reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny nie wytrzymałam przez ten brak ruchów i byłam na USG. I tak jechałam z babcią do Biedronki do miasta po cukier bo w promocji a gin obok biedronki więc zadzwoniłam i był wolny termin i mnie przyjęła. Jak powiedziałam na wstępie że mam wizytę za tydzień ale się zmartwiłam że tych ruchów nie czuje to ona sama się zestresowala ale myślała że jestem w jakimś 24 tyg. I mnie opieprzyla że się tak stresuje bo w 17 tygodniu nie wszystkie jeszcze czują.

reklama
U mnie jest 17+2, też jeszcze chyba nic nie czuje, w poniedziałek na usg bylam i doktor mówiła że jak to kogoś pierwsze dziecko to może nie czuć jeszcze ruchów ... czasem mi coś tak zabulgota i bąbelkuje ale nie wiąże tego z ruchami chyba...
Jak będzie trzeba poczekam i do 22 tygodnia ;) choć miło by czuć szybciej

U mnie jest 17+2, też jeszcze chyba nic nie czuje, w poniedziałek na usg bylam i doktor mówiła że jak to kogoś pierwsze dziecko to może nie czuć jeszcze ruchów ... czasem mi coś tak zabulgota i bąbelkuje ale nie wiąże tego z ruchami chyba...

U mnie dziś dokładnie 17t, i te 3 "puknięcia" po prostu inne były niż cokolwiek do tej pory.
Głowy bym nie dała, że to było dziecko, więc też nie nastawiam się, że będę coś czuć codziennie, w końcu maluch jest tyci i może się wiercić "do środka" a nie na zewnątrz [emoji6]

Mnie też zaniepokoił brak ruchów dzidzi, więc poszłam do gin i mi pokazała serduszko i jak łapkami macha :) Stwierdziłam że to jeszcze przez ciążę spożywczą nie czuję :D

Ja dziś zaczynam 19 tydzień i nie czuje ruchów.

Dziewczyny co mają dziewczynki jak wyglądały wasze małe na USG. Ja ciągle nie wiem jaką płeć? Na prenatalnych niby po wyrostku płciowym chłopak w 13 tc, później w 15 u mojej gin między nogami nic nie było takie 3 kreseczki mi mogły ale ona nic nie mówiła dzisiaj już myślałam że się dowiem. Nic nie mówiła więc zapytałam na koniec czy widać a ona że na razie między nogami nic nie widać pokazała tylko takie 3 czy 2 białe kreseczki i powiedziała że tak jak by bardziej na dziewczynkę. Już sama nie wiem nie chce się jeszcze nastawiać. Z pierwszym synkiem w 13 tygodniu już był siusiak.

U mojej dziewczynki w 23 tygodniu urósł siusiak, a teraz mam 7 letniego Karolka :)
Dzieciaczki lubią sprawiać niespodzianki, więc lepiej nie nastawiać się w 100% na podaną płeć poniżej 20 tygodnia :)

reklama
Do góry