reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ostatnio widziałm wypowiedz Mamyginekolog o ustępowaniu miejsca i wspomniała o upadkach kobiet w ciąży. Mówiła,że sam upadek na brzuch raczej nie zaszkodzi dziecku bo płyn owodniowy chroni, prędzej ten stres. Skoro upadek nie zaszkodzi to kopniak tez nie Moją koleżankę w ciąży zresztą uderzył chrześniak w brzuch przypadkiem i lekarz ją uspokajał. Mówił, że to tak jakby zbić jajko,które jest w napompowanym balonie czy jakos tak[emoji6] Nie martw się.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Otóż to... Ale każdy taki upadek/czy coś co nas martwi powinno się skonsultować... bo może się odkleic łożysko - co jest już bardzo niebezpieczne. :)

reklama
Mnie na razie odpukac nic sie nie dzieje, nic nie boli, nic nie ciagnie, jednak kazdy organizm jest inny i pojedynczy bol nie musi oznaczac niczego zlego. Przy wyzszej temperaturze zauwazylam nawrot mdlosci. Pogoda robi sie jesienna (tak jak dzis), a ja jestem wulkanem energii. Gotowanie, zakupy, sprzatanie zaliczone. Ostanio uzupelnilam sobie cala kosmetyczke. To uczucie gdy wchodze do sklepu i nie ma co kupic, bo juz wszystko jest w zapasie :( teraz mam dopiero czas jak nigdy na dbanie o siebie, makijaz i pachnidla. Nawet do pracy nie chodzilam taka zadbana jak teraz po zakupy do spozywczaka :D znajome spotykaja mnie i chwala, ze swietnie wygladam :) przemile. Ten stan zdecydowanie mi sluzy <33 nieskromnie mowiac
Mnie generalnie od początku ciąży coś gniecie, ciągnie i kłuje. Żadnych plamień, badania super, łożysko bez śladów odklejania się, szyjka długa, twarda i zamknięta, Mała wariuje. Moja gin mówi, że ten typ tak ma, trzeba obserwować ale wszystko się tam rozciąga i ma prawo boleć. Geralnie dobrze się czuje, wszędzie jeżdzę i chodze. Ostatnimi czasy zdarza mi się zasłabnąć w dusznych miejscach więc unikam.
Jakoś specjalnie bardziej o siebie nie dbam, oprócz regularnego smarowania balsamami i olejkami przeciw rozstępom. Zawsze mało się malowałam, szczególnie w te upały to ewentualnie tylko oczy. A tak to bez zmian. Nie czuje się mało atrakcyjna, wręcz przeciwnie :) na razie rośnie tylko brzuch i piersi. Póki dupa nie rośnie to nie narzekam

Mnie generalnie od początku ciąży coś gniecie, ciągnie i kłuje. Żadnych plamień, badania super, łożysko bez śladów odklejania się, szyjka długa, twarda i zamknięta, Mała wariuje. Moja gin mówi, że ten typ tak ma, trzeba obserwować ale wszystko się tam rozciąga i ma prawo boleć. Geralnie dobrze się czuje, wszędzie jeżdzę i chodze. Ostatnimi czasy zdarza mi się zasłabnąć w dusznych miejscach więc unikam.
Jakoś specjalnie bardziej o siebie nie dbam, oprócz regularnego smarowania balsamami i olejkami przeciw rozstępom. Zawsze mało się malowałam, szczególnie w te upały to ewentualnie tylko oczy. A tak to bez zmian. Nie czuje się mało atrakcyjna, wręcz przeciwnie :) na razie rośnie tylko brzuch i piersi. Póki dupa nie rośnie to nie narzekam
Mam to samo, od początku ciąży jakieś przygody bólowe, klujace itp. Juz moja gin myslala ze cos z szyjka, ale na Badaniach wychodzi wszystko dobrze i mnie uspokaja, oczywiście jestem czujna i jak coś mocno mnie niepokoi to reaguje ;)
Dziś poszalałam od 7 rano na nogach, galeria, zakupy, gotowanie, sprzątanie, dopiero usiadlam;)
Skusilam się na jeden komplet z h&m dla dzidzi;)

powiem wam szczerze ze dopiero teraz glosno się mowi ze cos w ciąży może bolec ze to normalne. ja jak bylam 10 a prawie 11 lat temu w ciąży to nikt mi nawet gi nie powiedział ze w ciąży może cos kluc bolec no chyba ze kregoslup pod koniec!

Mam to samo, od początku ciąży jakieś przygody bólowe, klujace itp. Juz moja gin myslala ze cos z szyjka, ale na Badaniach wychodzi wszystko dobrze i mnie uspokaja, oczywiście jestem czujna i jak coś mocno mnie niepokoi to reaguje ;)
Dziś poszalałam od 7 rano na nogach, galeria, zakupy, gotowanie, sprzątanie, dopiero usiadlam;)
Pochwal się :)

1504374323-aaaaaa.jpeg

Mój mąż na mnie zły, bo on jest dziwny i mówi że lepiej wcześniej nie kupować. Ale ja go nie słucham ;p i zacznę niedługo kompletowac wszystko ;)

1504374323-aaaaaa.jpeg

Mój mąż na mnie zły, bo on jest dziwny i mówi że lepiej wcześniej nie kupować. Ale ja go nie słucham ;p i zacznę niedługo kompletowac wszystko ;)
Mój też z początku marudzil żeby nie kupować [emoji3] Ale... teraz już nic nie mówi, ostatnio nawet sam wszedł ze mną do pepco.. może widzi ile sprawia mi to radości [emoji6]

Śliczny komplecik :)

@malinka1000 Ja czuję też taką ciężkość, tak jak dziewczyny to opisywały. Dlatego staram się pokonywać trasy konieczne, bo najbardziej odczuwam to właśnie w ruchu czy stojąc.

@Ann90 U mnie podobnie, czuję się o niebo lepiej :) Całe lato czekałam aż przyjdzie typowo jesienna pogoda i będzie czym oddychać <3

reklama
Pokaż komplet [emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry