reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja dziś muszę załatwić podpisanie umowy w przedszkolu starszej córki i w sumie to byłoby na tyle. Obiad mam ze wczoraj. Chłop do wieczora w pracy. Nikt do mnie nie przyjedzie. Wiec będziemy same z dziewczynami :)
Bete już robiłam. Wynik jutro po 11. Ale ja to już czuję, że jedną nogą jestem poza wątkiem waszym.

@kass.es to szybko lekarz ci założył kartę ciąży :) mi to zakładali zawsze dopiero po 10 tygodniu. A wcześniej nawet mowy o tym nie było [emoji58]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Teraz chyba zakładają wcześniej bo Eby becikowe dostać trzeba być pod opieką lekarza przed 10tyg.

Zaprowadziłam Mała do przedszkola i w planach miałam leżeć ale siostra zadzwoniła że wpadnie więc muszę mieszkanie ogarnąć bo wstyd kogoś wpuścić [emoji23]
Obiad mąż mi przywiezie więc gotować nie trzeba na szczęście. Zresztą pomidorowa z wczoraj jeszcze jest :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
Teraz chyba zakładają wcześniej bo Eby becikowe dostać trzeba być pod opieką lekarza przed 10tyg.

Zaprowadziłam Mała do przedszkola i w planach miałam leżeć ale siostra zadzwoniła że wpadnie więc muszę mieszkanie ogarnąć bo wstyd kogoś wpuścić [emoji23]
Obiad mąż mi przywiezie więc gotować nie trzeba na szczęście. Zresztą pomidorowa z wczoraj jeszcze jest :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

Jak ja rodziłam w 2013 i 2016 r to tez becikowe już było. Ale kartę miałam zakładaną dopiero po 10 tygodniu. Oczywiście lekarz wszystkie wcześniejsze wizyty odnotował :) Ale wypełniał ją i dawał do ręki właśnie dopiero praktycznie pod koniec 1 trymestru.

Jak ja rodziłam w 2013 i 2016 r to tez becikowe już było. Ale kartę miałam zakładaną dopiero po 10 tygodniu. Oczywiście lekarz wszystkie wcześniejsze wizyty odnotował :) Ale wypełniał ją i dawał do ręki właśnie dopiero praktycznie pod koniec 1 trymestru.

No to nie wiem. Mi za każdym razem zakładano kartę ciąży w 6 czy 7 tyg. Teraz miałam założona na ostatniej wizycie. :)

m3sx3e3k25iia4nv.png

U mnie karta ciąży była zawsze jak przychodziłam z pierwszymi wynikami czyli ok 10 tygodnia

Wlasnie u mnie serduszek nie bylo slychac bo do zaplodnienia doszlo tydzien pozniej tak wychodzi ze zdjecia usg :) i karty mi nie zalozyl bo powiedzial ze ciaza jest od kiedy bije serduszko :)

Ja już po!
Krwiak się zmniejsza, doktor powiedziała, że jest jakby pod dzieckiem w macicy i skoro już jest to jest to najlepsze miejsce dla dziecka na takiego krwiaka, czyli że mało zagraża ciazy.

Bobson ma 7.3 mm i... widziałam pulsujące serduszko! Nie słuchałam, ale to nawet nie ważne, ważne że widziałam już jak pulsuje. Boże co za ulga... Czuje, że to dziewczynka będzie bo od samego początku psosi jak starsza siostra i doprowadza starych do zawału

Ja już po!
Krwiak się zmniejsza, doktor powiedziała, że jest jakby pod dzieckiem w macicy i skoro już jest to jest to najlepsze miejsce dla dziecka na takiego krwiaka, czyli że mało zagraża ciazy.

Bobson ma 7.3 mm i... widziałam pulsujące serduszko! Nie słuchałam, ale to nawet nie ważne, ważne że widziałam już jak pulsuje. Boże co za ulga... Czuje, że to dziewczynka będzie bo od samego początku psosi jak starsza siostra i doprowadza starych do zawału

Gratuluje kochana [emoji8] teraz już wszystko będzie dobrze!

Ja już po!

No to super :) miło słuchać takich dobrych wieści :)

@mamaincogito super, gratuluję! :)
Ja będę miała zakładaną kartę ciąże na następnej wizycie, czyli we wtorek. Czyli u mnie będzie 9 tydzień ;)
U mnie pogoda okropna, buro, szaro i ponuro :( No nic, książka w rękę i do łóżka :D

reklama
Do góry