reklama
Ja toxo miałam robiona dwa razy w I trymestrze i wczoraj za każdym razem IgG i IgM wynik niereaktywny.
Sent from my 2014813 using Forum BabyBoom mobile app
kasia2309
Fanka BB :)
Drugi raz na pewno trzeba, wydaje mi się że w III trymestrze.ja mialam dwa razy przed ciaza a w ciazy chyba raz...i sie zastanawiam czy jeszcze raz sobie nie strzelic...
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jolen26
Fanka BB :)
Ja miałam 2 ujemne i teraz kazała powtórzyć muszę zobaczyć czy dwa czy jedno bo jakoś mi dziwnie zaznaczyła na skierowaniuWłaśnie miałam pytać o pciala Toxoplazmowe.
Miałam już oznaczane 2 razy, Wy też?
Nie mam pcial w obu klasach.
e kurde to bede musiala robic....
jeśli miałaś obydwa ujemne to trzeba tego pilnować zaleca się robic badania raz na trymestr
Veronique- ja juz miałam kilka razy
Ja toxo miałam robiona dwa razy w I trymestrze i wczoraj za każdym razem IgG i IgM wynik niereaktywny.
Ja miałam 2 ujemne i teraz kazała powtórzyć muszę zobaczyć czy dwa czy jedno bo jakoś mi dziwnie zaznaczyła na skierowaniu
Czyli w 3.trymestrze też beda oznaczone
G
gość 5
Gość
Wydaje mi się, że można ją wykryć. Są jakieś badania przesiewowe. Co do leczenia w ciazy to nie wiem. Spokojnie, na pewno nie masz.Właśnie listeria mnie najbardziej martwi, bo jej chyba nie ma jak wykryć ani nic na nią teraz poradzić.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
G
gość 5
Gość
Ja też i okazało się, że na cytomegalie też chorowalam kiedyś.Ja miałam raz robiona. Mam przeciwciala
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
ja na cytomegalię też nie chorowałam a to trzeba powtarzać?