reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dla mnie 4000-5000 tysięcy za wózek to też dużo. Za duzo. [emoji16]
Zresztą nie podobają mi się wcale te wózki bogaboo (czy jak one tam się zwa) więc problem rozwiązany [emoji3]

I będzie Bebetto albo ten anex sport [emoji3]

Mi też się za bardzo nie podobają.
Ale dla mnie wózek jak samochód - ma być łatwy w obsłudze, mało awaryjny i funkcjonalny.

reklama
Angelka piękny komplecik [emoji7]

Parolka o tak bepanthen jest super ;) rownież polecam u nas nadal używany do pupci córci ;)
Te pieluchy tez miałam i dawałam na przewijak właśnie i tez lubiałam bo młoda nie musiała leżeć na tym nieprzyjemnym materiale, a i fajne zabrać ze sobą do kogoś rozkładasz na lozku i przewijasz dziecko nie martwisz sie ze dziecko obsika komuś łóżko [emoji23]

Tez niecierpliwoscią prowadzania za raczki grr... ciagle muszę teściowa upominać zeby młodej nie prowadziła bo aż mnie terepie jak widzę ze Zuza nie chce a ta na sile pod pachy "no chodź chodź". Ja mowie ze jak będzie gotowa to zacznie chodzić a ta do mnie "jak ma sie nauczyć? Sama?" Grrr...

A któraś z mam będzie kupowała wózek rok po roku ? Ostatnio wpadł mi w oko icandy peach 2 ma ktoś doświadczenie ??
Patrzyłam tez na podwójny bugaboo ale on jest szeroki i odpada.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Parolka o tak bepanthen jest super ;) rownież polecam u nas nadal używany do pupci córci ;)
Te pieluchy tez miałam i dawałam na przewijak właśnie i tez lubiałam bo młoda nie musiała leżeć na tym nieprzyjemnym materiale, a i fajne zabrać ze sobą do kogoś rozkładasz na lozku i przewijasz dziecko nie martwisz sie ze dziecko obsika komuś łóżko [emoji23]

Tez niecierpliwoscią prowadzania za raczki grr... ciagle muszę teściowa upominać zeby młodej nie prowadziła bo aż mnie terepie jak widzę ze Zuza nie chce a ta na sile pod pachy "no chodź chodź". Ja mowie ze jak będzie gotowa to zacznie chodzić a ta do mnie "jak ma sie nauczyć? Sama?" Grrr...

A któraś z mam będzie kupowała wózek rok po roku ? Ostatnio wpadł mi w oko icandy peach 2 ma ktoś doświadczenie ??

O Jezu chyba bym ubiła jakby mi pod pachy ktoś na siłę dziecko stawiał do pionu i kazał chodzić. Albo że ścierka jeszcze słyszałam jakiś barbarzyński sposób.
Powiedz teściowej, że ortopeda zabronił, bo jej się kolana koslawia. I tak sama ma się nauczyć ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O jakie pieluszki chodzi ? [emoji16] z tymi żeby łóżka nie obsikac? [emoji16] bo coś chyba przegapilam

@mamaincogito na nią żadne argumenty nie działają ja mowie jedna a ona za 10 min to samo jakby juz zapomniała o czym była mowa :/
Tak samo ma z butami codziennie mi mówi ze powinnam jej buty kupić do chodzenia- ale po co jak ona nie chodzi ? Mowie ze dziecko na boso ma sie uczyć chodzić, a ta nie bo sztywne obowie i tak w kółko eh... szkoda słów. Jak lubię ta kobietę bo na prawdę jest w porządku tak w tych kwestiach doprowadza mnie do białej gorączki :/

Lovi to sa takie pieluszki (jak tetrowa) naszyte na cesarkę i jak przewija sie dziecko to nawet jak sie posika bez pieluszki to nie przeniknie na łóżko ;) fajna sprawa jak dziecko małe tak do 3 miesiąca jak jeszcze mało ruchliwe bo pózniej juz nie zdaje egzaminu.

@mamaincogito na nią żadne argumenty nie działają ja mowie jedna a ona za 10 min to samo jakby juz zapomniała o czym była mowa :/
Tak samo ma z butami codziennie mi mówi ze powinnam jej buty kupić do chodzenia- ale po co jak ona nie chodzi ? Mowie ze dziecko na boso ma sie uczyć chodzić, a ta nie bo sztywne obowie i tak w kółko eh... szkoda słów. Jak lubię ta kobietę bo na prawdę jest w porządku tak w tych kwestiach doprowadza mnie do białej gorączki :/

Lovi to sa takie pieluszki (jak tetrowa) naszyte na cesarkę i jak przewija sie dziecko to nawet jak sie posika bez pieluszki to nie przeniknie na łóżko ;) fajna sprawa jak dziecko małe tak do 3 miesiąca jak jeszcze mało ruchliwe bo pózniej juz nie zdaje egzaminu.

A jakbyś ściemnila że byłaś u lekarza i zabronił ? Nie przejdzie?
Sztywne buty to dziecku się kupuje jak ma problemy i trzeba specjalne buty. A tak jak wszystko jest prawidłowe dziecko ma mieć buty z miękką podeszwa, tzn taka giętka, żeby się układała tak jak stopa, bez żadnych usztywnianych kostek. Przechodziłam to wszystko u ortopedy, bo naprawdę byłam wyczulona na wszystkie kwestie związane z postawą dziecka przez tę jej asymetrię.
I teraz co, dziecko jak struna, żadnych problemów z równowaga etc

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mamaincogito muszę spróbować takiego argumentu...

Ja to wszystko wiem gorzej z nią, nie zamierzam butów kupować do puki sama chodzić nie będzie. Teraz do wózka chce jej kupić jakieś właśnie buty i nie wiem jakie pewnie niechodki jeszcze ? Takie zeby jej w stopki zimno nie było.

Super ze tak zadbała o postawę córki, moja późno sama siadała jak miała 10 miesięcy, raczkować tez jak miała 10 mieosecy to i odrazu wstawać przy meblach zaczęła czyli od jakiegoś miesiąca dopiero sobie tupta przy meblach to przecież oczywiste ze z dnia na dzień sie nie nauczy sama chodzić ja myśle ze jeszcze min 3 miesiące albo i więcej bo ona wszytko troszkę pózniej zaczyna, ja tam nie mam parcia, przynajmniej z brzuchem latać za nią nie muszę [emoji23]

Do góry