reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witam porannie. Ja od godziny juz nie spie. Po wczorajszym tuleniu muszli boli mnie dzisiaj kazdy mięsień. I dalej jesc nie moge.
Magiczna bardzo fajny i zgrabn ten wozek. Powiedz mi tylko po co w nim w gondoli jest pałąk? Nie ciezej tak dziecko wlozyc?

Hej Tita

Dziekuje. Widze ze mamaincognito- specjalista wozkowy wypowiedziala sie w sprawie palaka ;) ktory tez latwo jest odpiac ;)

reklama
Osobiscie nie lubie sudocremu. Jest "tępy" i jak wlazl w pachwinke to ciężko było go domyc. Uzywalismy bepanthenu. Spanie w rozku u nas sprawdzilo sie przez okolo 2 tyg. Jak tylko mlody wyprostowal nozki i wypychal rozek. Cienki kocyk wg mnie to koniecznosc, przydawal sie czasami w domu, gruby mialam i wyglada jak nowy tak malo go uzywalam. Musze wejsc do garderoby i wyszukac ciuszki dziewczece. Mam sporo z czasow jak nimi handlowalam :-) doczekaly sie.

Ciocie w żłobku stwierdziły, że ona chce siadać na nocnik jak inne dzieci i nie pozwala sobie założyć pieluchy, więc w jeden weekend łaziła bez pieluchy i w sumie na 3 dzień już było bez wpadek. Później parę razy się zdarzyło jak spała właśnie, ale ogólnie poszło bez bólu i szybko bardzo. Miała 22 miesiące, wcześniej nie próbowałam nawet, bo uważam że spokojnie do 3 lat jest na to czas. A dziecko gotowe na coś nauczy się raz-dwa a jak jest niegotowe to i miesiącami to trwa ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja skończyła dwa lata niedawno 1,5 miesiąca temu.
Kupiłam nocnik jakieś pol roku może więcej temu.
Najpierw nie chciała siadać w ogóle bo się bała potem siadała na chwile ale bardziej jej się podobał jako kapelusz wiec schowałam. Nie chciałam żeby traktowała go jako kolejna zabawkę.

Co jakiś czas wyciągałam ale było to samo.
Doszłam do wniosku ze dopóki nie będzie rozumiała co znaczy kupka lub siusiu nie zawoła ze chce. A ja nie będę się cieszyć ze przypadkiem mi coś zrobi bezwiednie do nocnika.
Ogólnie ja jestem typem matki bez ciśnień i parcia na szkło.
Nigdy nie porównywałam dziecka do innych bo przecież każde ma swoje tempo.
Mała na przykład zaczęła chodzić dopiero na dzień przed skończonymi 17 miesiącami.

Super ze córa w przedszkolu bo to bardzo wpływa na rozwój. Chce robić to co inne dzieci. Gratuluje córci ze taka pojętna. I naprawdę błyskawicznie się nauczyła-No bo jak piszesz sama chciała. I to kolejny dowód ze warto po prostu poczekać [emoji6]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Moja skończyła dwa lata niedawno 1,5 miesiąca temu.
Kupiłam nocnik jakieś pol roku może więcej temu.
Najpierw nie chciała siadać w ogóle bo się bała potem siadała na chwile ale bardziej jej się podobał jako kapelusz wiec schowałam. Nie chciałam żeby traktowała go jako kolejna zabawkę.

Co jakiś czas wyciągałam ale było to samo.
Doszłam do wniosku ze dopóki nie będzie rozumiała co znaczy kupka lub siusiu nie zawoła ze chce. A ja nie będę się cieszyć ze przypadkiem mi coś zrobi bezwiednie do nocnika.
Ogólnie ja jestem typem matki bez ciśnień i parcia na szkło.
Nigdy nie porównywałam dziecka do innych bo przecież każde ma swoje tempo.
Mała na przykład zaczęła chodzić dopiero na dzień przed skończonymi 17 miesiącami.

Super ze córa w przedszkolu bo to bardzo wpływa na rozwój. Chce robić to co inne dzieci. Gratuluje córci ze taka pojętna. I naprawdę błyskawicznie się nauczyła-No bo jak piszesz sama chciała. I to kolejny dowód ze warto po prostu poczekać [emoji6]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel
To masz podejście jak ja :) moja od 2 doby życia była rehabilitowana i mialam przykaz od fizjoterapeuty, że mam córce w niczym nie pomagać. Siadała samodzielnie w wieku 5 miesięcy, stała i chodziła przy meblach czy pchaczu jak miała 7 miesięcy, ale... sama poszła dopiero jak miała 14.5 miesiąca. Też jej się zeszło ;) ale widać takie miała tempo i żadne chodziki nie wchodziły w grę, ja jej nawet nie podawałam rąk do chodzenia, bo nie chciałam, żeby próbowała jesli stawy byłyby niegotowe.

Co do nocnika, ja kupiłam jak zaczęła siadać, czy jak miała 5 miesięcy, ale stal w łazience. Co jakiś czas się interesowała, siadała w ubraniu itd, ale ogólnie to po prostu stał na widoku, żeby się obyła z nim, że jest itp.
Jak poszła do żłobka to co jakiś czas zdarzały się takie dni, że po wejściu do domu brała nocnik i siadała na nim.
Napewno to inne dzieci tak na nią wpłynęły i wpływają. Inni robią to co ja nie zrobię? ;)

Też nie lubię porównywania, a już taki wyścig szczurow, że jak ta już chodzi to ja będę swoje prowadząc za roczki, żeby tez zaczęło chodzić to mnie do białej gorączki doprowadza.
To samo z fotelikami... Twoja nadal tylem? Nasza już przodem dawno... No naprawdę jest się czym chwalić. Moja będzie tyłem do 18-stki :D :D :D

U nas nocnik byl kupiony jak K mial 1.5 roku. Na początku uzywal go jako garaz dla.autek. Gdy po nocy zaczal wstawac z suchą pielucha to wiedzialam ze to czas. I mial chyba 26 mcy jak się odpieluchowalismy.

Dzień dobry [emoji16]
Boże ale ostatnio długo śpię, wstałam o 11 i nie wiedziałam co się dzieje [emoji3]
Dziś piękna pogoda :)

Wieczorem zastanawiałam się nad kocykami... ile ich jest potrzebnych ? Jeden grubszy,a drugi cieńszy? Hm?
I nad pieluszkami? Ile? Jakie ? [emoji16]

Ja planuje zakupić jeden większy i grubszy minky do wózka i drugi bardziej do domu coś w stylu tych bambusowych z lulalove. Póki co takie plany, ale się jeszcze może zmieni ;p

Hej :) Któraś kiedyś pisała o wydzielinie z piersi w ciąży. Dzisiaj w nocy obudziło mnie uczucie wilgoci na koszulce w okolicy lewej piersi, nie wiedziałam, że to już teraz takie rzeczy. Szok.
Dostałam wyniki posiewu, znowu wszystko idealnie. Lactobacillusy liczne i już nie mam pomysłu o co chodzi z tymi infekcjami, które na oko widzą lekarze, a już kolejne laboratorium to neguje. Jednak te polipy szyjki to dziadostwo...

ja też około tygodnia temu zaobserwowałam u siebie taką wydzielinę po nocy :o zdarzyło się tak tylko 2 razy i teraz cisza...

Dziewczynki widzę, że są tu specjalistki od wózków, a ja jestem zupełnie zielona. Widzę, że polecacie Bugaboo, ale z tego co mi internet pokazuje wynika, że to są to wózki powyżej 5000 zł. Czy któraś z Was może polecić coś w granicach 3500 - 4000 zł? (wózek 2w1)
W sumie może powinnam zacząć myśleć o wózkach używanych, ale jakoś nie wiem skąd jest we mnie jakaś dziwaczna potrzeba posiadania nowego wózka :p

reklama
Do góry