lepszym humorem, nadal bez mdłości.
A wczoraj powiedzieliśmy teściom o dzidziusia, tyle było radości :)
Moim rodzicom mówimy jutro :) Jutro tez ujawnię tajemnice szefowej :)

Ja też pracuje z ludźmi i wiem doskonale co to oznacza. Już bardzo długi czas cierpię na chorobę zwana ludziowstret a większość klientów to roszczeniowi co o każdą pierdole się rzucają i nie mogą niczego załatwić kulturalnie tylko od razu z pyskiem :/ a że ha burza hormonów to ostatnio też im dluzna nie jestem ale mam to w 4 literach. Jak pójdę w środę i powiem o tym plamieniu i mi zaproponuje l4 to się 5 min nie będę zastanawiać :) życzę Ci dużo spokoju

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry