reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@BubblesGirl a co tam sie wydarzylo?

Z wynikami nie dzwonili czyli cukrzycy nie mam, hura!

Moje dziecko za to odstawia tance wygibance takie ze az boli wszystko, I to od wczesnego rana do teraz. Zjadlam obiad I zaraz lece naczynia zmyc bo dzis moja kolej.

reklama
@malwi86 Zobaczymy jak będzie jutro. Jak mi ból nie przejdzie, to pojadę do lekarza. Już mnie szwagierka nastraszyła odklejaniem się łożyska, więc mam o czym myśleć :(

@BubblesGirl Ta glukoza jest taka sama jak każda inna, tylko smakuje troszkę lepiej. Kosztuje ok. 5zł. Pielęgniarki nie miały do niej żadnych zastrzeżeń. Z resztą na opakowaniu jest napisane, że jest przeznaczona do testu tolerancji glukozy. Kupuj śmiało :)

@malwi86 Zobaczymy jak będzie jutro. Jak mi ból nie przejdzie, to pojadę do lekarza. Już mnie szwagierka nastraszyła odklejaniem się łożyska, więc mam o czym myśleć :(

@BubblesGirl Ta glukoza jest taka sama jak każda inna, tylko smakuje troszkę lepiej. Kosztuje ok. 5zł. Pielęgniarki nie miały do niej żadnych zastrzeżeń. Z resztą na opakowaniu jest napisane, że jest przeznaczona do testu tolerancji glukozy. Kupuj śmiało :)

Odklejanie łożyska, o ile mi wiadomo, to ból tak mocny że nie można go znieść. Ja bym raczej obstawiała albo gazy albo ból mięśni. Mnie to właśnie dopadło dziś, mam wrażenie że przećwiczyłam mięśnie w brzuchu, mam problem ze zwykłym staniem. Po długim czasie spokoju wróciły mi dziś skurcze do tego.

@weronika87 jak będziecie tak dużo i często mówić to może tak zostanie ;) ale Julian też bardzo ładnie :)
@shariotka bólu brzucha nie miałam, ale często mam takie bóle w pachwinach. Tak jakby właśnie zakwasy... ledwo nogę podnoszę.

Apap takie bole to chyba rozchodzace sie spojenie, tez mnie czasem lapie, najgorzej w nocy, bo ciezko sie nawet na druga strone obrocic:/

Aniay babci mojego Meza zmarla:( dobrze, ze Twoje wyniki w porzadku! Mam nadzieje, ze skurcze szybko przeszly, nie forsuj sie.

Shariotka to na pewno nie bedzie nic takiego powaznego, daj znac po wizycie. To super z ta glukoza, dzieki:-)

Ehh Maz w pracy na nocce, synek dawno spi, a ja znow zasnac nie moge:-(

Spokojnej nocy.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

@shariotka ja mam takie bole czasem choc rzadko. Ogolnie to nie mam zadnych dolegliwosci. jakby nie brzuch nie czulabym ze w ciazy jestem. Zero hemoroidow, zgagi, czasem mnie kurcze w nogach lapia ale to raczej nerwobole ze stresu bo miewam je dosc regularnie jak sie cos ma wydarzyc i za dlugo czekam :)

@BubblesGirl
Nastawiam sie, ze moze byc podobnie. Mam skaze krwotoczna wiec ryzyko krwotoku, przedluzonego krwawienia i dlugiego gojenia sie mam wpisane w kazdy zabieg od sciagania kamienia po porod. Starczy ze przygotuje lekarza na taka ewentualnosc, wtedy beda miec czynniki krzepniecia i krew w pogotowiu.
Polog bedzie koszmarem, ale skoro juz przezylam raz to o drugi dam rade. Tylko cc nie chce

Udało mi się Was nadrobić,

A ja mam ciążowe jeansy, takie a'la bojówki i takie jakieś dresy ciążowe, a najlepiej uwielbiam chodzić w dresach mam takie jedne super o matko przydałoby mi się z trzy pary takich i na brzuch nie muszę podciągać tego pasa długiego [emoji33][emoji33]

@gato ja Cię bardzo przepraszam, nie obraz się, ale niewiem czemu rozbawił mnie Twój komentarz o plackach i siostrze [emoji8]

@HappyBabyMama ja tez [emoji173]️ sprzątać, ale ostatnio czuje się fatalnie i nie daje rady, dziś Mąż ogarnął ja tylko kurze i powiem Wam jak cudownie czysto pachnie uwielbiaaaaam, i cóż Mąż niestety przejmuje pałeczkę bo mnie tak miednica boli

@kamisia1101 mohito wymiata hahahaha jesteś boska

Omg @BubblesGirl ale pięknie
Jestem pod wrażeniem
Zazdroszczę talentów piękne tworzycie
Ja wpadam w kompleksy,
Zostaje mi tylko sprzątanie [emoji23][emoji23][emoji23]

Kurczę a ja glukozę mam może za 3tyg yyyyyyyyy
I u nas sprawdzają dopiero po 28 tygodniu dziwnie co??

O matko leniwe, jak nie placki to teraz to, ale smaka mi narobilyscie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@BubblesGirl u mnie nocka też kiepska. Nie dość że wstaje kilka razy do toalety; ) to jeszcze mąż dziś w delegację poleciał i pobudke koło 5 mieliśmy. Oczywiście potem nie mogłam już usunąć. To chyba normalka w trzecim semestrze. Trzeba się przyzwyczajać do przespanych nocy ;)

reklama
Dzień dobry,

@BubblesGirl tak, drzemka była wczoraj. Po czym poszedł spać o 22.45... Rano obudził się ok 8.30.

Ja bólów więzadeł i spojenia nie miałam w pierwszej ciąży i teraz też spokojnie. Tylko kręciłam się cały dzień i jednak wieczorem brzuch twardy. Młoda szalała.

Miłego dnia

Do góry