reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Jeśli chodzi o ból pleców typu rwa kulszowa to w Poprzedniej ciąży ale na pewno już po połowie ciąży miałam tak ponieważ córcia leżała nisko i mi naciskala na coś, to zdarzal mi.sie taki ból.
Ogólnie jeśli chodzi o ból pleców to jak Zaczęłam mieć w pierwszej ciazy tak do tej pory odbywają się co jakiś czas.
Twardy brzuch czasem mam, zwłaszcza wieczorem jak coś robiłam, albo jak zmęczona jestem albo czasem.nie wiem czemu. Chyba to jest normalne bo to nie na zasadzie skurczow że trzyma i zaraz puszcza tylko po prostu jest taki przez cały czas, np dopóki nie odpoczne.
A mi sie robi w jednym miejscu twarde i za chwilę puszcza. Czasami dłużej trzyma

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
@annias generalnie dużo o nim słychać, ale ja chodzę do salve. Łódź generalnie trochę poległa w walce z burza. Ale już upał niemiłosierny.
Co dziś się w nocy przebudziłam to czułam jak się Dzidzia kręci, teraz to maleństwo to fajna, ale jak będzie tak tanczyć w 8-9 miesiącu...

Ja dziś też słabo, ale wprost przeciwnie nie zaparcia, a mdłości i biegunka. Wybieramy się do jakiegoś parku jurajskiego, a najchętniej zostałabym w domu. Czuje, że musze coś zjeść, a apetytu brak :/

@dreamscometrue ja to samo miałam przed wizytą u gina i sprawdziła szyjkę, obmacała brzuch. Mówiłam jej że mnie to martwi, ale powiedziała że tak może być i wszystko jest w porządku, był spokój a teraz od 2 dni znowu mi się to pojawia. Właśnie robi mi się taki twarde miejsce i puszcza albo co chwila się robi albo jest dłuższą chwilę. Właśnie tak jakby się spinało. Zeszłam nawet ze słońca bo bałam się że to przez to, ale dalej tak jest. Mówiła mi gin, że można wyczuć macice ręką jak się położy. I mówiła mi to już miesiąc temu, ale ja zaczęłam to odczuwać jakiś tydzień przed ostatnia wizytą. Myślę, że to jednak macica, ale zawsze warto się obserwować :* Nie martw się na zapas :*

Najlepiej jak byśmy były raz w tygodniu u gina to może wtedy byśmy były spokojne :p

@angelka90 współczuje... i tak źle i tak nie dobrze, jedno i drugie nic przyjemnego :/ kuruj się!

W sumie to mi sie to robi jak sie poloze na plecach z wyprostowanymi nogami, dziwnie nie?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
A to pewnie dlatego, ja na plecach nie mogę się już kłaść bo mnie przydusza [emoji14] ciężko mi się oddycha. Jak lezysz na plecach to porostu odznacza Ci się macica a jeśli dotykasz czy glaszczesz to może twardniec. W późniejszej ciąży to się ma dosłownie wrażenie jakby piłka była pod skórą, jak nie masz tłuszczyku na brzuchu to możesz to bardziej czuć.
Wydaje mi się że to o to chodzi

reklama
Do góry