reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry [emoji16]
Boże ale ostatnio długo śpię, wstałam o 11 i nie wiedziałam co się dzieje [emoji3]
Dziś piękna pogoda :)

Wieczorem zastanawiałam się nad kocykami... ile ich jest potrzebnych ? Jeden grubszy,a drugi cieńszy? Hm?
I nad pieluszkami? Ile? Jakie ? [emoji16]

reklama
Dzień dobry [emoji16]
Boże ale ostatnio długo śpię, wstałam o 11 i nie wiedziałam co się dzieje [emoji3]
Dziś piękna pogoda :)

Wieczorem zastanawiałam się nad kocykami... ile ich jest potrzebnych ? Jeden grubszy,a drugi cieńszy? Hm?
I nad pieluszkami? Ile? Jakie ? [emoji16]
Ja bym dzisiaj tylko spała i słodycze jadła, masakra. Dobra, że nie mam żadnych słodyczy w domu a do sklepu też mi się nie chce iść.

Też się wczoraj zastanawiałam nad kocykami. Kupiłam ostatnio taki grubszy, minky + plusz, będzie... nie wiem do czego [emoji16] a poza tym kupię chyba dwa komplety kocyk+poduszka, będzie do gondoli i dostawki.
Jeśli chodzi o pieluchy to czytałam, że nie warto kupować na zapas, bo dzieciaczki miewają uczulenie i trzeba zmieniać. Chyba że mówisz o tetrowych, muslinowych etc to ja nie wiem ile, kupuję jak mi się wydaje [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez przez pierwsze miesiece przemywałam pupę woda i wacikami-wiec u mnie waciki to mus!

Prześcieradła są również w Ikei do łóżeczek bardzo dobrej jakości [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć :)
Ja dziś obudziłam się po 5-tej i tak leżałem do 8 i znów zasnęłam do 11-tej... Ogarniam chałupe, czekam na B i jedziemy na jakieś pierwsze dzieciowo-ciuchowe zakupy.
Wypatrzyłam sobie już komplety pościeli ale z kupowaniem chyba poczekam, na początku planuje spanie w rożku albo śpiworku. Z pieluch kupię chyba tylko tetrówki i jakąś dużą bambusową albo dwie.
Ja lubię prześcieradła frotte, ale znów mój B nie lubi więc pożegnałam się z nimi jak B się do mnie wprowadził.

Ja miałam na myśli waciki higieniczne do uszu (dlatego wspomniałam o laryngologu ;) ). Tego absolutnie nie używałam i nie używam do dzisiaj.

Płatki kosmetyczne do przemywanie to i owszem

Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to ja miałam 10 takich grubszych i wystarczyło, do tego 2 flanelowe (dawalam jako prześcieradlo do gondoli czy pod główkę jako poduszka).

Sudokremu nie używam, bo to z cynkiem i bardzo silne. Lepszy Bepanthen i ten do używałam dlugi, długi czas.
Podkłady jednorazowe miałam zawsze w torbie 1-2 sztuki, żeby gdzieś w miejscach publicznych rozłożyć. Ale te jednorazowe to u mnie były jak maszynki jednorazowe, czyli wielokrotnego użytku, chyba że się zabrudziły to wiadomo w kosz, ale rzadko się to zdarzało. Tylko że kupowałam takie jak podklady poporodowe, tańsze a na to samo wychodzi.
Na przewijak nic nie używałam.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ten podklad na materac to taka "ceratka"??
Gdzie to znajde??
Ja mam taką ceratke z jednej strony, a z drugiej bawełna
U mnie ani razu nie użyty, teraz by się przydał jak odpieluchowalam, ale rozmiar za mały.
Tyle że młoda nie ulewala, kupka to jej z Pampa wyszła może że 3 razy jak nie robiła przez tydzień ale i tak robiła w dzień a nie jak spała

1504957000-aaaaaa.jpeg

Ja miałam na myśli waciki higieniczne do uszu (dlatego wspomniałam o laryngologu ;) ). Tego absolutnie nie używałam i nie używam do dzisiaj.

Płatki kosmetyczne do przemywanie to i owszem

Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to ja miałam 10 takich grubszych i wystarczyło, do tego 2 flanelowe (dawalam jako prześcieradlo do gondoli czy pod główkę jako poduszka).

Sudokremu nie używam, bo to z cynkiem i bardzo silne. Lepszy Bepanthen i ten do używałam dlugi, długi czas.
Podkłady jednorazowe miałam zawsze w torbie 1-2 sztuki, żeby gdzieś w miejscach publicznych rozłożyć. Ale te jednorazowe to u mnie były jak maszynki jednorazowe, czyli wielokrotnego użytku, chyba że się zabrudziły to wiadomo w kosz, ale rzadko się to zdarzało. Tylko że kupowałam takie jak podklady poporodowe, tańsze a na to samo wychodzi.
Na przewijak nic nie używałam.

Aaaa w sensie ze pałeczki.... [emoji23]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

reklama
Hej
Dream wpwisalabys mnie prosze do kalendarza [emoji28]jeszcze nieogarniam jak tu sie poruszac ale obiecuje poprawe [emoji56]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne na datę porodu już chyba Cię wpisałam z tego co pamiętam. 16 stycznia dziewczynka? napisz mi tylko kiedy masz jakieś wizyty :)

Do góry