reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny nie wytrzymałam przez ten brak ruchów i byłam na USG. I tak jechałam z babcią do Biedronki do miasta po cukier bo w promocji a gin obok biedronki więc zadzwoniłam i był wolny termin i mnie przyjęła. Jak powiedziałam na wstępie że mam wizytę za tydzień ale się zmartwiłam że tych ruchów nie czuje to ona sama się zestresowala ale myślała że jestem w jakimś 24 tyg. I mnie opieprzyla że się tak stresuje bo w 17 tygodniu nie wszystkie jeszcze czują.

reklama
U mnie jest 17+2, też jeszcze chyba nic nie czuje, w poniedziałek na usg bylam i doktor mówiła że jak to kogoś pierwsze dziecko to może nie czuć jeszcze ruchów ... czasem mi coś tak zabulgota i bąbelkuje ale nie wiąże tego z ruchami chyba...
Jak będzie trzeba poczekam i do 22 tygodnia ;) choć miło by czuć szybciej

U mnie jest 17+2, też jeszcze chyba nic nie czuje, w poniedziałek na usg bylam i doktor mówiła że jak to kogoś pierwsze dziecko to może nie czuć jeszcze ruchów ... czasem mi coś tak zabulgota i bąbelkuje ale nie wiąże tego z ruchami chyba...

U mnie dziś dokładnie 17t, i te 3 "puknięcia" po prostu inne były niż cokolwiek do tej pory.
Głowy bym nie dała, że to było dziecko, więc też nie nastawiam się, że będę coś czuć codziennie, w końcu maluch jest tyci i może się wiercić "do środka" a nie na zewnątrz [emoji6]

Mnie też zaniepokoił brak ruchów dzidzi, więc poszłam do gin i mi pokazała serduszko i jak łapkami macha :) Stwierdziłam że to jeszcze przez ciążę spożywczą nie czuję :D

Ja dziś zaczynam 19 tydzień i nie czuje ruchów.

Dziewczyny co mają dziewczynki jak wyglądały wasze małe na USG. Ja ciągle nie wiem jaką płeć? Na prenatalnych niby po wyrostku płciowym chłopak w 13 tc, później w 15 u mojej gin między nogami nic nie było takie 3 kreseczki mi mogły ale ona nic nie mówiła dzisiaj już myślałam że się dowiem. Nic nie mówiła więc zapytałam na koniec czy widać a ona że na razie między nogami nic nie widać pokazała tylko takie 3 czy 2 białe kreseczki i powiedziała że tak jak by bardziej na dziewczynkę. Już sama nie wiem nie chce się jeszcze nastawiać. Z pierwszym synkiem w 13 tygodniu już był siusiak.

U mojej dziewczynki w 23 tygodniu urósł siusiak, a teraz mam 7 letniego Karolka :)
Dzieciaczki lubią sprawiać niespodzianki, więc lepiej nie nastawiać się w 100% na podaną płeć poniżej 20 tygodnia :)

reklama
Do góry