reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Cześć kobietki!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, fasolki i gratuluję nowym forumowiczkom i tym świeżo po wizytach :-)

Ja wróciłam właśnie do domu i mimo, że jestem na swoim to chyba muszę przystopować... czuję się dziś kiepsko. Nie mogę za bardzo nic zjeść bo mnie mdli i jem trochę na siłę. Najgorsze jest to, że odrzuciło mnie od mięsa. Trochę się obawiam, że nie dostarczam tego co potrzeba mojej fasoli... I też jak część z Was mam ucisk na pęcherz... a piersi to mnie tak bolą, że... masssakra.

Mi lekarz nic nie zakazał. Wspomniał tylko o warzywach i tłustszym mięsie i o owocach. Co do tych malin. Tak jak już dziewczyny pisały- nie może herbat, wywarów itp. na liściach malin, same maliny czy soki- nie ma przeciwwskazań. Ja po prostu sama mniej więcej sobie pewnych rzeczy zakazałam- raczej tych logicznych typu surowe mięso, sery pleśniowe czy jajka :-)

Ja mieszkam pod Warszawą i płaciłam za betę 35 zł.

Nie martw się tym mięsem, też nie jem. W pierwszej ciąży nie jadłam mięsa do końca 6 miesiąca, za to pochlanialam jaja i te ponoć rekompensowały bialka, które są w mięsie. Teraz nie jem nawet jaj :/ ale mój lekarz mówi, że dopóki moje wyniki są ok to wszystko jest dobrze. Dziecko bierze od nas to czego potrzebuje, więc dlatego tak często się robi morfologię bo jak u nas zaczyna czegoś brakować to wtedy trzeba to uzupełniać. I tego się trzymam :)

Ja tez jestem juz na zwolnieniu lekarskim, to moja pierwsza ciąża,dlatego chce zeby wszystko bylo w porzadku i to byla dobra decyzja bo od poczatku tygodnia sniadania jem na leżąco :-) byscie musialy to widziec, smiech na sali :-) i to trwa mniej wiecej do 11, a później z reguly jest oki tylko wczoraj cos mnie męczyło. Na mieso tez nie moge patrzec,ani ma czekolade :-)

Mam wynik bety 3085. Jak na pozytywny test 29 kwietnia to chyba coś nisko

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My idziemy równo jakos prawda? Tzn. om 1.04 u mnie. Ja wczoraj ponad 25 tys beta. Ale wg moich norm to Twoja wartość mieści się w 5-6 tygodniu, więc może młodsza ciąża po prostu? Masz normy na wyniku?

A wcześniej robiłaś betę? Tak żeby sprawdzić w kalkulatorze czy dobrze rośnie?

My idziemy równo jakos prawda? Tzn. om 1.04 u mnie. Ja wczoraj ponad 25 tys beta. Ale wg moich norm to Twoja wartość mieści się w 5-6 tygodniu, więc może młodsza ciąża po prostu? Masz normy na wyniku?

A wcześniej robiłaś betę? Tak żeby sprawdzić w kalkulatorze czy dobrze rośnie?

Ja właśnie wcześniej nie robiłam. I ja ostatnia om miałam 08.03 ale owu była 15.04. I test pozytywny właśnie już 29 kwietnia.

Pojedynczy wynik o niczym.nie świadczy, trzeba powtorzyc za 48godz i sprawdzic przyrost.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Nina mi lekarz mówił ze beta już powinna być u mnie na poziomie Ok 10 tys conajmniej skoro test wyszedł mi już 29 kwietnia. Jutro powtórzę. Zobaczymy :)

Normy są dla 5-6 tyg w tych granicach.

Ja tez juz po. Wszystko w porzadku, ciaza prawidlowo umiejscowiona, na serduszko za wczesniej, ale ... mam torbiel na lewym jajniku i troche sie martwie. Pani doktor mnie uspokoila, ze to sie czesto zdarza, ale mimo wszystko...

Dostałam zwolnienie lekarskie i zalecenie: zyc normalnie :).

Ah, oprocz oczywistych zabronionych potraw gin wspomniala o zielonej herbacie, ktora pilam niemalze codziennie :D

Nie martw się tym mięsem, też nie jem. W pierwszej ciąży nie jadłam mięsa do końca 6 miesiąca, za to pochlanialam jaja i te ponoć rekompensowały bialka, które są w mięsie. Teraz nie jem nawet jaj :/ ale mój lekarz mówi, że dopóki moje wyniki są ok to wszystko jest dobrze. Dziecko bierze od nas to czego potrzebuje, więc dlatego tak często się robi morfologię bo jak u nas zaczyna czegoś brakować to wtedy trzeba to uzupełniać. I tego się trzymam :)

Dziękuję Ci! Bo już nawet mąż mnie opierdziela, że za mało jem... Ostatnie 3 tygodnie tylko mięcho... Teraz mnie totalnie odrzuciło od kilku dni. Za to jem nabiał, warzywa i owoce, jajka też, ale nie codziennie choć w porównaniu do tego co było przed ciążą gdzie jajka jadłam sporadycznie ze względu na skazę białkową to teraz jem ich więcej i co lepsza- skaza zniknęła. Pani doktor powiedziała, że ciąża to taka reakcja w organizmie, że alergie potrafią zanikać. I w moim przypadku w kwestii jaj tak się stało :-)

@kingaa25 ja wyczytałam, że nie można pić zielonej herbaty i odstawiłam, podobno zaburza wchłanianie kwasu foliowego, a też piłam jej dużo.

reklama
Do góry