reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
pisalyscie cos o tekstach ze mowia wam ze wam wszystko się udaje. skad ja to znam. gdy kupowaliśmy dom ( fakt na kredyt ale coz bez niczyjej pomocy), to tez słyszeliśmy i to w rodzinie o jak im dobrze , skad pieniądze. Ludzie z ciężkiej pracy i z banku który splacac musimy przez polowe zycia. gdy urodził się nam Synek a w domu była już Corcia to tez było gadanie ale im dobrze oni tak zawsze. Kurde to dopiero wkurzalo zwłaszcza ze pare miesięcy wcześniej stracilam w 6 tyg cizy jedno Malenstwo! ale o tym nikt nie pamietal, nikt nie przyszedł porozmawiać, wesprzeć!

Co do 500+ już o tym pisałam o mojej wspanialej koleżance z pracy i paru tekstach na ulicy. teraz zresztą tez widze te spojrzenia jak ide z 10letnia już duza Corka i 5 letnim Synem no i z brzuszkiem. te miny wszystko mowia same za siebie i patrzenie na brzuszek jak to bylaby czyjas sprawa. My z Mezem bardzo chcieliśmy mieć duza rodzine- ja o tym marzyłam i marze. a 500+ pomaga ale nie wychowa i nie wyzywi mi DZIECI GDYBYSMY NIE PRACOWALI I STARALI SIE ZAPEWNIC IM WSZYSTKIEGO NA CO ZASLUGUJA.

reklama
Dzieci wróciły ze wsi i nie mam jak nadrobić! :D Jakoś tak mi z nimi ten cza płynie :D

@malinka1000 to my dzieci w podobnym wieku mamy :D Też u mnie 10 i 5 lat :)

Ja też mam skierowanie na krzywą cukrową i też tak się zbieram..pójdę w przyszłym tygodniu :D

pytanie z innej beczki czy u was tez tak trudno kupic te nowa gazete "WLADCY POLSKI".? moja Corcia bardzo by ja chciała mieć wiec szukalysmy wszędzie a nigdzie nie ma!!!musze jechcac do empiku może tam będzie.

Jak zwykle do nadrobienia 20str ;)
Fatalnie szie dziś czuje, niby ładna pogoda, a mnie mdli i słabo, w piekarni prawie zjechałam, ale oprócz syna raczej nikt nie zwrócił uwagi :/ młody stanął w kolejce a ja siedziałam na chodniku.

@paprotna dzięki za info o położnej w takiej sytuacji myslalam, że ona jest/ powinna być tylko dla mnie, a nie na dyżurze jak zwykle wykonywać obowiazki

@kingaa25 nie martw się, jesli nie chodzisz glodna i nie jest to pilnowanie wagi z leku przed przytyciem to wszystko jest w porzadku.
Lece sprzedać samochod i bede czytac dalej ;)

My nie mamy prawie nic z wyprawki także ja od września ruszam z wyprawką jak tylko ogarniemy pokój małej.

Ja już po wizycie. Pani doktor powiedziała, że Pola jest strasznie ruchliwa, a poza tym ładna okrąglutka. Na usg znowu pokazała pupcię, ale zaraz się zakryła. Pani doktor śmiała się że pokazuje i zakrywa ;-) Powiedziała też że cały czas coś kombinuje bo, a to odchyla głowę, a to jeszcze coś innego :-) Śmiała się że będzie wesoło, chyba idzie w ślady mamy hihihi :D

Wszystko super, tylko przyplątał się nam jakiś grzybek więc dostałam nystatyne. Nie wiem skąd, ale podejrzewam, że znowu mi nie podpasował płyn bo ja takie rzeczy mam przez płyn, a od 3 dni nie zakładałam wkładki i wczoraj zaczęło mi być tam nijak :/ chociaż pani doktor powiedziała, że to normalne w ciąży i mam się nie przejmować.

Ahh i rozmawiała ze mną o cesarce. Mam skonsultować się z proktologiem w sprawie tych moich problemów i zobaczymy co powie i jak będzie się sytuacja rozwijać bo i z tym się wiążą te okropne zaparcia :/ ale to też mówiła, że na spokojnie więc jestem zadowolona z przebiegu wizyty. A i mam skiero na powtórkę badań i tą krzywą też.

Kolejna wizyta kontrolna 27.09 :-) @dreamscometrue proszę o wpisanie.

@Guanta jak wrócę do domu to postaram się Wam wrzucić 2 listy które mam ja i na nich się opieram, choć część powykreślałam.

Ostatnia edycja:
My nie mamy prawie nic z wyprawki także ja od września ruszam z wyprawką jak tylko ogarniemy pokój małej.

Ja już po wizycie. Pani doktor powiedziała, że Pola jest strasznie ruchliwa, a poza tym ładna okrąglutka. Na usg znowu pokazała pupcię, ale zaraz się zakryła. Pani doktor śmiała się że pokazuje i zakrywa ;-) Powiedziała też że cały czas coś kombinuje bo, a to odchyla głowę, a to jeszcze coś innego :-) Śmiała się że będzie wesoło, chyba idzie w ślady mamy hihihi :D

Wszystko super, tylko przyplątał się nam jakiś grzybek więc dostałam nystatyne. Nie wiem skąd, ale podejrzewam, że znowu mi nie podpasował płyn bo ja takie rzeczy mam przez płyn, a od 3 dni nie zakładałam wkładki i wczoraj zaczęło mi być tam nijak :/ chociaż pani doktor powiedziała, że to normalne w ciąży i mam się nie przejmować.

Ahh i rozmawiała ze mną o cesarce. Mam skonsultować się z proktologiem w sprawie tych moich problemów i zobaczymy co powie i jak będzie się sytuacja rozwijać bo i z tym się wiążą te okropne zaparcia :/ ale to też mówiła, że na spokojnie więc jestem zadowolona z przebiegu wizyty. A i mam skiero na powtórkę badań i tą krzywą też.

@Guanta jak wrócę do domu to postaram się Wam wrzucić 2 listy które mam ja i na nich się opieram, choć część powykreślałam.
Super, będę wdzięczna :)

Hej dziewczyny !
Za Chiny nie nadrobię Was !
Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze ;)

My po chrzcinach w Katowicach i podróży - wróciłam wykończona cały poniedziałek odpoczywałam. A w nocy miałam jakaś biegunkę :/

A dzis moja młoda wymiotowała masakra nie mogłam na nią patrzec biedulka sie męczyła- teraz śpi mam nadzieje ze to jedzenie jej zaszkodziło a nie jakiś wirus ja dopadł ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Laktator przydał mi się tylko wtedy kiedy urodziłam wcześniaczka, musiałam mierzyć ile zjada, więc ściągałam pokarm i sprawdzałam karmiąc z butelki. Niestety przez to długo nie pokarmiłam piersią...

reklama

Mala akrobatka [emoji5]. Gratuluje.
Najpiekniejszy widok jaki moze byc.
Moj synus na usg tak smiesznie lozysko cmokal [emoji23]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry