reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witajcie po Armageddonie,

Malz zdążył wyjsc do pracy i sie zaczelo... dziewczyny no nigdy nie przeżyłam takiej burzy i nie życzę tego nikomu, balkon cały w połamanych kwiatkach, w ziemi, donica z ziola rozwalona :-( No masakra jakaś, nigdy się tak nie balam jak dzisiaj. Mam nadzieje ze u Was nie bylo az tak tragicznie

Dziewczyny to co się dzialo w Łodzi zostało zaklasyfikowane jako huragan kategori 2 !!!!! drzewa polamane, pozrywane dachy, woda wszedzie...szok!

reklama
Witam dziewczyny,pszepraszam za brak odzewu ale jestem w PL i nie mam na nic czasy.Gratuluje udanych wizyt, moja to porazka...Prywatna i w duzej klinice usg trwalo moze 2 min z dzieckiem wszystko ok ale bez 3 d brak monitora w moja strone i lekarz stwierdzil "na plec za szybko". Takze zawod na maksa...ale ciesze sie ze u was ok.Ja juz ruchy czuje szczegolnie rano i przed snem.Co do wagi + 1 a waze 61 przy 1.61 cm.Nie katuje sie dieta jem na co mam chec ale racjonalnie.Wczoraj bylam na jarmarku dominikanskim kupilam 2 pary body i poduszeczke dla dzidzi.Wstawie foto pozniej.Pozdrawiam:-p

U mnie dzisiaj 31 stopni, ale mam wrażenie że chyba i tak jest lepiej niż wczoraj bo jest czym oddychać. M pojechał właśnie po kurczaka z rożna a ja piekę bataty. Taki obiad sobie wymarzyłam na dziś. Ostatnio jem obiad wieczorem tak ok. 17-18 tylko jakiś jogurt lub kanapka i już mi się jeść nie chce więcej. Oczy by jadły ale w brzuchu nie ma miejsca. Mam nadzieje ze dziś w nocy nie będą mnie już męczyć wzdecia, bo dzisiejsza noc pod tym względem była fatalna. Co do bólu nóg i pleców mnie w nocy bolą biodra bo staram się już spać tylko na boku no i do tego tryb leniwej królowej w ciągu dnia pewnie też w tym nie pomaga:(

@dreamscometrue @szarotka27

U mnie w brzuchu też jest często wyczuwalna twarda kulka. Lekarz stwierdził, że to normalne, macica się powiększa i mięśnie pracują.
Mówił, żeby się nie martwić i że to normalne, zwłaszcza w pierwszej ciąży.
Ja tak średnio mu ufam, ale skoro mnie nie boli i dość szybko przechodzi na razie nic z tym nie robię.

Jeśli chodzi o ból pleców typu rwa kulszowa to w Poprzedniej ciąży ale na pewno już po połowie ciąży miałam tak ponieważ córcia leżała nisko i mi naciskala na coś, to zdarzal mi.sie taki ból.
Ogólnie jeśli chodzi o ból pleców to jak Zaczęłam mieć w pierwszej ciazy tak do tej pory odbywają się co jakiś czas.
Twardy brzuch czasem mam, zwłaszcza wieczorem jak coś robiłam, albo jak zmęczona jestem albo czasem.nie wiem czemu. Chyba to jest normalne bo to nie na zasadzie skurczow że trzyma i zaraz puszcza tylko po prostu jest taki przez cały czas, np dopóki nie odpoczne.

@Kejka moja gin powiedziała to samo, ja akurat w pełni jej ufam chociaż nie powiem trochę mnie to martwi, ale mówiłam jej to i powiedziała dokładnie to samo co Twój lekarz także myśle, że jednak możemy być spokojne :-)

Ja niestety znowu mam problem z zaparciami i totalnie nic mnie nie rusza ani śliwki suszone, ani buraczki, ani błonnik, ani woda...czego to ja już nie próbowałam z naturalnych sposobów. Będę chyba musiała w końcu pokusić się o tą Lactulose, której unikałam.

Ja się schowałam trochę w cień, panowie poszli nad morze, a ja zostałam nad zatoką na leżaczku z soczkiem i poczyniłam małe zakupy dla bobiczka :D Kupiłam kocyk i przytulaczke z May Lily, uwielbiam ten sklep bo sama kupowałam sobie już kiedyś zestaw czapka + apaszka ;-) Jak przyjdą to pokaże. A wczoraj zamówiłam jeszcze pierwszą taką ilustrowaną książeczkę bo tak już za mną chodziła jakaś ładna bajka dla malucha- będę czytać :-)

Na jarmarku coś ciekawego? Bo się chciałam wybrać ale nie wiem czy warto ;))
Współczuję wizyty, płaci się grubą kasę a Cię olewają :/ też tego bardzo nie lubię...

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dreamscometrue z tego co opisujesz to ja mam właśnie coś w podobie, ale nawet jak siedzę i nic nie robię, ale moja gin mówiła, że to macica, a byłam w zeszłą środę i mnie takie coś martwiło wiec jej dokładnie opisałam, nie dostałam nic, żadnego magnezu itp.

@paprotna ja miałam takie bóle pleców i nogi, teraz mam takie bóle od pośladka aż w nogę, mówiłam o tym gin, ale mówiła, że to się może zdarzać, najlepiej jednak żeby Cię obejrzał lekarz. Mi się zdarza czasami w dzień, ale najczęściej w nocy.

U nas od rana było pochmurno i bez słońca, ale bardzo ciepło. Teraz wyszło słońce, jest prawie bezwietrznie i dalej leżakujemy nad zatoką.

Właśnie mama mówiła mi, że zdążyła dojechać do pracy i rozpętała się burza i nie wie jak wróci do domu bo pociągi w Warszawie stanęły.
Trochę mnie uspokoilas bo mnie dalej dręczy to dzis mimo nospy i magnezu i juz nie wiem czy to normalne. Ale tydzień temu mialam szyjke badana...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry