reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
kasses...Nie chce abys sie martwiła ale po prostu Pojechała sprawdzić nawet na pogotowie na Sor tam też ginekolog Cie przepada, ja dokładnie miałam to samo leciutko przebarwiony śluz, i zero bóli :( i jeszcze jak napisałaś że jesteś spokojna to już w ogóle siebie usłyszałam, tutaj Mi nie nie pomogli w UK ale lekarz w Polsce powiedział że np duphaston i leżenie w domu mogłby Mi pomóc, dlatego broń Boże nie odbieraj tego postu dużym zmartwieniem i nie denerwuj się na zapas bo u Ciebie może być całkiem inaczej,i wierzę że tak będzie ale pojechabym sprawdzić... w Polsce ratują ciążę w każdym tygodniu, tutaj niestety do 12go tygodnia zero pomocy :(

Ostatnia edycja:
reklama
kasses...Nie chce abys sie martwiła ale po prostu Pojechała sprawdzić nawet na pogotowie na Sor tam też ginekolog Cie przepada, ja dokładnie miałam to samo leciutko przebarwiony śluz, i zero bóli :( i jeszcze jak napisałaś że jesteś spokojna to już w ogóle siebie usłyszałam, tutaj Mi nie nie pomogli w UK ale lekarz w Polsce powiedział że np duphaston i leżenie w domu mogłby Mi pomóc, dlatego broń Boże nie odbieraj tego postu dużym zmartwieniem i nie denerwuj się na zapas bo u Ciebie może być całkiem inaczej,i wierzę że tak będzie ale pojechabym sprawdzić... w Polsce ratują ciążę w każdym tygodniu, tutaj niestety do 12go tygodnia zero pomocy :(

No to teraz zaczęłam się trochę martwić, ale i tak przyznam szczerze, że podświadomie czuje, że nic złego się nie dzieje... byleby mnie to nie zmyliło. Wizyta w czwartek jest w razie czego zaklepana, jeżeli bede w dalszym ciagu niespokojna, po prostu pójdę (choć pewnie tak czy siak pójdę [emoji16]). Myślę, że lekarz spotkał się już z niejedna taka zestresowaną przyszła mamusia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to teraz zaczęłam się trochę martwić, ale i tak przyznam szczerze, że podświadomie czuje, że nic złego się nie dzieje... byleby mnie to nie zmyliło. Wizyta w czwartek jest w razie czego zaklepana, jeżeli bede w dalszym ciagu niespokojna, po prostu pójdę (choć pewnie tak czy siak pójdę [emoji16]). Myślę, że lekarz spotkał się już z niejedna taka zestresowaną przyszła mamusia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie martw się tylko kontroluj czy sytuacja się powtórzy czy kolor się zmieni albo czy pojawi się brązowa lub świeża czerwona krew. Jeśli nic się nie dzieje takiego, nie masz żadnych boli i nic ci już nie doskwiera a śluz wrócił do normy nie masz się czym martwić.
Oczywiście powiedz lekarzowi o tej sytuacji przy najbliższej wizycie.
Mnóstwo kobiet w ciąży plami na różowo i to jest w granicach normy.

Cześć dziewczyny! Troszkę mnie nie było na forum, ale to dlatego iż grypa rozłożyła mnie na dobre. Teraz jestem na antybiotyku, mam nadzieje że nie wpłynie to na maluszka. Jutro mam wizytę u doktorki i pierwsze U,S,G , już nie mogę się doczekać :-)

Witam również wszystkie mamusie które dołączyły podczas mojej nieobecności i oczywiście gratuluję pozytywnych wyników ;)

Dziewczyny słyszałyście ze byl atak terrorystyczny w Manchesterze na koncercie Ariadny Grande?
19 osób nie żyje...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hmmm zjadłam dziś rano z córką kanapkę i słuchajcie nie mam mdłości póki co.
Posprzątałam całe piętro, łącznie z myciem podłóg. Teraz jem kanapki na tarasie i pije kawę... Nie może być. Dawno się tak dobrze nie czułam.
Może faktycznie z głodu te mdłości.

reklama
Wczoraj wieczorem miałam różowy śluz. Się przestraszylam więc dziś rano byłam u gin. Dostałam tabletki duphaston do polykania. Na usg wszystko ok, pecherzyk ciazowy widać wszystko ok, tylko zarodka jeszcze nie widać

Do góry