reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
dreams tylko znając siebie do przedszkola po Małego to już o 12 bede leciec z jezykiem na wierzchu, oj my mamuśki to mamy.... Moim to po prostu się nudzi, Maz w pracy ja często sil nie mam żeby latac z Nimi i takie buty....a ze jeszcze sa w taki wieku: Córka dojrzewa burza hormonów i temperamecnick niezły, Syn bunt na wszystko On sam zrobi a jak Mu nie wyjdzie to foch na cały swiat i bek a potem Mama zrob....
oj musiałam się wygadać. Choc swiata poza Nimi nie widze to jednak dobrze ze rok szkolny się zaczał, choc tesknic bede jak wariatka!

reklama
kasiu a czy przed bolem brzucha mials twardnienia brzuszka czy tez inne objawy wskazujące ze szyjka może ci się skracać?
Hmm trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Wczoraj to się stało nagle, zaraz po wstaniu z łóżka i wciąż jestem przekonana że to były jelita, biegałam do wc pół dnia... A problem szyjki wyszedł przez przypadek i nie wiem teraz czy to się stało bez objawów, czy ja coś zignorowałam... Miałam wcześniej pojedyncze twardnienia brzucha, ale nie aż takie jak dziewczyny tu pokazywały i nie codziennie, raz na jakiś czas. Bóli raczej nie miałam, w każdym razie nic co by mnie zaniepokoiło. Teraz praktycznie cały czas leże więc jak tylko pojawi się nawet najmniejszy dyskomfort w brzuchu to sprawdzam. Stwardniał dzisiaj już 3x więc znowu leci kroplówka z magnezem. Także całkiem możliwe, że wcześniej nic nie zauważyłam, jak byłam zajęta czymkolwiek to na pewno nie zwróciłam uwagi, bo bólami nazwać tego nie można.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

kasiu ja tez mam co jakiś czas twardnienie brzuszka 2 razy dziennie ale nie codzien. i sama nie wiem ponoc w tym czasie ciąży to normalne macica musi cwiczyc, bym tym się nie przejmowala ale troche się boje bo moja macica ma już dwa cieciai lyzeczkowanie po poronieniu. wizyte mam dopiero za tydzień w poniedziałek, ale raczej ja przyspiesze, we wtorek pojde zrobić cukier i bede dzwonic do swojego gin. kasiu wierze ze będzie dobrze , już tyle historii przeczytałam, sa kobiety u których to tzw urok krotka szyjka i normalnie chodza z nia do terminu- to pocieszające.

Hmm trudno mi odpowiedzieć na to pytanie. Wczoraj to się stało nagle, zaraz po wstaniu z łóżka i wciąż jestem przekonana że to były jelita, biegałam do wc pół dnia... A problem szyjki wyszedł przez przypadek i nie wiem teraz czy to się stało bez objawów, czy ja coś zignorowałam... Miałam wcześniej pojedyncze twardnienia brzucha, ale nie aż takie jak dziewczyny tu pokazywały i nie codziennie, raz na jakiś czas. Bóli raczej nie miałam, w każdym razie nic co by mnie zaniepokoiło. Teraz praktycznie cały czas leże więc jak tylko pojawi się nawet najmniejszy dyskomfort w brzuchu to sprawdzam. Stwardniał dzisiaj już 3x więc znowu leci kroplówka z magnezem. Także całkiem możliwe, że wcześniej nic nie zauważyłam, jak byłam zajęta czymkolwiek to na pewno nie zwróciłam uwagi, bo bólami nazwać tego nie można.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jakbym czytała o sobie. U mnie było identycznie. Owszem, trochę mocniej czułam macice przez 3 dni, ale myślałam że to normalne.
Kasia u mnie dopiero po 3 dniach była wyraźną poprawa po lekach. Tyle że ja przyjmowałam wszystko w domu, najpierw oczywiście wlewy na IP. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do swojego łóżka.

reklama
Do góry