reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Cześć Veronique!
Fajnie, że też jesteś wegetarianką.
Mi wagi nie ubywa, ale też i nie przybywa zbyt dużo.
Ciekawa jestem co Ci zaleci dietetyczka, bo jak byłam u mojego lekarza zapomniałam go o to zapytać (tutaj do dietetyka potrzebne skierowanie).
Brakuje mi pomysłów co wkomponować w dietę, żeby więcej białka spożywać. A po przeróżnych fasolkach, soczewicy itp mam bardzo bolesne wzdęcia. Nawet po małej ilości.

hej dziewczyny, ja też bezmięsna :) w pierwszej ciąży wyniki książkowechociaż mialam za dużo żelaza (jak wspominalam, ze miesa nie jem to wszyscy zdziwieni), w tej na razie też. Najwiecej białka łatwoprzyswajalnego i zwierzęcego to w jajkach znajdziecie jeśli nie jesteście wegankami.

hej dziewczyny, ja też bezmięsna :) w pierwszej ciąży wyniki książkowechociaż mialam za dużo żelaza (jak wspominalam, ze miesa nie jem to wszyscy zdziwieni), w tej na razie też. Najwiecej białka łatwoprzyswajalnego i zwierzęcego to w jajkach znajdziecie jeśli nie jesteście wegankami.

O tym też pomyślałam jedząc dziś kanapkę z jajkiem na drugie śniadanie. [emoji6] choć nie przepadam za nimi, to już w wersji omletowej są ok.
Morfologię w pierwszym trymestrze miałam super, w drugim jeszcze nikt mi nie badał.

@malinka1000 mnie bardzo zaczyna gnieść i ciągnąć jak dłużej posiedzę np. przed komputerem (niestety nie mam laptopa) jak pochodzę albo się położę to przechodzi.
Dotarłam do lidla, szlak trafił "zakupy od września" i "unikanie różowego" ale wielkiego wyboru w kolorystyce nie było, a białe bodziaki do mnie nie przemówiły.

Załączniki

• bodziaki.jpg
    bodziaki.jpg
    117,2 KB · Wyświetleń: 78
Już po wizycie. Potwierdziło się, że w brzuszku noszę synka. Młody waży 270gram, rozwija się prawidłowo. Akurat siedział sobie z nóżkami skrzyzowanymi:) mamy pierwsze zdjęcie 3d jego buźki, widać oczka, nosek i górna warte:) z moja szyjka też wszystko ok, ma 4cm, łożysko poszło do góry więc nie będzie przeszkadzać:) jupi!!!

Już po wizycie. Potwierdziło się, że w brzuszku noszę synka. Młody waży 270gram, rozwija się prawidłowo. Akurat siedział sobie z nóżkami skrzyzowanymi:) mamy pierwsze zdjęcie 3d jego buźki, widać oczka, nosek i górna warte:) z moja szyjka też wszystko ok, ma 4cm, łożysko poszło do góry więc nie będzie przeszkadzać:) jupi!!!
Super wieści ;)
moje dzidzi pokazywalo mi dziś plecy i pupke;)

Super wieści[emoji6] a na kiedy masz termin porodu? Bo coś Cię w kalendarzu nie mogę znaleźć[emoji57]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Ja niestety przez nerwice/hipochondrie przez dłuższy czas myślałam tylko negatywnie...
Teraz nauczyłam się trochę nad tym panować, czekam na wizytę miesiąc grzecznie, kiedyś bym co tydzień chodziła ze swoim charakterem.
Musimy myśleć pozytywnie! Nie ma innej opcji ;)
Oj znam Twój ból doskonale, byłam z takimi podejrzeniami wysyłana do psychiatry, próbowano mi wmówić że sobie coś wymyslam i że nie możliwe żeby takie problemy u młodej dziewczyny. Plus taki ze mnie to nauczyło wsłuchiwac się w swoje ciało, może dlatego wcześniej potrafiłam wyczuć ruchy dzidzi, ale też Dzięki tym moim problemom nauczyłam się do wielu rzeczy Podchodzić z dystansem.
Teraz przez sezon urlopowy mam odstęp między wizytami 5 tyg i mimo że czasem mam straszne myśli to potrafię nad tym zapanować i czekam grzecznie do wizyty

Do góry