reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Cześć wszystkim [emoji4]

Mdłości nie mam, ale nie nastawiam ze tak bedzie do końca [emoji12]

Co do wizyty i badań to planuje na wizyte iść w przyszłym tyg, zeby juz było słyszeć serduszko.
Ostatnia miesiączkę miałam 12.04
U dentysty byłam raz w ciagu roku od urodzenia synka, generalnie chodzę systematycznie bo mam problemy z zębami i tu Wam powiem ciekawostkę- ja mam oprócz 1 i 2 chyba wszytkie zeby juz robione a moj brat 24 lata i ani jednego ubytku, różnica jest miedzy nami taka ze mi pierwszy ząb wyszedł jak miałam 2,5 miesiąca [emoji33] a mojemu bratu jak miał 10 miesięcy, poza tym tak samo kochamy słodycze i tak samo dbamy o zeby hahah, wiec cos w tym musi byc :p

Na prenatalne badania pójdę na 100%, w ciąży z synkiem tez chodziłam i bardzo mnie to uspakajało [emoji4]
W tej ciąży wydaje mi sie ze jestem tylko bardziej zmęczona, ale tez bardziej sie stresuje co to bedzie z maluszkiem- czy bedzie zdrowy, czy bedzie wszystko ok [emoji4] ale staram sie nie zamartwiać, bo maluszki przede wszystkim potrzebują spokojnych mam [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Oj wiem co to znaczy z tym zmęczeniem :( ja to ledwo daje radę wytrzymać do 19 :/

reklama
Też się zastanawiam czy lecieć samolotem. Dużo więcej się dowiem w Polsce niż tutaj w UK. tutaj ciąża jest traktowana od 12tygodnia, lekarz z Polski powiedział że spokojnie mogę lecieć.. ale myślę że polecę w 12 tygodniu po tutejszym usg. czyli w lipcu.

Dziewczynki może się orientujecie, w tamten poniedziałek beta 1469,9 a dzisiaj 15990,9. Dzisiaj jest 5t2d. Jest norma czy troche za niska?

Tez słyszałam że na NFZ są darmowe, w mojej klinice tak jest ze prenatalne robią na NFZ a klinika prywatna.

Oj wiem co to znaczy z tym zmęczeniem :( ja to ledwo daje radę wytrzymać do 19 :/

Ja wlasnie zjadłam całą miskę kaszy z gulaszem i leżę, padnięta i ultra zmęczona! W pracy doskwierały mi zawroty głowy... i ciągle bóle podbrzusza, głownie po prawej stronie, tak jakby jajnik ciągnął. I tak sie zastanawiam czy nie spróbować zadzwonić do lekarza i nie przełożyć wizyty na najbliższy czwartek :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Próbowałam imbiru na mdłości - u mnie nie działa, nic nie działa, nic nie mogę przełknąć, waga mi narazie spada, chyba naprawdę muszę to przecierpieć..
Co do badań - mieszkam w Niemczech, i tu podczas pierwszej wizyty u gina, jak tylko się potwierdziła ciąża, pobrali mi krew i mocz do wszystkich badań, wszystko na kasę chorych, tylko za toksoplazmoze muszę część zapłacić (resztę pokrywa kasa chorych). Po dwóch tygodniach kolejna wizyta i wtedy dostanę wyniki badań :)

Do góry