reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej dziewczyny moja mama zrobiła dziś pierwszy zakup dla wnusi. Była przypadkiem w Pepco wiem że niektórzy nie za bardzo co do jakości ale jak dla mnie mogą być chociaż by na parę razy do założenia bo z promocji z koszyka. Na metce. Cena po przecenie 6.90 a przy kasie okazało się że są po 3.50 :szok: mama w szoku. Ja tez.

Śliczne %)

Mnie na razie odpukac nic sie nie dzieje, nic nie boli, nic nie ciagnie, jednak kazdy organizm jest inny i pojedynczy bol nie musi oznaczac niczego zlego. Przy wyzszej temperaturze zauwazylam nawrot mdlosci. Pogoda robi sie jesienna (tak jak dzis), a ja jestem wulkanem energii. Gotowanie, zakupy, sprzatanie zaliczone. Ostanio uzupelnilam sobie cala kosmetyczke. To uczucie gdy wchodze do sklepu i nie ma co kupic, bo juz wszystko jest w zapasie :( teraz mam dopiero czas jak nigdy na dbanie o siebie, makijaz i pachnidla. Nawet do pracy nie chodzilam taka zadbana jak teraz po zakupy do spozywczaka :D znajome spotykaja mnie i chwala, ze swietnie wygladam :) przemile. Ten stan zdecydowanie mi sluzy <33 nieskromnie mowiac

Zazdroszczę, bo ja kolo perfumerii przejść nie mogę z powodu zapachów :)

reklama
Hej dziewczyny moja mama zrobiła dziś pierwszy zakup dla wnusi. Była przypadkiem w Pepco wiem że niektórzy nie za bardzo co do jakości ale jak dla mnie mogą być chociaż by na parę razy do założenia bo z promocji z koszyka. Na metce. Cena po przecenie 6.90 a przy kasie okazało się że są po 3.50 :szok: mama w szoku. Ja tez.
Piękne [emoji3] Ja tam też kupuje z pepco jak coś mi wpadnie w oko.
No i też mam te spodenki w chmurki [emoji7]

Hmm trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Wczoraj to się stało nagle, zaraz po wstaniu z łóżka i wciąż jestem przekonana że to były jelita, biegałam do wc pół dnia... A problem szyjki wyszedł przez przypadek i nie wiem teraz czy to się stało bez objawów, czy ja coś zignorowałam... Miałam wcześniej pojedyncze twardnienia brzucha, ale nie aż takie jak dziewczyny tu pokazywały i nie codziennie, raz na jakiś czas. Bóli raczej nie miałam, w każdym razie nic co by mnie zaniepokoiło. Teraz praktycznie cały czas leże więc jak tylko pojawi się nawet najmniejszy dyskomfort w brzuchu to sprawdzam. Stwardniał dzisiaj już 3x więc znowu leci kroplówka z magnezem. Także całkiem możliwe, że wcześniej nic nie zauważyłam, jak byłam zajęta czymkolwiek to na pewno nie zwróciłam uwagi, bo bólami nazwać tego nie można.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie to jest to... że szyjka nie daje objawów...

ja dziś dla Córy kupiłam sznurowane kapcie w pepco, nawet jak pochodzi w nich 4 miesiące to i tak dobrze, zresztą moja Mala niszczy tak samo buty szybko jak ja, sama mowi ze ma to po mamusi;).
Dzieci szybko rosna w szczególności te małe wiec tak naprawdę te ubranka zakłada się kilka razy.
co innego kombinezon a co innego śpioszki lub body.

Piękne [emoji3] Ja tam też kupuje z pepco jak coś mi wpadnie w oko.
No i też mam te spodenki w chmurki [emoji7]
Te w chmurki są najsłodsze :) dziewczyny trochę się stresuje od rana bo synek z nami spał i w nocy kopnął mnie w brzuch. Ciągle wyczekuje na kopniaki ale nic nie czuję. Wcześniej tak jak bym coś poczuła ale nie jestem na 100% pewna. Poczekam do wieczora bo zawsze późno jest aktywna moja kruszynka. Staram się myśleć pozytywnie.wlasnie na 16 zawiozłam synka na urodziny do koleżanki do chaty małolata a ja obok do Pepco weszłam no i udało mi się kupić pieluszki tetrowe, flanelowe, smoczek, śliniaczki i prezent dla chrześniaka bo jutro na kolejne urodziny.:)

Te w chmurki są najsłodsze :) dziewczyny trochę się stresuje od rana bo synek z nami spał i w nocy kopnął mnie w brzuch. Ciągle wyczekuje na kopniaki ale nic nie czuję. Wcześniej tak jak bym coś poczuła ale nie jestem na 100% pewna. Poczekam do wieczora bo zawsze późno jest aktywna moja kruszynka. Staram się myśleć pozytywnie.wlasnie na 16 zawiozłam synka na urodziny do koleżanki do chaty małolata a ja obok do Pepco weszłam no i udało mi się kupić pieluszki tetrowe, flanelowe, smoczek, śliniaczki i prezent dla chrześniaka bo jutro na kolejne urodziny.:)

Nie martw się, będzie dobrze.
Fajnie, ja w przyszłym miesiącu zacznę kompletowac rzeczy z wyprawki.

Mam jeszcze kilka stron do doczytania, ale to wiaderko to dla mnie dramat. Nic mnie do niego nie przekona, spionizowane, ograniczone plastikiem dziecko, jeszcze film nagrany w kiblu na podlodze!! O rany... ! Nie!
Jestem zwolenniczka klasycznej wanienki, z dzidziulkiem na przedramieniu, delikatnie i z uczuciem.... <3

reklama
Ostatnio widziałm wypowiedz Mamyginekolog o ustępowaniu miejsca i wspomniała o upadkach kobiet w ciąży. Mówiła,że sam upadek na brzuch raczej nie zaszkodzi dziecku bo płyn owodniowy chroni, prędzej ten stres. Skoro upadek nie zaszkodzi to kopniak tez nie Moją koleżankę w ciąży zresztą uderzył chrześniak w brzuch przypadkiem i lekarz ją uspokajał. Mówił, że to tak jakby zbić jajko,które jest w napompowanym balonie czy jakos tak[emoji6] Nie martw się.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry