reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
U nas niby dwa osobne konta, ale generalnie podział wygląda tak, że z mojej pensji idzie na wszelkie codzienne zakupy, lekarzy (dentysta, gin itp), ubrania Oliwki, a za przedszkole się dzielimy. Z kolei M opłaca rachunki, ratę za mieszkanie , paliwo. Jak idziemy na wesele, czyjeś urodziny, jedziemy na wczasy, to na to dajemy razem. Ja wolę mieć swoje konto, bo M ma tendencje do włożenia wszystkiego, czego akurat nie wyda, w firmę - co oznacza, ze nie miałabym np. z czego kupić sobie butów gdybym miała taki kaprys ;)
A co do połówkowych - to mi gin powiedział tak - jako ze teraz wizyta wypadnie mi w 19tym tygodniu to postara się zobaczyć co i jak i jeśli pomiary będą czytelne, to potem w 23-cim tyg. uzupełni tylko to, czego będzie jeszcze potrzebował.

reklama
To pewnie też zależy od tego kiedy i jak często mamy wizyty. Myślę że warto w tym przypadku słuchać lekarzy bo oni się na tym znają lepiej niż my;) a ja odliczam dni do poniedziałku, żeby znów zobaczyć dzidziusia. M też mówi że już się doczekać nie może:) niby wizyty mam co 2,5 - 3 tygodnie a tak mi się ten czas dłuży... może w końcu potwierdzi się że to synio, bo ostatnio nie chciał nam nic pokazać. Moja dzidzia pokazuje nam najczęściej profil, ostatnio dupkę:)

Hey dziewczyny,
nie odzywałam się chyba z miesiąc albo i lepiej, ale mam taki nawał pracy i ciągle mi się spać chce, że jak wracam z pracy to najlepiej od razu poszłabym spać. Ale od czasu do czasu was poczytuje :D

U mnie wiadomo już że będzie chłopiec, więc wielkiego zaskoczenia nie ma (wszyscy spodziewali się chłopca), chociaż kalendarz Chiński przepowiadał dziewczynkę. Co do imienia mamy już wybrane - będzie mały Ian/Janek chociaż rodzinka już nadała mu przezwisko od mojego imienia- Lilianek XD

Co do wagi to ciążę zaczynałam z nadwagą, nigdy nie należałam do najszczuplejszych, ale teraz waga stoi a rośnie tylko brzuch, więc nie najgorzej ;)

Co do samego samopoczucia i ogólnej kondycji - stojąca praca zaczyna dawać mi w kość i zaczynają puchnąć mi nogi, plus lewa nad kolanem dziwnie drętwieje ;/ Pielęgniarka powiedziała że stopa schodzi mi trochę w stronę środka i zaleciła noszenie wkładek ortopedycznych. Niby trochę pomogło ale teraz stopy zaczęły boleć. Na zwolnienie się nie wybieram bo poszłabym z torbami, ale ustaliłyśmy z szefową że ograniczę zmiany do 6 godzinnych zamiast 8 i do tego mogę sobie krzesełko postawić przy kasie jak mam ochotę. Trochę to nie praktyczne ale mam nadzieje że przeżyje.

Jeszcze miesiąc lecimy na wakacje do Grecji na tydzień, więc trzyma mnie to jakoś przy życiu :D

Dziewczyny jak tam u was z ruchami dziecka? Czujecie już coś? Mi się już parę tygodni temu zaczęło wydawać, ale doszłam do wniosku że to pewnie jelita. Dzisiaj rano poczułam dosyć wyraźne smyranie i mąż z ręką na moim brzuchu przysięgał że też coś poczuł.

Hey dziewczyny,
nie odzywałam się chyba z miesiąc albo i lepiej, ale mam taki nawał pracy i ciągle mi się spać chce, że jak wracam z pracy to najlepiej od razu poszłabym spać. Ale od czasu do czasu was poczytuje :D

U mnie wiadomo już że będzie chłopiec, więc wielkiego zaskoczenia nie ma (wszyscy spodziewali się chłopca), chociaż kalendarz Chiński przepowiadał dziewczynkę. Co do imienia mamy już wybrane - będzie mały Ian/Janek chociaż rodzinka już nadała mu przezwisko od mojego imienia- Lilianek XD

Co do wagi to ciążę zaczynałam z nadwagą, nigdy nie należałam do najszczuplejszych, ale teraz waga stoi a rośnie tylko brzuch, więc nie najgorzej ;)

Co do samego samopoczucia i ogólnej kondycji - stojąca praca zaczyna dawać mi w kość i zaczynają puchnąć mi nogi, plus lewa nad kolanem dziwnie drętwieje ;/ Pielęgniarka powiedziała że stopa schodzi mi trochę w stronę środka i zaleciła noszenie wkładek ortopedycznych. Niby trochę pomogło ale teraz stopy zaczęły boleć. Na zwolnienie się nie wybieram bo poszłabym z torbami, ale ustaliłyśmy z szefową że ograniczę zmiany do 6 godzinnych zamiast 8 i do tego mogę sobie krzesełko postawić przy kasie jak mam ochotę. Trochę to nie praktyczne ale mam nadzieje że przeżyje.

Jeszcze miesiąc lecimy na wakacje do Grecji na tydzień, więc trzyma mnie to jakoś przy życiu :D

Dziewczyny jak tam u was z ruchami dziecka? Czujecie już coś? Mi się już parę tygodni temu zaczęło wydawać, ale doszłam do wniosku że to pewnie jelita. Dzisiaj rano poczułam dosyć wyraźne smyranie i mąż z ręką na moim brzuchu przysięgał że też coś poczuł.
Cześć, ja nie czuje ruchów. Jutro zaczynam 18 tydzień.

Hej dziewczyny

Wlasnie wrocilam z kliniki I o dziwo Moja szyjka sie wydluzyla w ciagu 2 tygodni z 42mm do 42,6 ;) wiec chyba oszczedny tryb zycia I progesteron dopochwowy robia swoje.
Znowu widzialam moja dziewczynke I uspokoilam sie jeszcze bardziej ze zaczelam rozwazac wyjazd na pare dni nad to morze...

Ja mialam dzisiaj polowkowe- 19 tyg I 1 dzien liczac od OM choc oni upierali sie ze to juz 19 i 4 i wszystko wyszlo jak mialo!

Powodzenia na waszych wizytach ;)

Hej dziewczyny

Wlasnie wrocilam z kliniki I o dziwo Moja szyjka sie wydluzyla w ciagu 2 tygodni z 42mm do 42,6 ;) wiec chyba oszczedny tryb zycia I progesteron dopochwowy robia swoje.
Znowu widzialam moja dziewczynke I uspokoilam sie jeszcze bardziej ze zaczelam rozwazac wyjazd na pare dni nad to morze...

Ja mialam dzisiaj polowkowe- 19 tyg I 1 dzien liczac od OM choc oni upierali sie ze to juz 19 i 4 i wszystko wyszlo jak mialo!

Powodzenia na waszych wizytach ;)
Gratuluję pozytywnych wieści [emoji6]

A tak a propos wieku dziecka pytałam ostatnio mojego gin czym się sugerować, bo mi też wyszło, że dzidzia jest 2dni do przodu. Powiedział że 2dni to 2mm i w ogóle nie należy się tym sugerować, bo w zależności od lekarza, aparatu, ułożenia dziecka etc te pomiary mogą różnić. Ma to znaczenie dopiero jeśli różnica wynosi 2-3tygodnie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt[emoji5]
Mi dzis hormony buzuja,gorszy dzien,plakac mi sie chce i martwie sie o dzidzi choc ledwie tydzien temu mialam wizyte...ehh ale mam nadzieje,ze skacze w brzuszku

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry