reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Liczę na to ze nie będę dużo nosić, ale na liczeniu na razie koniec bo nie wiem kiedy przeprowadzimy się do parterowego domu [emoji15]

W bagażniku zmieści się wózek małego i spacerówka córki wiec spoko (mamy kombi ) [emoji6]

To teraz musisz sobie kupić przyczepkę [emoji12]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Przyczepkę z daszkiem, bo tu zimą będzie lać nim stop [emoji12]

reklama
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też tak dokazują? Mój pół dnia się rusza i kopie... przesówa mi się w sam dół brzucha i tam się mości... mam takie wybrzuszenie jakby mi ktoś pomarańcz wsadził od środka, trochę mocniej boli i już nie wiem czy to normalne...czy warto do lekarza pisać i aferę robić, ale skubaniutki kopie i kopie... może nadpobudliwy po mamie będzie :D

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też tak dokazują? Mój pół dnia się rusza i kopie... przesówa mi się w sam dół brzucha i tam się mości... mam takie wybrzuszenie jakby mi ktoś pomarańcz wsadził od środka, trochę mocniej boli i już nie wiem czy to normalne...czy warto do lekarza pisać i aferę robić, ale skubaniutki kopie i kopie... może nadpobudliwy po mamie będzie :D
A nie twardnieje Ci brzuch? Jeśli codziennie tak samo jest aktywny to normalne[emoji6] chyba że nagle dziecko zaczyna się szamotać to może oznaczać że coś się dzieje

1504985267-aaaaaa.png

To chyba o mnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A tak w ogóle to umoscilam się wczoraj na mojej poduszce ciążowe, trochę to trwało zanim odnalazłam pozycję, w której nie odczuwalam bólu ale było warto :). Odkryłam, że można się na niej ułożyć chyba na 150 sposobow ;)
Widzę dziewczyny, że tematy wyprawkowe. Super bo dla nas będących mamami po raz pierwszy to cenne rady :).

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam akurat stacjonarnie w sklepie 4kids na ul. Marcika w Krakowie, oni są dystrybutorem.
I to u nich te dni były, musisz poszukać w okolicy czy masz jakiś sklep z tą marką.
Ale nawet jeśli to w sklepie internetowym firmowym masz cenę 4399 za gondole ze spacerówka, więc w sumie "niewiele" ponad budżet, który masz.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki, na pewno będę zwracać uwagę na te promocje :)
Niby "niewiele" ponad budzet, ale szczerze powiem, że już te 4000 to tak z górką jakbyśmy właśnie coś mega fajnego znalezli. Najchętniej na wózek wydalabym max 3500 bo jeszcze wiadomo trzeba dokupić fotelik, torbę i inne pierdoły.

Bugaboo wizualnie średnio mi się podoba , ale w sumie jeszcze żaden wózek nie zachwycił mnie wyglądowi. Rzeczywiście poogladalam trochę recenzji i wydaje się, że ten cameleon składa się i prowadzi jedną ręką :D zastanawiam się jedynie czy w tej kubełkowej spacerówce dziecku jest wygodnie jak tam spada w taki dołek :p

No nic, będziemy jeszcze szukać jakichś alternatyw albo czychac na promocje ;)

A czy może któraś z Was miała do czynienia z tańszymi cybexami albo Chicco?

A nie twardnieje Ci brzuch? Jeśli codziennie tak samo jest aktywny to normalne[emoji6] chyba że nagle dziecko zaczyna się szamotać to może oznaczać że coś się dzieje

Robi się twardy tak gdzie akurat jest, potem czuje jak się przesówa w górę i już jest miękko... to źle? :) Codziennie od 5 dni to samo :D na początku dwa razy dziennie, potem trzy dziś to już w ogóle, ale dziś jadłam swoje obłednie słodkie czekoladowe ciasto urodzinowe więc może dlatego taki nakręcony :)

reklama
A ja się jeszcze pożalę, że weszłam już w 20 tydzień, a ruchy dziecka czuję bardzo rzadko i są to bardzo delikatne "bulki" :( niby wiem, że różne czynniki na to wpływają i nie ma co panikować, ale jakoś tak mi przykro z tego powodu...

Do góry