reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nie będę sama z tak późnym polowkowym. W którym tygodniu będziesz?

Umawiam sie na 20t0d hehe, żeby było sporo widać. miałam teraz usg 17t3d ale za wcześnie zeby cokolwiek ocenic. z powodu mojego panikowania i paranoi w jaką wpadam coś mi się zdaję ze USG będzie znacznie więcej niz potrzeba. Sama się z siebie śmieję ale nie mogę się opanować

reklama
Na NIFTY bede podobno czekac do dwoch tygodni maks, (do 9 dni od momentu otrzymania probki przez labolatorium) a jak będzie faktycznie to zobaczymy. Ja NIFTY robie troche na zapas, wyniki wyszly mi pośrednie 1:382 i tylko ze wzgledu na niskie pappa no i wiek bo wszystkie inne parametry w normie. Ale lekarz jeden tak mnie nastraszył, ze ryczałam dwa dni więc Nifty ma mnie uspokoic albo przygotować na tą gorszą opcje. wszystko lepsze od ciągłego zastanawiania sie bo nie mogę się wyluzować
Sama myślę nad szkołą rodzenia, córcia ma już 3 latka a jak widzę noworodka to nie wiem jak go w ogóle trzymać :p

Mam nadzieję, że wyniki przyjdą szybko, żebyś mogła się uspokoić.

Ja nie wiem nic, ani o porodzie, skurczach, ani o noworodkach.
Więc jestem tych zajęć ciekawa [emoji846]

Umawiam sie na 20t0d hehe, żeby było sporo widać. miałam teraz usg 17t3d ale za wcześnie zeby cokolwiek ocenic. z powodu mojego panikowania i paranoi w jaką wpadam coś mi się zdaję ze USG będzie znacznie więcej niz potrzeba. Sama się z siebie śmieję ale nie mogę się opanować

A później niż 20t gorzej widać?

Lovi szkoda ze jesteś zawiedziona wizyta i ze nie widziałaś dzidziusia :(
Najważniejsze ze z szyjka wszystko dobrze [emoji8]

Annie to jest moja zmora porodu, boje sie tej rozłąki :( z córcia w szpitalu byłam tydzien mam nadzieje ze teraz tyle to nie potrwa bo nie wyobrażam sobie tyle czasu bez mojej małej ;(

Mamaincognito jaka słodko [emoji7]

Ale wy chudzinki :) nawet sie nie przyznaje ile wazę- na szczęście poki co nic nie przytyłam Uf...

Co do żłobków i niań ja zostaje z dziećmi w domu- mała pójdzie do przedszkola jak będzie miała 3 latka i pewnie synek tak samo. Płacenie za dwa żłobki + dojazdy do pracy to chyba musiałabym dokładać do tego biznesu [emoji23]

Kejka szkoda ze wizyta nie udana ale najważniejsze ze serduszko posłuchałas :)

Lovi cieżko mi doradzić bo ty masz z ta szyjka problemy.
Ja robię wszystko- sprzątam, dźwigam, nosze moje 9 kg szczęścia ( ostatnio przez większość cześć dnia) czasami wnoszę nawet wózek z mała po schodach - niestety takie realnie ze nie ma podjazdów na schodach, a milion osób dookoła nie widzi kobiety dźwigającej wózek...
chodzę na spacery i co
U mnie wszystko idealnie szyjka długa, twarda, trzyma super. Wiec co ja tam moge wiedzieć- po prostu masz takie skłonności- ja bym w takim wypadku uważała.

Magiczna super wieści po wizycie :) gratulacje córeczki :)

Jak dobrze słyszeć ze nie tylko moja wypłata kończy sie w mgnieniu oka- pózniej kozystam z konta męża ale to ja robię zakupy do domu a moje macierzyńskie to grosze... a 10 miesięczne dziecko sporo kosztuje :)

Kto mnie kopnie w tyłek ?? Muszę poprasować ciuchy- mam niemoc eh...
najchętniej poszłabym spać :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Moje połówkowe 21+1 jak dzwoniłam to mi
znów mówili ze miedzy 20 a 22 tyg a mój lekarz mówi ze miedzy 18 a 22, dziwne ze takie rozbierznosci.

Dreamscometrue pozwoliłam sobie zmienić imię naszego synka w kalendarzu, jednak nie będzie Wiktor cieżko było mi mowić tak do brzucha- wiec przestałam- ale po ostatnim usg postanowiliśmy z mężem wybrać na nowo imię i trafiliśmy w 10 obojgu podoba nam sie Tymoteusz wiec nasz syn to Tymoteusz :) mam nadzije ze nic juz sie nie zmieni :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry