reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia:) Dzisiaj już lepiej, tzn. mogę chodzić, tylko jeszcze ciągnie mnie odrobinę w pachwinach. Wygląda na to, że zwyczajnie macica się powiększa. W poprzednich ciążach nie miałam takiego bólu, więc spanikowałam, ale dobrze, że ma mnie kto uspokajać :p Dziękuję :)

@aniay Trzymam kciuki :) Miałabyś sporą część wyprawki ciuszkowej z głowy. Jak popatrzyłam dziś rano na te wszystkie rzeczy, które mi szwagierka przyniosła (po swoich i po moich dzieciach) to to jest mega oszczędność czasu i pieniędzy. Wiadomo, że można zawsze coś nowego dokupić, ale podstawowy pakiet bodziaków i pajaców już jest :)

reklama
Ja miałam wizyty raz w miesiącu i wydawało mi sie ze pod koniec ciąży są częściej a tu odstęp miedzy wizyta wyjdzie 5 tygodni [emoji15] i zaczynam sie zastanawiać co u malucha i czy wszystko jest ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia:) Dzisiaj już lepiej, tzn. mogę chodzić, tylko jeszcze ciągnie mnie odrobinę w pachwinach. Wygląda na to, że zwyczajnie macica się powiększa. W poprzednich ciążach nie miałam takiego bólu, więc spanikowałam, ale dobrze, że ma mnie kto uspokajać :p Dziękuję :)

@aniay Trzymam kciuki :) Miałabyś sporą część wyprawki ciuszkowej z głowy. Jak popatrzyłam dziś rano na te wszystkie rzeczy, które mi szwagierka przyniosła (po swoich i po moich dzieciach) to to jest mega oszczędność czasu i pieniędzy. Wiadomo, że można zawsze coś nowego dokupić, ale podstawowy pakiet bodziaków i pajaców już jest :)
To nie do końca tak, ciuszki po Oliwce przezyly dziure w dachu, plesn, dwie inne dziewczynki, przeprowadzke z Irlandii do polski I z polski do anglii I troche sprzedalam... Za każdym razem czesc ciuszkow odpadala, zostalo mi kilka ulubionych ciuszkow na pamiatke, I o ile sie teraz nie znalazly to znaczy że w końcu nie zostalo mi nic :(
Bede wiedzieć wieczorem.

@shariotka @aniay jak dziś wasze samopoczucie? Pobolewa brzuch czy przeszło? @BubblesGirl wyrazu współczucia z powodu śmierci babci męża
Witam wszystkie stycznioweczki ! Ja już wreszcie po glukozie. Strasznie świństwo. Całe szczęście, ze byłam razem z koleżanka z aerobiku , akurat mamy ten sam termin porodu:)

@shariotka to dobrze, ze wszystko dobrze. Bo wczorajszy wpis o odklejajacym łożysku nie nastrajał optymistycznie. Nie wiem, czy tez tak macie, ale mi wieczorem czy nocą przychodzą do głowy czarne myśli, a rano już wraca nadzieja
@maryqska podjelas decyzje co z praca? Bo mam wrażenie, ze ani pracodawca, ani współpracownicy nie docenia Twojego poświecenia i pracowitości. A leniwe uwielbiam, bo są niezdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu.
@aniay mam nadzieje, ze te ulubione ubranka się odnajdą.
Ja taka zwykle skąpa chyba wpadłam w szał zakupowy. Wcześniej się powstrzymywałem, a teraz buszuje w sklepach on line z dziecięcymi rzeczami.alez to przyjemne! Szkoda, ze nie wolno mi chodzić iwybierac na żywo. Ale już zapowiedziałam mężowi, ze w przerwie po Bożym Narodzeniu jedziemy do ikei po łóżeczko i przewijak itp. Wtedy to już będę mogła rodzic, Matka Polka blisko. Swoją droga ciekawe czy ikea przyznałaby jakieś bonusy za poród w niej

@shariotka @aniay jak dziś wasze samopoczucie? Pobolewa brzuch czy przeszło? @BubblesGirl wyrazu współczucia z powodu śmierci babci męża
Witam wszystkie stycznioweczki ! Ja już wreszcie po glukozie. Strasznie świństwo. Całe szczęście, ze byłam razem z koleżanka z aerobiku , akurat mamy ten sam termin porodu:)
Dzisiaj sie "skurczam" tzn brzuch twardnieje, dzidzi już tak nie szaleje ale czuje sie cokolwiek srednio. Dziekuje ze pytasz :)

Jak ty sie czujesz po glukozie?

@shariotka to dobrze, ze wszystko dobrze. Bo wczorajszy wpis o odklejajacym łożysku nie nastrajał optymistycznie. Nie wiem, czy tez tak macie, ale mi wieczorem czy nocą przychodzą do głowy czarne myśli, a rano już wraca nadzieja
@maryqska podjelas decyzje co z praca? Bo mam wrażenie, ze ani pracodawca, ani współpracownicy nie docenia Twojego poświecenia i pracowitości. A leniwe uwielbiam, bo są niezdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu.
@aniay mam nadzieje, ze te ulubione ubranka się odnajdą.
Ja taka zwykle skąpa chyba wpadłam w szał zakupowy. Wcześniej się powstrzymywałem, a teraz buszuje w sklepach on line z dziecięcymi rzeczami.alez to przyjemne! Szkoda, ze nie wolno mi chodzić iwybierac na żywo. Ale już zapowiedziałam mężowi, ze w przerwie po Bożym Narodzeniu jedziemy do ikei po łóżeczko i przewijak itp. Wtedy to już będę mogła rodzic, Matka Polka blisko. Swoją droga ciekawe czy ikea przyznałaby jakieś bonusy za poród w niej
Hehe,moze zafundowalaby wyposazenie pokoiku dzieciecego?

@ aniay skoro taki bonus to podejmę wyzwanie A jesz magne b6? Mi gin.kazal jeszcze w 16 tyg.i jeszcze nie zdarzyło się, żeby twardnial. Moze dzięki tej suplementacji? Po glukozie jestem senna ale b.szczesliwa, ze to już za mną. I to badanie mi uświadomiło, ze większa połowa za mną Wyniki jutro popołudniu, jak to Na wsi. Miłego popoludnia

reklama
@ aniay skoro taki bonus to podejmę wyzwanie A jesz magne b6? Mi gin.kazal jeszcze w 16 tyg.i jeszcze nie zdarzyło się, żeby twardnial. Moze dzięki tej suplementacji? Po glukozie jestem senna ale b.szczesliwa, ze to już za mną. I to badanie mi uświadomiło, ze większa połowa za mną Wyniki jutro popołudniu, jak to Na wsi. Miłego popoludnia
Jem magnez I juz bylo dobrze, nez skurczow ale wczoraj wrocily I sie dzisiaj nasilily do tego z naciskiem na pecherz.
Do tego właśnie dopadl mnie dolek I siedze ze lzami w oczach I nie wiem czemu.

Do góry