reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Wydaje mi się Dziewczyny że po prostu Trzeba więcej odpoczywać. U nas Przez te upaly to mam Wrażenie że Zaraz zdechne. Reszta ludzi nie może Wytrzymać a co dopiero kobieta w ciąży.
Chociaż u mnie nie jest jeszcze tak bardzo źle, w poprzedniej ciąży w tym czasie byłam w starszej ciąży o jakieś trzy tygodnie niż teraz i nogi mi tak puchly że musiałam kupować buty dwa Rozmiary większe [emoji14]

@annias trzymam kciuki[emoji5]musi byc dobrze

@paprotna i jak ?dotarlas do lekarza?moze pogotowie jak jest faktycznie tak zle ,ze do taxowki nie dojdziesz:/

@xssenia sliczne[emoji5]

@MilkyWay ja juz u siebie wczesniej to zauwazylam,siostra mojego M w ciazy mysla ,ze dziecko tak sie rusza ale ginka mowila ,ze to jakas glowna tetnica czy zyla tak robi w ciazy[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też mi pulsuje mocno brzuch w rytm bicia mojego serca, zwłaszcza wieczorem. Wczoraj aż się przestraszyłam, tak mocno pulsowało. Tętnica brzmi realistycznie, może to to.

A ja właśnie się załamałam, zaczęłam czytać o badaniu połówkowym w tutejszym szpitalu, i wyobraźcie sobie, że nie obejmuje ono usg... tzn robią usg 2 minutowe, sprawdzić czy serce bije i czy dziecko ma wszystkie kończyny. Normalnie masakra. Za mało mają pracowników, żeby zapewnić usg anatomiczne wszystkim kobietom, robią tylko przy wysokim ryzyku ciąży.
Wierzyć mi się w to nie chce, ale sprawdziłam ze szwagierką, trzeba dodatkowo za takie usg zapłacić a miejsc jest niewiele...
Chciałam zrobić i tak prywatnie u polskiego gina, ale jak coś wyjdzie nie tak boję się, że szpital na wyniki od niego nawet nie spojrzy.
Cholera, co to za kraj popierzony!!!
Jutro znowu będę wisieć na telefonie, żeby się do nich dodzwonić i dowiedzieć jak to wygląda. [emoji17]

Dzień dobry [emoji3] dopiero teraz mam chwilę do was zajrzeć.
Dziś byłam się obkupic, bo już w nic się nie mieszcze [emoji3] od razu mam humor lepszy [emoji3]

Jasne, że to tętnica :) nawet bez ciąży jakby się położyć plackiem na plecach to brzuch pulsuje :) tylko wtedy się na to nie zwraca uwagi, a w ciąży to od razu się myśli, że dziecko

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Nie myślałam, że to dziecko, tylko że zaraz serce mi wysiądzie, bo tak mocno wali [emoji23]
Cały brzuch mi pulsował !

Ale szczerze mowiac jak pierwszy raz to zauwazylam to sie troche wystraszylam[emoji4]myslam ,ze macica mi chce eksplodowac i sie szykuje[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Też mi pulsuje mocno brzuch w rytm bicia mojego serca, zwłaszcza wieczorem. Wczoraj aż się przestraszyłam, tak mocno pulsowało. Tętnica brzmi realistycznie, może to to.

A ja właśnie się załamałam, zaczęłam czytać o badaniu połówkowym w tutejszym szpitalu, i wyobraźcie sobie, że nie obejmuje ono usg... tzn robią usg 2 minutowe, sprawdzić czy serce bije i czy dziecko ma wszystkie kończyny. Normalnie masakra. Za mało mają pracowników, żeby zapewnić usg anatomiczne wszystkim kobietom, robią tylko przy wysokim ryzyku ciąży.
Wierzyć mi się w to nie chce, ale sprawdziłam ze szwagierką, trzeba dodatkowo za takie usg zapłacić a miejsc jest niewiele...
Chciałam zrobić i tak prywatnie u polskiego gina, ale jak coś wyjdzie nie tak boję się, że szpital na wyniki od niego nawet nie spojrzy.
Cholera, co to za kraj popierzony!!!
Jutro znowu będę wisieć na telefonie, żeby się do nich dodzwonić i dowiedzieć jak to wygląda. [emoji17]
Kurczę, współczuje! Czyli potwierdza sie to co słyszałam o służbie zdrowia w UK :/

Do góry